Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2009, 17:27   #1
NdeR 1903
Fransa KaRTali
 
NdeR 1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gerland, 'İnönü' gibi

Fransa'da yayınlanan spor gazetesi L'equipe, sezon sonu olmasına rağmen tribünlerin tıklım tıklım olduğunu ve Türk taraftarların maça yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydederek, Türk taraftarların Gerland Stadı'nı İnönü ya da Ali Sami Yen Stadı'ndan farksız kıldıklarını belirtti .
Fransızların saygın gazetelerinden L'equipe, dün akşam Lyon'da oynanan Fransa-Türkiye maçında, ''Horozların'', 39. dakikada İbrahim Üzülmez'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Türkiye karşısında etkisiz bir oyun sergilediğini yazdı.

İbrahim Üzülmez ve Anelka arasındaki penaltı pozisyonununda tartışmaya açık olduğunu belirten L'equipe, ''Büyük bir maç. Dünkü atmosferde, Fransa Milli Takımı biraz daha iyi gözüktü. Ancak etkisizlerdi'' ifadesini kullandı.

Fransız gazetesi, sezon sonu olmasına rağmen tribünlerin tıklım tıklım olduğunu ve Türk taraftarların maça yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydederek, Türk taraftarların Gerland Stadı'nı İnönü ya da Ali Sami Yen Stadı'ndan farksız kıldıklarını belirtti.

L'equipe, Fransız Milli Takımı'nda Nicolas Anelka'yı, Türk Milli Takımı'nda ise önce Volkan, sonra da Tuncay'ı en başarılı futbolcular arasında gösterdi.

Lyon'da yayınlanan yerel gazete ''Le Progres'' ise ''Fırtına altında Lyonlular, Fransa'yı canlandırdı'' başlığıyla verdiği haberde, Fransa'nın salı günü sahasında, Nijerya karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyeti, Türkiye maçıyla unutturduğunu yazdı.

Maçtaki Türk taraftarların coşkusuyla karşılaşmanın bayram havasında geçtiğini kaydeden gazete, sahaya atılan yabancı ve yanıcı maddelerin, bayram havasında geçen bu maça gölge düşürdüğü yorumunu yaptı.

''Le Progres'', sahaya atılan yanıcı maddeler nedeniyle oyunun kısa bir süre durmuş olmasına rağmen, Türk ve Fransız taraftarlar arasında maçın dostluk havası içinde geçtiğine dikkati çekti. Fransız gazetesi, 15 bin Türk taraftarın Türk Milli Takımı'nı yalnız bırakmadığını da yazdı.
__________________
' çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat
yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş
milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini
ve daha sonra da istikbâllerini kaybetmeye
mahkumdurlar '
Mustafa Kemal Atatürk
NdeR 1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla