Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-04-2006, 17:13   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rossi'ye puan lazım..

Click the image to open in full size.MotoGP sezonuna 6 yıldır en kötü başlangıcını yapan şampiyon pilot Valentino Rossi, Qatar'da puanları ve gururunu geri kazanmak istiyor.


5 Nisan 2006,

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

"Qatar'a kötü anıları silmek için gidiyorum"

Sezon açılışının yapıldığı İspanya'da ilk viraja gelmeden düşen Yamaha'nın şampiyon pilotu Rossi ancak 14. sırada GP'yi tamamalayabilmişti..

Bu aynı zamanda 2000'den beri 27 yaşındaki şampiyon pilotun sezon açılışını kazanamadığı ilk GP oldu..

Jerez aynı zamanda Rossi'nin aldığı en kötü derecenin de ev sahibi oldu..

2005 çöl sıcağını kazanan Rossi, GP öncesi yaptığı açıklamada "Motorsiklet Qatar'da yaptığımız sezon öncesi testlerde çok iyi bir performans sergiledi ve Qatar GP'sinde yine aynı performansı bekliyorum ben hazırım" dedi..

Geçen yıl koşulan Qatar'ı da değerlendiren Rossi "Geçen sezon Qatar benim için sezonun en heyecanlı GP'lerinden biri oldu, motoru limitlerde sürdüm ve ezeli rakibim Marco Melandri ile süper bir yarış çıkarttık" dedi..

Bu sene de aynı başarıyı hedefleyen Rossi, sezon açılışının yapıldığı Jerez'de yaşadıklarını gurur kırıcı olarak değerlendirdi ve "hem puanları hem de gururumu geri kazanmak istiyorum" dedi..

Rossi eğer Qatar'da yarışı kazanamazsa 2003'den beri podyumdan uzak kaldığı en uzun dönemi yaşamış olacak..

Jerez'de Ducati ile yarışı kazanan Loris Capirossi ise salı günü 33. yaş gününü kutladı ve zirvede kalmaya devam edeceğine inanıyor..

Capirossi 2004'de Qatar'da yarışı mekanik problemler sebebiyle bırakmak zorunda kalmış ve geçen yıl pole'de başladıktan sonra 10. sıraya kadar gerilemişti..

Qatar'da dikkat çekecek diğer pilotlar ise Melandri ve Honda'dan İspanyol Dani Pedrosa olacak..

Geçen yıl Qatar'da tur rekoru kıran Pedrosa'nın Honda'dan takım arkadaşı Amerikalı Nicky Hayden ise Qatar'da podyum kovalayacak bir diğer pilot olacak..
xarizma Ofline