Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-06-2009, 18:53   #6
forza_bjk34
çarşı ulann
 
forza_bjk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dövme yaptırmaClick the image to open in full size. Hz. Muhammed (sas)’in hadislerinde de yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir (BuhârîClick the image to open in full size. “LibâsClick the image to open in full size. 85-87; MüslimClick the image to open in full size. “Libâs”Click the image to open in full size. 119).

İslâm bilginleri de vücuda bir estetik görünüm kazandırmak için yapılan dövme ve dağlamayı Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklikler meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Şâfiîlerden bir grup âlim deClick the image to open in full size. dövme yapılan yerde biriken kanın necisClick the image to open in full size. pis olduğunuClick the image to open in full size. dövmenin ortadan kaldırılmasının vâcip olduğunu ifade eder. Dövme yapılmış bir vücuda gusül abdesti aldırılması anında gusül suyunun cildinClick the image to open in full size. yani vücudun üzerinden geçmesiyle ıslanma şartı yerine gelir. Çünkü dövmeClick the image to open in full size. derinin üzerini kaplayanClick the image to open in full size. örtücü bir madde gibi örtmeyip deri altına yerleştiğinden gusül suyu için bir engel teşkil etmez.

FakatClick the image to open in full size. gusle engel değil diye yapılmış bir dövmenin kalabileceğini söylemek yukarıdaki bilgilere rağmen mümkün değildir. Bir hata sonucu yaptırılmış dövmenin mümkün olan en yakın zamanda silinmesi “vücut” adlı eserin tek sahibi olan Yüce Allah’ın hilkatine (yaratışına) duyulan saygının ve kulluğun gereğidir.

Burada konuyla yakından ilgili olan “kulak deldirmek”ten de bahsetmek gerekir. Kız çocuklarının süslenmek için takındıkları küpelerini kulaklarına asabilmek için kulak memesinin delinmesiniClick the image to open in full size. âlimler “süslenme hakkı” içinde değerlendirdiğinden câiz görülmüştür.

__________________
Click the image to open in full size.



AŞK DENEN MERET
SİYAH BEYAZ'DAN İBARET..
forza_bjk34 Ofline   Alıntı ile Cevapla