Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-06-2009, 13:15   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Recep Kara iddialı!

Click the image to open in full size.

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, hedefinin bu yıl da başpehlivanlığı kazanarak, statü gereği üst üste 3'üncü kez başpehlivan olanlara verilen altın kemere uzanmak olduğunu söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne çok iyi hazırlandığını belirtti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kisa bir süre kaldığını anlatan Kara, şöyle konuştu:
''Kırkpınar başpehlivanı olarak altın kemeri kazanmak istiyorum. Çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Şu anda Amasya'da kampta bulunuyorum. Yağlı güreş antrenmanları ve koşu yaparak Kırkpınar'a hazırlanıyorum. Bu yıl altın kemeri istiyorum. Altın kemeri almak için yarışacağım. 60 tane başpehlivan var. Benim için hepsi önemli rakip. Altın kemeri kazanmak için elimden geleni yapacağım.''

Er Meydanı'nda yapılmak istenen sumo gösteri güreşlerinin Türkiye'de olduğu kadar dünya kamuoyununda dikkatini çekeceğini ifade eden Kara, çayırda gösteri amaçlı sumo güreşi yapılmasının Kırkpınar'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtti.

Sumocuların ayrı bir ülkenin tarihi sporunu yaptıklarını anlatan Kara, şunları kaydetti:
''Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gösteri amaçlı da olsa yapılacak sumo güreşleri iki geleneğin buluşması açısından güzel bir dayanışma. Tarihi bir karşılaşma olur, bütün dünya bunu izler, güzel bir düşünce. Kırkpınar sahasında başka bir ülkenin tarihi sporunun yapılması gösteri de olsa güzellik katar.''
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla