Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-06-2009, 14:44   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon14 Yurttaş Türkiye'nin gururu oldu!

Üniversite yıllarında geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Aydın Yurttaş, hayata tutunmak için başladığı teniste başarılı sonuçlara imza attı.

Marmaris'te düzenlenen 1. Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'nda (Marmaris Open) çeyrek final oynayan milli tenisçi Aydın Yurttaş, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tekerlekli sandalye sıralamasında ilk 300'e girdi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, üniversite yıllarında geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeyle tanışan Aydın Yurttaş (31), kabuğuna çekilmek yerine yaşamını yeniden şekillendirmek amacıyla tenis sporuna başladı.

3 yıl gibi kısa sürede ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılı sonuçlara imza atan Yurttaş yaptığı açıklamada, omurilik felci nedeniyle üç yılda altı kez ameliyat olduğunu, sıkıntılı sürecin ardından kaza öncesi eğitim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Almanca Öğretmenliği Bölümü'nü tamamladığını anlattı.

Mezun olduktan sonra yeminli tercüman olarak çalışmaya başladığını belirten Yurttaş, ''Arkadaşlarımla akşam yemeği yerken tanıştığım antrenör Soner Arıburnu, tekerlekli sandalye tenis takımı kurmak istediklerini söyledi. Denemek istedim ve devamı geldi'' dedi.

Tenisin, izlemekten keyif aldığı bir spor dalı olduğuna işaret eden Yurttaş, şöyle konuştu:
''3 yıldan bu yana tenis sporuyla ilgileniyorum. Amatör olarak başladım, yavaş yavaş profesyonelleştim. Türkiye'de emekleme safhasında olan tekerlekli sandalye tenis oluşumunun içinde yer aldım. Zamanla insan daha hırslanıyor, keyifleniyor. Yoğun olarak tenis oynamaya başladım. Şu anda hayatımın çoğunu tenis kaplıyor. 1,5 yıldır Türkiye Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı'nda forma giyiyorum. Katıldığım turnuvalarda çeşitli derecelerim oldu. En son mayıs ayında, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Nectour Marmaris Open Turnuvasında 60 sporcu arasından Türkiye adına çeyrek final oynamaya hak kazandım. Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) açıkladığı dünya sıralamasında milli tenisçi Kemal Okur ile ilk 300'e girmeyi başardım.''

-''SPOR, ENGELLİNİN HAYATINA ANLAM KATIYOR''-
Yurttaş, aktif biçimde sporla ilgilenmenin, bedensel ve psikolojik anlamda kendisine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Sporun, tüm insanların hayatında önemli bir yere sahip olması gerektiğine inandığına dikkati çeken Yurttaş, şunları kaydetti:
''Spor, herkes için çok önemli, ama biz engelliler için daha da önemli. Bedensel engelliler, genelde hayatlarını çok yoğun yaşayamıyorlar. İstedikleri düzeyde eğitim alamıyorlar. Özgürlükleri sınırlı. Bu nedenle her engellinin, herhangi bir branşta spor yaparak, psikolojik anlamda daha dürüst olabilme ve ayakta durabilme imkanları var. Spor, engellinin hayatına anlam katıyor. Turnuvalara katılmak, rekabetin içinde yer almak, insanı çok başka düşüncelere yönlendiriyor. Manevi gücün yanı sıra fiziksel güçlenme de sağlıyor.''

Türkiye'de tekerlekli sandalye spor branşları arasında basketbolun ön plana çıktığını anlatan Yurttaş, şöyle devam etti:
''Tekerlekli sandalye tenisi Türkiye'de daha çok yeni. Bu nedenle kısıtlı bütçe veriliyor. Tüm sporcular elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kimisi yardım alıyor, kimisi federasyondan destek görüyor. Yurt dışındaki tenisçiler, yılda 20-30 turnuvaya katılırken, maddi sıkıntılar nedeniyle bizim en fazla 1-2 turnuvaya katılma şansımız oluyor. Tek engelimiz maddi imkansızlık. Sponsor bulmakta güçlük çekiyoruz. Maddi destek olmaksızın turnuvalara katılmak çok zor. Tüm sporcuların maddi desteğe ihtiyacı var.''

Yurttaş, daha fazla uluslararası turnuvaya katılarak, dünya sıralamasında yükselmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla