Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2009, 14:24   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Uçan Türk"e dünya ilgisi..

Click the image to open in full size.

Avrupa şampiyonu kick-boksçu Mehmet Özer, Hong Kong'da düzenlenen ''The Challenger'' turnuvasında şampiyonluğu kaçırsa da ''dünyanın sempatisini'' kazandı. Dünyanın dört bir yanından turnuvaya gelen sporseverler, yarışmadan dünya ikinciliğiyle dönen Özer'e "Uçan Türk" lakabını taktılar...

Soruları yanıtlayan milli sporcu, ''hesaplaşma''nın ön planda olduğu Hong Kong'daki turnuvaya, dünyanın her yerinden çok kaliteli sporcuların katıldığını belirterek, şunları anlattı:
''Türkiye'yi temsilen bir tek ben katıldım. Gecede 3 maç kazanan sampiyon oluyordu. Ben ilk maçımı Çinli bir sporcuyla yaptım. Çok büyük taraftarı vardı. Ama ikinci rauntta nakavtla maçı kazandım. Daha sonra Japonya'da yaşayan Uruguaylı sporcuyla karşılaştık. Çok büyüktü, 2 metre boyu vardı, ama onu da nakavtla geçtim. İnanamadı kimse. Çünkü turnuvanın en hafif kilolu, boyum 1.83 olmasına rağmen en kısa boylu sporcusu bendim. Buna rağmen rakiplerimi nakavtla geçince, çok büyük bir taraftar kitlesi oldu. Son maçımda da Hollandalı şampiyon ile karşılaştım. Çok tecrübeli bir sporcuydu. Maç başa baş geçti. Ama birkaç puanla maçı kaybettim. Yine de çok büyük bir dereceyle dönmüş oldum. Bir gecede iki maçı alarak ikinci oldum. Sanki ben şampiyon olmuşum gibi bir ilgi gördüm. Çünkü benim kilomda ve boyumda ve bu tür şampiyonalara yeni katılmaya başlamış birinin böyle bir derece alması 'nereden geldi bu sporcu?' gibi bir ilgiye yol açtı.''

-''DÜNYADAN TEKLİFLER GELİYOR''-
Mehmet Özer, 30 Mayıs'ta ringe çıktığı ''The Challenger'' turnuvasının ardından kendisine birçok teklif geldiğini, Avustralya ve Rusya'daki organizasyonlara davet edildiğini söyledi.

Teknik kapasitesi yüksek bir sporcu olduğunu, tekme ve yumruklarını çok iyi kullanabildiğini ifade eden Özer, ''Bu özelliklerim Hong Kong'da çok göz doldurdu. Bana 'Uçan Türk' lakabını taktılar. Rakiplerimin çoğunu döner tekmeyle, yani havada sıçrayarak vurduğum tekmeyle nakavt yaptım. O yüzden 'flying Turk' diye sempati kazandım. Şimdi çağırdıkları bütün organizasyonlara gideceğim'' diye konuştu.

Milli sporcu, bu ayın sonunda olimpiyat için milli takım seçmesinin yapılacağı Türkiye Şampiyonasına katılacağını ve burada 86 kiloda yarışacağını kaydederek, büyük bir aksilik çıkmazsa Türkiye şampiyonu olacağını savundu.

Bugüne kadar katıldığı turnuvalarda Avrupa şampiyonluğu, ikinciliği, üçüncülüğü, iki dünya ikinciliği, üç dünya üçüncülüğü dereceleri elde ettiğini anlatan Özer, ''2002 yılından bu yana da wushu, kick boks, mai tai'de Türkiye şampiyonu benim. 86 kiloda şampiyonluğa ambargo koydum diyebiliriz'' şeklinde konuştu.

-''SPONSOR DESTEĞİ BEKLİYORUM''-
Mehmet Özer, şampiyonalara kendi imkanlarıyla hazırlandığını, seçildikten sonra yurt dışındaki turnuvaların masraflarının devlet ve federasyon tarafından karşılandığını ifade ederek, ''Seçilene kadar kendi çabamızla ilerliyoruz.

Sporseverlerden, sponsor olabilecek kişilerden destek bekliyorum. Çünkü bu şekilde bir yere kadar devam edebiliyorsunuz. Destek olursa antrenmanlarıma rahat bir şekilde hazırlanabilirim. Olmazsa da yine zorlanarak, sıkıntılı da olsa antrenman yapacağız. İnşallah sporseverler destek verir'' dedi.

Milli sporcunun hocalarından Yeni Bornova İhtisas Kulübünün sahibi Adnan Artam ise Mehmet'in başarısının teknik kapasitesinin yüksek olmasından geldiğini söyledi.

Özer ile uzun zamandır çalıştıklarını, bu dönem tekrar olimpiyat için anlaştıklarını aktaran Artam, ''2 yıl nasip olursa olimpiyata yetiştireceğiz. Bunun yanı sıra alt maçlarda, profesyonelde, amatörde en iyi yerlere gelsin diye çaba göstermeye devam edeceğiz. inşallah başaracağız. Şu an bu yılın üç madalyasını alması çok güzel bir şey. Yıla iyi girdik'' diye konuştu.

Artam, gelecekte çok önemli başarılara imza atacağından emin oldukları milli sporcunun kendi imkanlarıyla ''bir yere kadar'' devam edebileceğini, bu nedenle sporseverlerden katkı beklediklerini vurguladı.

Sporcunun çalıştırıcılarından Hayriye Artam da, kulübe geldiğinde Özer'de bir ''ışık'' gördüklerini bildirdi.
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla