Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-06-2009, 13:45   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
''İki dev kurum olacağız''

Click the image to open in full size.

1. Üniversiteler ve Futbol Federasyonu Eşgüdüm Toplantısı, başlarken, Milli Takımlar Teknik Direkötürü Fatih Terim, federasyon ve üniversiteler olarak paylaşan ve çok ileri giden iki dev kurum olacaklarını söyledi.

Konuşmasında bir sunum gerçekleştiren ve bilimsel verilerden yararlanma yöntemleri hakkında görüşlerini açıklayan Terim, futbolda bilimi her zaman kullandıklarını belirterek, ''Milan'da görev aldığım dönemde laboratuvar çalışmaları dahil her türlü bilimsel veriden yararlandım. Bilim adamlarının futbola bakış açısını izledim. Bugün yapılan toplantının hazırlığı, benim teknik direktörlüğüm kadar zaman aldı'' dedi.

Fatih Terim, futbolun herkesin işi olduğunu vurgulayarak, ''Birçok bilim adamı bizimle çalışıyor. Bundan sonra da milli takımda istenildiği zaman üniversitedeki arkadaşlara staj serbest olsun. Gelin birlikte pratiği yapalım. Bizimle kamplara girin, seyahatlere gelin ve antrenmanlara çıkın. Bu konuda Alman, İngiliz, Fransız veya Avusturyalı bize staja geliyor. Biz sizden nasıl faydalanmak istiyorsak, siz de 20 yıldan fazlasını futbola vermiş ve uzun zamandır teknik direktörlük yapan birinden o şekilde faydalanmalısınız'' diye konuştu.

Milli takımın her kademesinde gerçekleştirdikleri projeler konusunda bilgiler aktaran tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:
''(A) Milli bayan ve erkek takımlarının yanı sıra altyapı takımlarını sayarsak 10'a yakın milli takımımız var. Teoride çalıştığımızı pratikte tarif edilebilir bir sistem koyduk. Milli takımda 5-6 belki 8 maddeye dayanan felsefeyle oynaya bir tarzımız bulunuyor. Bu sistem 14 yaş altı milli takımına kadar gider. Üst takımlara geldiklerinde sıkıntı yaşamasınlar diye bu felsefeyi koyduk. Türkiye'de 150 civarında kulüp ve 15 bine yakın antrenör var. Eğitim alan herkes antrenör olmak istiyor. Teknik direktörlük en basiti. Ama futbolun olmazsa olmazları olan başka bileşenleri var. Eğitim alanların bu konulara ağırlık vermesi gerekir.''

Terim, kendilerinin sadece örnek olacaklarını ve ''Bunu böyle yapın'' diyemeyeceklerini ifade etti.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Terim, geçen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası sonrası yaşanan sakatlıkların fazlalığı konusunda, ''Bu her takımda yaşanıyor. Birkaç hedefe koşan sezon içinde lig, Avrupa Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası'nın ardından milli takımda oynanan maçlardan dolayı trafik çok karışık. Neredeyse FIFA ve UEFA boş zaman bırakmıyor. 3 günde bir maç var. Dünya standardındaki rakipler bu şekilde götürüyor. Bu bakımdan rotasyon önemli'' dedi.

Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener ise yapılan çalışmaları değerlendirdikten sonra bir kitapçık hazırlayacaklarını ifade ederek, ''Federasyon olarak 3 yıllık stratejik bir plan yapıyoruz. Bu planı kitapçıklar halinde dağıtacağız. Federasyon ve üniversiteler olarak yapacağımız toplantılarda işbirliği yapabileceğimiz alanların veri tabanını belirleyeceğiz'' diye konuştu.

Bu arada üniversiteler ile TFF Futbol Geliştirme Merkezi'nin işbirliği yapabileceği konuların tartışıldığı ve 64 üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) temsilcilerinin katıldığı toplantı yarın sona erecek.
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla