Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2009, 08:59   #1
öznur_bjk
Engel Değil Mesafeler
 
öznur_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Milliler Puansız Başladı : 0-2

Akdeniz Oyunları'nda futbolda B Grubu'nda mücadele eden Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 2-0 mağlup oldu.

Türkiye, Akdeniz Oyunları'nda futbolda ilk maçında puanla tanışamadı. B Grubu'nda mücadele eden ay-yıldızlı ekip, Fransa karşısında sahadan her iki yarıda yediği gollerle 2-0 mağlup ayrıldı.

Oyunlarda 21 Yaş Altı Milli Takımı ile mücadele eden Türkiye, karşılaşmanın ilk yarısında iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Rakibinin golüne engel olamayan milliler, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

Milliler, ikinci yarı ise gol bulmak için rakip kaleye yüklendi. Geriye çekilen Fransa'nın kontratakları karşısında zorlanan milliler, gol bulamayınca ilk maçta Fransa'ya 2-0 yenilerek yarı final oynama şansını zora soktu.

Fransa'yı galibiyete taşıyan goller 20. dakikada Malonga ve 76. dakikada Joseph Montrose'den geldi.


Milliler gruptaki ikinci maçını 27 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'de Malta ile yapacak. Grubun son maçı ise 29 Haziran'da Fransa ile Malta arasında oynanacak.

Akdeniz Oyunları futbolda üçer takımın yer aldığı grupları lider bitiren takılar yarı finale yükselirken, ikinciler 5.'lik 8.'lik maçları oynayacaklar.

MARŞLAR YARIM OKUNUYOR

Karşılaşma öncesinde her iki takımın da Milli Marşları yarım okundu.
Türk Delegasyonu olaya hemen tepki göstermek isterken, yapılan araştırmada olimpiyat komitelerinin aldığı ortak kararla marşların organizasyon boyunca 50 saniyelik bantlar halinde çalınacağı anlaşıldı.
Marşın kısa çalınmasına rağmen 21 Yaş Altı Milli Takımı oyuncuları ve delegasyon, İstiklal Marşı'nın tamamını söyledi.

5 TÜRK TARAFTAR İZLEDİ
16. Akdeniz Oyunları'nın ilk resmi müsabakası Fransa-Türkiye karşılaşması boş tribünlere oynandı.
Oyunların merkezi Pescara'dan 70 kilometre uzaklıktaki Teramo Stadı'nda yapılan maçı 5 Türk taraftarın yanı sıra, görevliler ve her iki ülkenin delegasyonu izledi.

FRANSA: 2 - TÜRKİYE: 0

Stat: Teramo
Hakemler: Gamail Embaia (Libya), Massimo Raimondi (İtalya), Eugenio Pignati (İtalya)
Fransa: Dreyer, Bakar (Dk. 70 Mustivar), Coubronne, Guidileye, Kone, Robert (Dk. 77 Ravet), Schneiderlin, Souprayen, Theopile, Tabanou, Malonga (Dk. 66 Joseph Montrose)
Türkiye: Gökhan, Rıdvan, Serdar Aziz, Serdar Kesimal, Hasan Ali, Yiğit (Dk. 64 Semih), Furkan, Necip, Eren (Dk. 60 Özgür), Burak (Dk. 46 Hakan), Şahin
Goller: Dk. 20 Malonga, Dk. 75 Joseph Montrose (Fransa)
Sarı kartlar: Dk. 36 Schneiderlin, Dk. 50 Guidileye (Fransa)


MAÇTAN DAKİKALAR8. dakikada milliler mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Kaleci Dreyer ile karşı karşıya kalan Burak'ın vuruşunda top kaleciye çarparak dışarı çıktı.

20. dakikada, ceza sahası içinde topla buluşan Malonga'nın dönerek yaptığı vuruşunda top kaleci Gökhan'ın bakışları arasında filelere gönderdi: 1-0

42. dakikada Furkan'ın uzun pasıyla ceza sahasına yaklaşan Şahin, ağır kalınca savunma yetişerek topu kornere gönderdi.

43. dakikada Furkan'ın ceza sahası dışından şutunda top savunmaya çarparak az farkla auta çıktı.

75. dakikada ani gelişen Fransa atağında ceza sahasına giren Joseph Montrese kaleciyi de çalımlayarak topu filelere gönderdi.

86. dakikada Necip'in şutunda top kaleci Dreyer'de kaldı ve karşılaşma 2-0 Fransa'nın üstünlüğü ile sona erdi.

MANDIRALI: BU KADRONUN YAPABİLECEĞİ BU KADAR

21 Yaş Altı Milli Takımı'nın Antrenörü Hami Mandıralı, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada oyunlara iyi başlayamadıklarını belirterek, ''Bu kadronun yapabileceği bu kadardı'' dedi.

Fransa karşısında ilk yarı iyi oynadıklarını ve oyunu kontrol altında tuttuklarını belirten Mandıralı, ''Girdiğimiz çok sayıda pozisyonu değerlendiremedik. Hiç yoktan da bir gol yedik. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. Oyunları iyi başlamadık, bu kadronun yapabileceği bu kadardı'' diye konuştu.

Hami Mandıralı, bu yaş grubunda sıkıntılarının bulunduğunu da dile getirerek, daha çalışmalarının gerektiğini sözlerine ekledi.
__________________
Click the image to open in full size.
öznur_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla