Konu: O'anlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2009, 15:35   #57
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Anne ve bebek
Zambia, Afrika'da demokrasinin nispeten sorunsuz yürüdüğü ülkelerden biri. Yeniden aday olan ülkenin devlet başkanı Mwana-wasa önceki seçimde yüzde 29'la bu göreve gelmesine rağmen yolsuzlukla mücadelesi ve ekonomik başarıları nedeniyle gelişmiş ülkelerden destek alıyor. Uluslararası bağışlayıcılar da bu ülkeye yardımları tereddütsüz yapıyor. Bir köyde oy kullanan güzel anneye ve güzelim bebeğine düşen ışık da sanki bunları biliyor da 'o' an'da ona göre davranıyor.
Click the image to open in full size.
Muzip protestocu
Şili... Başkent Santiago'da öğretmenlerin daha yüksek gelir için düzenledikleri protesto gösterisinde bir öğrenci penguen kılığında polislerin önünde. AP fotoğrafçısı Roberto Candia, şirin ancak kızgın ama barışçı direnişin etkisinin sindiği anı tam zamanında yakalıyor. Kalkanlı, coplu ve çelik yelekli güç 'o' an'da penguen kıyafetinde toplanmış esprili gücün karşısında tereddüt ediyor.
Click the image to open in full size.
Yoksul bekleyiş
Hindistan'ın kuzeydoğu'ndaki Siliguri kenti'nde bir grup sokak çocuğu bir yardım kuruluşunun dağıtacağı giysiler için bekliyor. Avuçlarının, içlerindeki ışıkla birlikte daha önemli ihtiyaçlarının karşılanmayacağını bilir gibi bir halleri var. Şefkate ve sevgiye, ilgiye pek el uzatmaz ki insanlar...
Click the image to open in full size.
Yalnızlığın fotoğrafı
Mısır'da Nil nehri deltasındaki balık çiftliğinin bekçisi kulübesinde namazını kıldıktan sonra kontrole çıkıyor. Modeliyle, dokusuyla ve renkleriyle anlık yalnızlığın fotoğrafı... Adam yalnız, yalnızlığın derin mavisine bürünen Nil de orada 'o' an'da yalnız.
Click the image to open in full size.
Lenin heykeli
Soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği'nin eski uyduları Romanya ve Bulgaristan'ın, yavaş reform süreçlerine ve 1 yıllık erteleme tahminlerine rağmen 2007'de Avrupa Birliği'ne katılmaları bekleniyor. Romanya'nın başkenti Bükreş'in arka mahallelerinden birinde bir depoya atılmış lenin heykelinin fotoğrafını çeken turistin fotoğrafı bu haber için ajansın servisinde.
Click the image to open in full size.
Üvez ağacı ve mitoloji
İsviçre Alpleri'nde fotoğrafçılıkta makro diye bilinen çok güzel bir yakın plan çalışması. Bir Üvez ağacının yaprakları... Üvez ağacı Roma ve Kelt mitolojisinde zanaatkarların ve bilgeliğin tanrıçası Minerva'nın veya Brigit'in kutsal ağacı olarak bilinirdi. Sabah çiğini yapraklarının ucuna böylesine maharetle dizilmesi, o mitolojik yakıştırmaların masalını fısıldıyor. Hem ayrıca bir efsaneden ötürü bu ağacın işitebilenlere fısıldayacağı sırları olduğuna inanılıyor.


Click the image to open in full size.
KİMİ ZAMAN GERİYE ÇEKİLİP BAKILDIĞINDA, KİMİ ZAMAN DA YAKLAŞILDIĞINDA HİKAYESİNİ ANLATIR FOTOĞRAF... LÜBNAN'DA ÖLDÜRÜLEN HRİSTİYAN, SURİYE KARŞITI ENDÜSTRİ BAKANI 34 YAŞINDAKİ GENÇ POLİTİKACI PİERRE GEMAYEL'İN CENAZESİ, KÖYÜNDE EVİNİN ÖNÜNE GÖTÜRÜLDÜĞÜNDE BİR YAKINI GÖZYAŞLARINI SİLİYOR. FOTOĞRAF UZAKTAN ÇEKİLSEYDİ, AĞLAYAN BİR YAŞLI KADININ FOTOĞRAFI OLURDU. AMA FOTO-MUHABİR BEN CURTİS YAKIN PLAN ÇALIŞINCA 'O' ANA DA YAKLAŞTI. 'O' ANDA KADININ İÇİNDE ENDİŞE GÖLGELERİ DOLAŞAN, HÜZÜN PINARINDAN YETİNMEMİŞ GÖZÜ YAKINDA BİR YERLERDE TESELLİ ARIYORDU. YÜZÜNÜN ÇİZGİLERİ İSE DİNİ KULLANARAK LÜBNAN'I BÖLMEYE YA DA KARGAŞAYA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARIN NEDEN OLDUĞU ACI HATIRALARI ANIMSIYORDU.
Click the image to open in full size.
BENZERİ BİR ÇATIŞMANIN BU KEZ TAZE BİR ZİHNE DOLAYISIYLA DA YÜZE YANSIMASI... HİNDİSTAN KEŞMİRİ... GUJAR KÖYÜ SAKİNLERİ, KEŞMİR'DEKİ AYRILIKÇI MİLİTANLARIN BÜTÜN KÖYÜ YAKMASI ÜZERİNE GÖÇ YOLLARINA DÜŞTÜLER. BABASININ KUCAĞINDAKİ PARVEN 1 BUÇUK YAŞINDA. TERÖRLE, ŞİDDETLE TANIŞMASININ YARATTIĞI ŞAŞKINLIK VE KORKU IŞIĞIN 'O' ANKİ ZİYARETİYLE KENDİNİ GÖSTERME FIRSATI BULUYOR. KOCAMAN BAKIŞI BABASININ BENZER DUYGULARINA BASKIN ÇIKIYOR. AMA DİKKAT EDİN... 'O' AN, GÖZLERİNİN ORALARDA ÖFKE GÖLGELERİNİN FİLİZLENMEKTE OLDUĞUNU DA GÖSTERİYOR.
Click the image to open in full size.
YİNE BİR ÇATIŞMA VE YİNE İNSANLAR ÜZERİNDEKİ DERİN ETKİLERİ... BU DEFA FİLİSTİN GAZZE... İSRAİL ORDUSU'NUN BOMBALADIĞI EVDE AİLENİN KIZ ÇOCUĞU ANNE BABASININ YATAK ODASINDA... İSRAİL ORDUSU BU EVİ CEPHANE OLARAK KULLANILDIĞI GEREKÇESİYLE BOMBALADI . IŞIK, ODADAKİ DEKORDAN VE O DÜZENLEMENİN TEMSİL ETTİĞİ MASUMİYETTEN VAZGEÇMEK İSTEMEZMİŞ GİBİ DOLAŞIYOR. ŞÖYLE BİR BAKIN... IŞIĞIN BELKİ BİR BAŞKA GAYRETİ DAHA VAR... BU TÜR OLAYLARA TANIK OLMASINDAN UTANMIŞCASINA KIZ ÇOCUĞUNU ZAMANIN DONMASINDAN DA YARARLANARAK SANKİ OYUNCAK BEBEK GİBİ GÖSTERİYOR.
Click the image to open in full size.
VENEZUELLA... BAŞKENT CARACAS'IN GECEKONDU SEMTLERİNDEN BİRİNDE VALERY HERNANDEZ, BÖLGEDE YENİ AÇILAN DEVLETE AİT BİR SÜPERMARKETTEN DÖNEN ANNESİNİN ÖNÜNDE MAKARNA PAKETİYLE POZ VERİYOR. ANNE DEVLET MARKETİNDEN NORMALİN YARI FİYATLARIYLA ALDIĞI ÜRÜNLERİ YATAĞA YAYMIŞ. GERİDE DUVARIN ÜZERİNDE DE BU ''YENİ'' FİKRİ UYGULAMAYA GEÇİREN DEVLET BAŞKANI HUGO CHAVEZ, POSTERDE BU HİÇ DENENMEMİŞ PROPAGANDAYI SELAMLIYOR. FOTOĞRAF BU İZLENİMİ DOĞURABİLİR. ÇOCUĞUN GÜLÜŞÜ YAPMACIK OLABİLİR. NEYSE Kİ 'O' ANDA DUVARDA GÖLGEYE DÖNÜŞEN, ANNENİN YÜZÜNDEKİ İKİRCİKLİ MEMNUNİYETİN ÇİZGİLERİNİ KALINLAŞTIRAN YOKSULLUK GERÇEĞİ DE ARAYA GİRİYOR
Click the image to open in full size.
11 EYLÜL OLAYINDAN SONRA AMERİKAN BAŞKANI BUSH, BEYAZ SARAY'DAN YÖNETİLEN BİR ÖRGÜT KURDU. ÖZGÜRLÜK KOLORDUSU YA DA TEŞKİLATI VEYA ÖZGÜRLÜK BİRLİKLERİ... BAŞKAN, AMERİKALILARI BU GÖNÜLLÜ DAYANIŞMA VE YARDIM ORGANİZASYONA KATILMAYA ÇAĞIRDI. GİTTİĞİ HER YERDE BU ÖRGÜTÜN MENSUPLARI TARAFINDAN KARŞILANIR OLDU. HAWAİİ'NİN BAŞKENTİ HONOLULU'YA GİTTİĞİNDE DE FREEDOM CORPS ADLI BU ÖRGÜTÜN MENSUPLARINDAN BİRİ HAWAİİ'NİN GELENEĞİ UYARINCA BAŞKANA ÇELENK TAKMAYA ÇALIŞIRKEN SORUN ÇIKTI. FREEDOM CORPS ÜYESİNİN BOYU UYGUNDU DA ÇELENGİN GENİŞLİĞİ DÜŞÜNÜLMEMİŞTİ. TABİİ BU DURUMUN 'O' ANLARINDAN BİRİNDE BAŞKANIN DOLANMIŞ GÖRÜNECEĞİ DE...
Click the image to open in full size.
AMERİKA'NIN EYALETLERİNDEN ALASKA'DAKİ DONMUŞ WESTCHESTER GÖLÜ'NÜN KAYMAYA UYGUN YERLERİNDE GÜN BATIMINDA PATEN KEYFİ... FOTOĞRAF, 19 KASIM PAZAR GÜNÜ ÇEKİLDİ. TATİL ÇOKTAN GEÇTİ. AMA ÖYLESİNE BİR FOTOĞRAF Kİ BU, SANKİ BUZ YAPANLARIN BEDENLERİ ORADAN AYRILMIŞTI DA GERİDE KEYİFLİ SAATLERİN ORADAN AYRILMAK İSTEMEYEN İZİ KALMIŞTI.
Click the image to open in full size.
ZAMAN ZAMAN FOTOĞRAFLARINA YER VERDİĞİMİZ İSVEÇ'TE YAŞAYAN DOĞA FOTOĞRAFÇISI SERKAN GÜNEŞ'İN ÇALIŞMALARINDAN BİRİ. SERKAN GÜNEŞ, FOTOĞRAFA ''MANTAR DÜNYASI'' ADINI VERMİŞ. DEKLANŞÖRE BASTIĞIN IŞIĞIN ADETA YEŞİLİN KISKANÇ BASKISINA RAZI MANTARLARIN ÖZEL ANLARINDAN BİRİNİ AÇIK ETMEYE ÇALIŞTIĞI ANI YAKALAMIŞ. BİR DE TABİATIN O KÜÇÜCÜK ALANINDAKİ BU CANLILARIN, GÖRÜNMEK İSTEMEZCESİNE NETLİĞİ KENDİLERİNDEN UZAKLAŞTIRMA ÇABASINI KAYDA GEÇİRMİŞ.
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla