Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-07-2009, 09:28   #2
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hakkari'de vatani görevini yapan Bahadırhan Solak'ın ailesine, oğullarının, bir cismin patlaması sonucu şehit düştüğü haberi verildi.

Akşam saatlerinde İstanbul Maltepe'de oturan Solak ailesine gelen askerler, aileye, Hakkari Yüksekova'da vatani görevini yapmakta olan oğulları Bahadırhan'ın şehit olduğu haberini iletti. Aileden alınan bilgiye göre, görevli askerler, patlamada toplam 4 askerin şehit düştüğünü, şehitlerden birinin oğulları Bahadırhan Solak olduğunu haber verdi. Acı haberle tek çocuklarını kaybettiklerini öğrenen aile büyük üzüntü yaşıyor.

Hakkari Yüksekova Dağ Komando Taburu'nda vatani görevini yapan Bahadırhan Solak'ın (21) Maltepe'deki baba evine, oğullarının, meydana gelen patlamada şehit olduğu haberi geldi. Tek evlatlarını şehit veren aileye acı haber akşam saatlerinde, sağlık ekiplerinin kontrolünde verildi.

Son olarak geçtiğimiz cuma günü oğulları Bahadırhan ile telefonla görüşen baba Mehmet Solak ile anne Naime Solak, haberle adeta yıkıldı. Sağlık ekipleri, acılı aileye sakinleştirici verdi. Anne Naime Solak, "Benim oğlum hiç kimseyi kırmazdı. Biricik oğlum şehit oldu. Ne yapalım, elden bir şey gelmiyor" dedi. "Oğlum bir melekti. Bu yaşına kadar hiç kimseyi kırmadı" diye konuşan baba Mehmet Solak, oğluyla dağıtım iznine geldiğinde görüştüklerini söyledi. Solak, oğluyla telefonda ise sık sık görüştüklerini ve durumunun iyi olduğunu söylediğini belirtti. Bahadırhan'ın amcası, "İçine doğmuştu, dağıtıma geldiğinde 'ben geri gelemeyeceğim' diyordu" şeklinde konuştu.

Ailenin, oğullarının şehit olduğunu haber vermek üzere gelen askerlerden aldığı bilgilere göre, Hakkari Yüksekova Dağ Komando Taburu'nda vatani görevini yapan Bahadırhan Solak ve 3 silah arkadaşı, tel örgülerden giren koyunları uzaklaştırdıktan sonra birliğe dönerken buldukları bir cisim patladı. Patlama sonucu 4 asker şehit oldu.

Şehit Bahadırhan Solak'ın Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektirik -Elektironik bölümündeki öğrenimini yarıda bıraktığı ve bir süre Tuzla Tersanesi'nde çalıştıktan sonra askere gittiği öğrenildi.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla