Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2009, 13:55   #1
stephanie alanis
 
stephanie alanis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
. Makyajın Olmazsa Olmazları

Makyaj, güzel ve bakımlı kadınların vazgeçemediği bir tutkudur. Ancak, makyajın da kendine göre birtakım incelikleri var...




Makyaj, güzel ve bakımlı kadınların vazgeçemediği bir tutkudur. Ancak, makyajın da kendine göre birtakım incelikleri var...

Makyaj sahip olduğumuz estetiği vurgulamak, farkında bile olmadığımız güzellikleri ortaya çıkarmak için renklerin büyülü uyumundan yaralanma tekniğidir.

Doğru makyaj için dikkat edilmesi gereken belirli hususlar vardır. Her şeyden önce kişinin saç, göz ve ten rengi göz önünde bulundurulmalıdır. Makyaj yaparken kullanılacak renkler fiziki yapımıza uygun olmakla birlikte, kişiliğimizi de tamamlayıcı bir özellik taşımalıdır. Diğer önemli bir husus kişinin saç kesimi ve yüz şekli gibi özelliklerdir.

Mükemmel dudaklar için,

Dudaklarınızın mükemmel görünmesini istiyorsunuz ama nasıl şekle sokacağınızı bilmiyorsunuz. Öyleyse size sunduğumuz küçük önerileri deneyin ve ulaşacağınız şaşırtıcı sonucu kendi gözlerinizle görün.

İnce dudaklarda dış hatların üzerinden geçin.
İri dudaklarda dış hatların üzerinden geçin.
Sarkık dudakları iç hatlardan geçerek onları daha güzel gösterebilirsiniz.
Çekici bakışlar için,

Size sunduğumuz önerileri değerlendirin

Göz kapaklarınız düşükse farı göz kapağının üstüne dışarı doğru sürün.
Yuvarlak hatlarda koyu bir far kullanın.
Küçük gözlerde farı göz kapağının dışına doğru sürün.
Büyük gözler için koyu renkli far kullanın.

Güzel bir ten için,

Cildiniz donuksa kayısı ve bej tonlarında bir makyaj altı sürün.
Gözaltlarınızda morluklar, yüzünüzde sivilce ve kızarıklıklar varsa mutlaka bir kapatıcı kullanın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalı. Kapatıcıyı parmaklarınızla cildinize iyice yedirin.
Fondöteninizi uygulayın. Fondöten rengini cildinizle aynı tonda veya yarım ton daha açık seçin.
Büyük bir fırça ile pudranızı ve allığınızı sürün.

Çarpıcı gözler için,

Üst göz kapağınızın tamamına göz farını sürün. Gözleriniz koyu renk ise ideal far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk gözlerde her renk rahatlıkla kullanılabilir. Gri, siyah ve kahverengi derin bir bakış; mavi ve yeşil tonları ise daha genç bir görünüm verir.

Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerinden kalem çekin. Pamuklu çubuk ile çizgiyi dağıtıp gölgelendirin.Kirpiklerinizi tarayın ve iki kat rimel sürün.
__________________



Stephanie.alanis
^^

BEşiktaŞk..
stephanie alanis Ofline   Alıntı ile Cevapla