Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2009, 10:56   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Bursa'nın ortasında Timsah !

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Heykeli açılıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yaptığı açıklamada, kentlerin bazı simgeleri, markaları ve ortak paydaları bulunduğunu söyledi.

Bursa'nın ortak paydalarından birinin de Bursaspor olduğunu ifade eden Keskin, bu çerçevede Yıldırım Belediyesi olarak her zaman yeşil-beyazlı kulübe ellerinden geldiğince desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

Keskin, 2 yıl önce Bursaspor'un 44. kuruluş yıldönümünü ilçede büyük bir coşkuyla kutladıklarını anımsatarak, ''Bursaspor, Bursa'nın tek takımı. Biz de belediye olarak en son kulübümüzün simgesi olan 'Timsah Heykeli'ni ilçemize dikmeye karar verdik'' dedi.

Bu yönde Kestel ilçesinde bulunan heykeltraşlar Fatma ve Raşit Nur çiftiyle görüştüklerini anlatan Keskin, şunları kaydetti:

''Hazırladığımız projenin ardından Fatma ve Raşit Nur çifti heykelin yapımına başladı. Heykeltıraşlar 3 timsah heykeli yapacak. Ayakta duracak olan 3 timsahın ağzında bir yeşil-beyaz top olacak. Daha sonra heykel içinde yine yeşil-beyazlı ışıklandırmanın olacağı bir süs havuzuna yerleştirilecek. Heykelin konulacağı yerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Büyük bir ihtimalle Meydancık Mahallesi'nde Gökdere Bulvarı'ndaki parka dikeceğiz. Bursaspor, hepimizin ortak sevdası. Biz de bu ortak sevdamız için yaptırdığımız heykeli gelecek ay hizmete açacağız.''

Keskin, ''Timsah heykeli''nin yapımının Bursaspor taraftarlarını çok mutlu ettiğini ifade ederek, ''Bu kentte yaşayan herkes bu ortak sevda için birleşmeli'' dedi.

Heykeltıraş Fatma Nur da 5 metre yüksekliğinde olacak 3 timsah heykelinin bitme aşamasına geldiğini bildirdi.

Polyesterden yapılan timsahların birinin 250 kilogram ağırlığında olduğunu belirten Nur, ''Güç ve birlikteliği temsil edecek heykel üzerinde yaklaşık 8 aydır çalışıyoruz. Kentimizin güzide takımının sembolünü yapmanın ayrı mutluluğu ve gururu içindeyiz'' diye konuştu.

Nur, gelecek ay dikilecek olan heykelin tüm Bursalılar ve Bursasporlular tarafından beğenileceğini ümit ettiklerini kaydetti.
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla