Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2009, 18:57   #1
Strike EagLe
 
Strike EagLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Batman: Arkham Asylum (Süper bir oyun!!!!)

Her gece olduğu gibi Gotham kentinin kirli sokaklarında suçluları kovalayan Batman, Arkham Akıl Hastanesi'nden gelen bir çağrı ile yolunu değiştirir. Zira en büyük düşmanı Joker, kapatıldığı hücresinden kaçmayı başarmıştır. Derhal Batmobile'ine atlayıp Arkham Asylum'un yolunu tutan Kara Şövalye, akıl hastanesine vardıktan kısa bir süre sonra, halen içeride saklanmakta olan düşmanını bulur ve yakalar. Ancak her şey umduğundan kolay ve kısa sürede gerçekleşmiştir.

Click the image to open in full size.

"Batman'in can düşmanı Joker, gerçekten yakalandı mı yoksa
bu bir tuzak mı?"


Dâhiyane bir zekaya sahip olan Joker'in bu denli basit bir şekilde yakalanmış olması, Batman'i farklı düşüncelere iter. Polisler Joker'i hücresine kapatırken, Yarasa Adam'ın şüphelenmekte haklı olduğu ortaya çıkar, zira her şey Joker'in tuzağıdır. Ufak bir hamle ile polisleri safdışı bırakan Joker, diğer tüm mahkumları serbest bırakarak, Arkham Asylum'un tüm çıkışlarını kapatır. Avlanmaya gelen Batman, artık mahkumlar tarafından av konumuna düşmüştür. Onu seve seve öldürmeye hazırlanan sayısız tutuklunun yanında, Victor Zsasz, Scarecrow, Poison Ivy, Penguin, Harley Quinn, The Riddler, Mr. Freeze, Bane, Amygdala, Ratcatcher ve Killer Croc da yer alıyor. Tüm bu korkunç kadroyu yöneten kişi ise, Batman'in en büyük düşmanı Joker'den başkası değil!

Click the image to open in full size.

"Batman'in en korkunç düşmanları bu kapıların ardında yatıyor."

Gotham'ın Kara Prensi


PC, PS3 ve X360 için geliştirilen Batman: Arkham Asylum'un hikayesi kısaca bu şekilde. Batman'i kurduğu tuzağın içine çeken Joker, Kara Şövalye'yi hiç karşılaşmadığı kadar büyük bir tehlikeyle yüzleştiriyor. İşte bu noktada kontrolü biz alıyoruz. Daha önce Urban Chaos: Riot Response'a imza atan Rocksteady Studios tarafından geliştirilen yapım, üçüncü şahıs görünümlü aksiyon türünde boy gösterecek.

Batman'e yaraşır tarzda, gizliliğin ön planda tutulacağı Arkham Asylum'da, gölgeler yegane saklanma yerlerimiz olacak. Köşeden Killer Croc gelirken, ortalarda salınmayı istemeyiz öyle değil mi? Hatta meşhur yarasa duruşu da oyunda bulunacak.

Biz tavanda ters bir şekilde asılı dururken, gece görüşü ya da termal görüşü açarak, düşmanlarımızın yerini zifiri karanlıkta bile tespit edebileceğiz. Zaten şov bu noktadan sonra başlayacak. Gölgeler Birliği'nde sessizce dövüşmeyi öğrenen kahramanımız, düşmanlarının arkasına inip, aniden bitirici vuruşu yaparak ilerleyecek. Tabii isterseniz rakibinizin tam karşısına dikilip, ona tekme tokat da girebilirsiniz ancak bunu aşağı yukarı her aksiyon oyununda yapıyoruz zaten. Sonuçta Kara Şövalye'nin tarzı bu değil... Düşmanı savunmasız bir şekilde yakalamak için, onu en korunmasız halinde avlamak durumundayız. Zaten arkasına indiğiniz bir düşmanı, kolaylıkla elimine edebileceğiz. Zira Batman'in bitirici hareketleri, rakiplerini kolaylıkla etkisiz hale getiriyor.

Click the image to open in full size.

"Tahmin edin bakalım bu kimin odası?"

Peki bu gizliliğin ön planda olduğu ilerleyiş tarzı nereye kadar sürecek? Eğer düşmanınızı paketledikten sonra derhal gölgelere saklanırsanız, ilerleyişinize kimse mani olamaz. Gölgeden kasıt, en yakındaki bölge değil tabii ki. Kara Şövalye'nin yüksek yerlere çıkmak için kullandığı ipi, Batman: Arkham Asylum'da da hizmetinizde. Tavana attığımız ip, direkt saplanarak, Yarasa Adam'ı yukarıya çekmek için elverişli bir hale geliyor. Bu sayede düşmanları birer birer avlayabileceğiz. Bir arkadaşının yerde cansız yatan bedenini gören asker, çevrede Batman'i aramaya koyulacak. Hatta ''Batman, göster kendini!'' şeklinde serzenişte bulunarak, dikkatlice Yarasa Adam'ı arayacak. O, odaları bir bir ararken, Batman de onu yukarıdan izleyecek. Ta ki avlayacağı en uygun zaman gelinceye kadar...

Click the image to open in full size.

"Joker makyaj tazeliyor!"

Kara Prens'in oyuncakları

Şüphesiz ki Batman'in en büyük silahı comboları. Ancak her daim yumruk ve tekmeleri kullanmak elverişli olamayabiliyor. Bazen tuzak kurmanız ya da uzaktaki bir düşmanı sessizce öldürmeniz gerekiyor. Bu anlarda, yanında taşıdığı ufak patlayıcıları kullanarak düşmanlarını alt edebiliyor. Meşhur Batman yıldızı da unutulmamış. Uzaktaki düşmanları avlamak için yıldız hem sessizce iş görüyor hem de tek hamlede rakibi etkisiz hale getiriyor. Örneğin bir köprüde ya da yüksek bir platformda yürüyen bir asker var. Yapmanız gereken tırmanmak için kullandığınız ipi düşmana yöneltmek. Onu yakaladıktan sonra ipi çekerseniz, aşağı süzülen bedenin ardından el sallayabilirsiniz...

Kara Şövalye'nin kaskının altında da hayati cihazlar saklı. Düşmanların yerini tespit edebilmek için dedektörün yanında, kullandıkları silahları tanımlayan bir sisteme de sahip Batman. O an bakmakta olduğunuz askerde hangi silah olduğu, ekranın sağ alt köşesinde açılan tabloda gösterilecek. Sadece bu kadarla da kalmıyor Yarasa Adam'ın oyuncakları. Özel görüş aktifleştiğinde, rehineler ve düşmanlar ayrı renklerde silüet olarak ekrana yansıyor. Öyle ki, askerler kırmızı ile resmedilirken, rehineler turkuaz olarak gösteriliyor. Bütün bunlar sayesinde, hamle yapmadan önce birçok veriye sahip oluyorsunuz. Böylelikle strateji geliştirerek hareket edebilmemize olanak tanınıyor. Zira Batman olmak, kas kuvveti kadar stratejik zeka da gerektiriyor...

Click the image to open in full size.

"Batman'in sıradışı oyuncaklarını maceramız boyunca kullanacağız."

Oyuncakların en hızlısı

Şüphesiz ki en çok merak edilen konuların başında Batmobile'in oyunda kullanılıp kullanılmayacağı geliyor. Ayağımızı yerden kesmekten çok daha fazlasını yapacağını tahmin ettiğimiz Batmobile'in kullanılacağını onaylayan bir yapımcı açıklamasıyla henüz karşılaşmadık. Zaten öyle bir şey olsa, şimdiye dek çoktan açıklanırdı. Maalesef dört gözle beklediğimiz Batmobile sürüşünü Arkham Asylum'da da tadamayacağız. Zaten hikayenin bir akıl hastanesinde geçtiğini düşünürsek, o koca aracın hangi yolda, ne kadar manevra yapabileceği sorusu akıllara geliyor. Uzun lafın kısası, Batman Arkham Asylum'da epey yaya takılacağız.

Click the image to open in full size.

"Ne kadar da savunmasız görünüyor değil mi?"

Unreal Engine 3 motorunu kullanan yapımda çevre detaylarına ve karakter modellemelerine oldukça önem verilmiş. Zira Batman ile bulmaca çözmemiz gereken anlarda, bir dedektif gibi izlere odaklanmamız gerekecek. Bu yüzden de yapımın görsel kalitesi üst seviyede tutulmuş. Zaten yayınlanan videolar ve ekran görüntüleri de gösteriyor ki, Batman: Arkham Asylum'un görsel anlamda pek bir problemi yok. Unreal Engine 3'ün özelliklerini etkin bir biçimde kullanan yapımcılar, ortaya tam bir Batman atmosferi çıkarmış. Gecenin renkleriyle dolu bir palet kullanan Rocksteady Studios, Yarasa Adam'ın etkileyici dünyasını yansıtmayı başarmış görünüyor.

Hızlı ve öfkeli

Yayınlanan fragmanlarda da kullanılan müziklerin atmosferi tümlemek konusunda başarılı olduğunu belirtmek yersiz olmaz. Gerçi tüm müzikleri dinleme şansımız olmasa da, en azından Batman: Arkham Asylum'un temel müziği trailer'larda yer alıyor. Hatta yazıyı hazırlarken, sırf müzikleri tekrar tekrar dinlemek için videoları başa sardığım oldu. Şimdilik müzikler ile ilgili yaşadığım kısa deneyimin, aklımda iyi bir izlenim bıraktığını söyleyebilirim.

Amerikalı televizyon yapımcısı ve çizgi roman yazarı Paul Dini tarafından kaleme alınan yapımda, yalnız bir kahraman değiliz. Bize yer yer Komiser James Gordon ve onun kızı Barbara, nam-ı diğer Batgirl yardım edecek. Ancak bu iki karakter çok fazla aktif bir rol üstlenmeyeceği için, tüm ağır yük Batman'in omuzlarında...

Öfkenin bedeli

Arkham Asylum adlı çizgi romandan esinlenerek hazırlanan yeni oyun, Batman'e öfkeli olan tüm düşmanları bir araya getirdiği gibi, Kara Şövalye'yi bir tür hayatta kalma mücadelesine sokuyor. Eğer bir aksilik olmazsa 9 Haziran 2009'da raflarda yer alacak olan Batman: Arkham Asylum, PC, PS3 ve X360 sahipleri için geliştiriliyor. Unreal Engine 3 kullanan yapım, gerek profesyonel bir yazar tarafından hazırlanan kurgusuyla, gerek gizliliğin ön planda tutulduğu tarzıyla, aksiyon sevenleri memnun edecek gibi gözüküyor. ''Film oyunları kötü olur'' genellemesi yapılır durur, peki ya çizgi roman oyunları?

Alıntıdır..

------------------------------------------------------------------------
Birkaç screenshot ve hemen ardından oyun içi görünüm videosu ve trailer ların linklerini vereceğim.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Batman düşmanlarının videosu:
YouTube - Batman: Arkham Asylum official game trailer - 'Villains' teaser for PS3, Xbox 360 and PC [HD]

Joker karakteri ile de oynayabilirsiniz. Videosu:
YouTube - Batman : Arkham Asylum - Official Play As The Joker Trailer [HD]

Oyun hakkında bazı ip uçları, Batman' in kullanabildiği özellikler ve bir kaç taktik. (Batman' in bazı silahlarının nasıl kullanıldığını gösteriyor. Oyunu oynamak isteyenler için çok yardımcı.) Video Linki :

YouTube - Batman : Arkham Asylum - Extended Walkthrough Teaser

*Açıkçası şu zamana kadar gördüğüm en güzel oyunlardan birisi. Fakat tahminimce bilgisayarımızında iyi bir donanıma sahip olması gerekiyor.
__________________

Türk gibi yaşar, gerekirse Türk gibi ölmesini bilirim
.

Ne bebek katilleri, ne yobazlar Ülkemi bölemeyecek.

Kan kırmızısı gökler, beni yakın sona doğru çekiyor.
Kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım. Savaşarak batacağım.
Strike EagLe Ofline   Alıntı ile Cevapla