Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2009, 10:15   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kupa yok ama sopa da yok!

Beşiktaş’ın Süper Kupa’yı kaybetmesi elbette moral bozucudur ama; gelecek için karanlık mesajlar vermemiştir. Aksine umutlanmak için yeterli argüman vardır.
Siyah-Beyazlılar’daki en önemli gelişme; “Takım Oyunu” oynamaya elverişli yeni yapısıdır. Birlikte ve aynı paralelde düşünme pratiği oluşmuş... Sorun; takım oyunu ve birlikte düşünmenin pratiğe dönüşmesindeki tıkanıklık.
Bunu da bir şekilde aşarlar.
* * *
Maçın dörte üçlük bölümü; mücadeleyi kazanmaya hak etmiş aday tarafın Beşiktaş olmasının daha adil olacağını anlatır. Sivok, bu anlatımı bozdu... Serbest atışın açısını kapatmak üzere kontrolsüz yükselişinde, kollarını acemice açması penaltıyı getirdi. 1-0 öne geçişten sonra rahatlayan F.Bahçe; oyunun hakimiyetini olmasa da, kontrolunu ele geçirdi. Beşiktaş ister istemez risk yüklenmeye mecbur kaldığı için, durum 0-0 olsaydı asla yapmayacağı şeyleri denemeye kalktı. İkinci gol geldi.
Dolayısıyla; Sivok’un acemi işi hareketi, maçın kırılma noktasıdır. Maç uzasaydı, ne olacağını kimse kestiremezdi.
* * *
Beşiktaş’ın yenileri elbette süper oynamadı. Hatta dikkat çekici bile oynamadılar. Ancak ne var ki; ilk onbirin içinde yer alan Erhan-Ferrari-İsmail-Fink dörtlüsü, takım bütünlüğüne uyum sağladılar. Sırıtmadılar... İkinci yarı giren Nihat, bildiğimiz Nihat olmaktan çok uzaktı. Rıdvan, oyuna alındığı dakika itibariyle, kendini gösterecek zaman bulamadı.
F.Bahçe’nin yenilerinden Bilica iyiydi ama, zaman zaman kafasına göre oynama yanlışı içinde... Dos Santos savruk, Christian tutuktu. Türkiye’ye gelişlerindeki tantanayı hesaba kattığımızda, yapabildikleri o şamatanın tam karşılığı değildi.
Yani yenileri takıma entegre etme açısından; Beşiktaş daha başarılı ve tutarlıydı. Tüm yenileri aynı resmi maçta kullanmaya kalkmaları da, önemli bir cesaret işiydi.
Beşiktaş kupa kaybetti, iddiasını ve umudunu değil.



Ali Sami Alkış
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla