Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2009, 12:46   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Marangozdan Longoni'ye

Click the image to open in full size.

Dünya Şampiyonu bilardocu Semih Saygıner ile dünyanın en büyük ıstaka üreticisi İtalyan Longoni firması anlaşma imzaladı. Longoni, üzerinde Semih Saygıner imzası bulunan ıstakalar üretecek. The Marmara Oteli'nde gerçekleşen imza töreninde Saygıner, duygu dolu anlar yaşadı. Sözleşmeye imza attıktan sonra gözleri dolan ünlü bilardocu, spora başladığı ilk yıllardaki zorlukları, hedeflerini, sosyal yaşamını ve Bilardo Federasyonu yaşadığı sorunları anlattı.

HABERTURK.COM'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Semih Saygıner, "İlk ıstakamı bir marangoz yapmıştı. Ortasında oto boyası, altında büyük bir lastik vardı. O ıstakayla İstanbul Şampiyonu oldum. Abiler Longoni marka ıstaka ile oynuyordu. O günlerden bu noktaya gelmek gerçekten gurur verici. Şimdi benim imzamla ıstaka üretilecek" dedi.

Longoni firması ile 25 prototip model üzerinde çalıştıklarını ifade eden Saygıner, "Benim için çok önemli ve duygusal bir gün. Bu imza, yeni sporcuların ufkunu açacak. Eylül ayında model seçimi için İtalya'da biraraya geleceğiz. Istakalar tüm dünya üzerinde ve aynı anda satışa sunulacak. Türkiye pazarı için özel modeller üretilecek. Her fiyat aralığında modeller olacak, bu sayede amatör sporcular da Semih Saygıner imzalı ıstakaları rahatça satın alabilecek. En pahalı ıstaka ile en ucuzu arasında kalite farkı olmamasını istiyorum. Bunu sadece imzalı bir ıstaka olarak değil dünyada Türkiye'nin isminin duyulması ve gençlerin bilardoya yönlendirilmesi olarak algılayalım. Longoni'den bazı isteklerim oldu ve bana çok sıcak yaklaştılar. İlerleyen günlerde bu konuda bilgilendirme yapacağım" diye konuştu.

Bilardo Federasyonu ile son yıllarda yaşadığı çıkmaza da değinen ünlü bilardocu, "Ben ödevimi yaptım. Şampiyonluklar yaşadım, bilardoyu sevdirmek için uğraştım. Bilardonun Türkiye'de de federasyonu oldu. Aksaklıkların düzelmesi için çok çabaladım. Hergün elimde dosyalarla dolaştım, avukat gibi oldum. Ama gördüm ki değişen bir şey olmadı, sadece benim çabamla düzelmiyor. Türkiye Şampiyonası adı altında umut pazarlıyolar. Gençlerden para toplayıp Semih Saygıner gibi olacaksın diyorlar. 13 yaşında bir genci alsam kafasına vura vura bilardoyu öğretsem başarılı olamaz. Çünkü tekniği öğrenir ama morali bozulur. O yapıyı sildim. Ankara'ya 'Bunu düzeltin oynayayım' dedim, 'bekle düzelecek' yanıtını aldım ama düzelmedi. Ben kişilikli bir insanım. 'Bana bunu yaptılar' değil 'Bana bile bunu yaptılar' diyorum. Geçmişte federasyon 4 kişiyi şampiyonaya götürmedi ve ardından Disiplin Kurulu'na verildik. Düzelmesini beklediğim şeyler gerçekleşirse tabii ki Milli Takım için oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Sayısız uluslararası başarıya imza atan şampiyon bilardocu, Temmuz ayında yürürlüğe giren kapsamlı sigara yasağının bilardo sporu için sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizerek, "Bilardo salonları bizim zamanımızdaki gibi sigara dumanı altında olmayacak. Aileler, çocuklarının bilardo oynamasına artık temkinli yaklaşmayacak çünkü bilardo salonlarında temiz hava olacak. Böylece bilardo, gençler için tekrar tercih edilen bir spor haline gelecek. Yeni yasa ben ve benim gibi düşünen tüm bilardocuları mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Saygıner, başka bir ülke için oynayıp oynamayağı sorusuna, "Ben terzi Faruk Saygıner'in oğluyum. Bu topraklar dışında asla oynamam. Başka bir yerden gelmedim. Katıldığım şampiyonlarda üzerimde Türk bayrağından başka bir bayrak göremezsiniz. Benim adım kullanılarak bir şeyler yapanlar var. 'Başka bir ülke için oynar mı' ortamını oluşturmaya çalışıyorlar. Ben o kapıyı tamamen kapattım. Aktif sporcuyum ve ireysel olarak Japonya'da, Fransa'da ülkemi temsil etmeye devam ediyorum" yanıtını verdi.

Son yıllarda Milli Takım'la yollarının ayrılmasının da etkisiyle boş vaktinin olduğunu belirten Saygıner, "Hergün bilardo oynuyorum, parmaklarımı çalıştırıyorum. Ayrıca gitar çalmaya başladım. Nota öğreniyorum. Müzik çok güzel ve önemli bir sanat. Zaten duygusaldım, müzikle daha duygusal bir insan oldum" dedi.

Semih Saygıner, imza töreninin ardından basın mensuplarına yeni ıstakalarıyla mini gösteri yaptı
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla