Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2009, 22:03   #1
Vedat_Okyar_Kalbimizde
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gözdağı verdik: 0-3

Gözdağı verdik: 0-3

2010 Dünya Kupası eleme grubunda oynayacağı kritik maçların hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız deplasmanda, özel maçta Ukrayna'yı 3-0 mağlup etti. Kiev'deki Valeri Lobanovskiy Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada gollerimiz 57. dakikada Tuncay Şanlı, 63. dakikada Servet Çetin ve 65. dakikada Hamit Altıntop'tan geldi.

A Milli Takımımız, Estonya ve Bosna Hersek maçlarından önce bu galibiyetle moral bulurken, takımımızın etkili görüntüsü Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma umutlarımızı da arttırdı. Özellikle orta sahamız ve defansımız çok çalışırken, gol noktalarında da bitirici bir maç çıkarttık.
TUNCAY TUNCAY...
Click the image to open in full size.
Ukrayna'nın etkili geldiği dakikalarda A Milli Takımımız Tuncay Şanlı ile golü buldu. 57. dakikada gelişen hızlı atağımızda ara pasına çok iyi hareketlenen Tuncay kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağından açılan topa, son anda vuruşunu yaptı kaleciye çarpan top tekrar Tuncay'ın göğsüne çarparak ağlarla buluştu. 0-1.
SERVET ÇIKTI VE VURDU...
Galatasaray'ın iki önemli oyuncusu Arda ve Servet milli takımımızın ikinci golünün mimarlarıydı. 63. dakikada sezona çok iyi bir başlangıç yapan Arda Turan'ın sol kanattan yaptığı ortaya Servet Çetin ceza sahası içinde iyi yükseldi ve kafa ile topu ağlara gönderdi. 0-2.
GÖSTERE GÖSTERE GOL...
A Milli Takımımız'ın bulduğu iki gol Ukrayna'nın dengesini alt üst etti ve üçüncü golümüz de gecikmedi. 65. dakikada Arda'nın sol kanattan verdiği pasla Sercan Yıldırım ceza sahası içinde topla buluştu, rakibini bir vücut hareketiyle geçen genç golcü müsait durumdaki Hamit Altıntop'un önüne topu bıraktı. Hamit de sol ayağıyla düzgün bir vuruşla takımıımızın üçüncü golünü attı. 0-3.
Click the image to open in full size.
NİHAT VE TUNCAY...
(A) Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ile oynadığı özel maçta forvette Nihat Kahveci ile Tuncay Şanlı forma giydi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Nihat ve Tuncay'ı Ukrayna karşısında forvette görevlendirdi. Savunmayı Gökhan Gönül, Servet Çetin, Gökhan Zan ve Hakan Balta'dan oluşturan Terim, bu dörtlünün önünde de Nuri ile Ayhan'a şans tanıdı. Hamit sağ, Arda ise sol kanatta forma giydi.
Bu arada milli takıma ilk kez çağrılan İsmail Köybaşı yedek soyunurken, yedek kulübesindeki diğer oyuncular ise Rüştü, Ceyhun, Sercan, Sabri, Halil ve Kazım oldu.
SHEVCHENKO YEDEK BAŞLADI...
Ukrayna milli takımında ise Andriy Shevchenko, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıkmadı. Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Oleksiy Mykhailychenko, yıldız futbolcuyu, milli takım karşısında yedek soyundurdu.
Click the image to open in full size.
HAMİT VE AYHAN'IN ŞUTLARI...
İlk yarıda A Milli Takımımız adına akıllarda kalan olumlu işlerin başında ayağa hızlı paslar ve orta sahamızın çalışkanlığı geldi. Orta sahamızda görev alan Hamit ve Ayhan'ın şutlarıyla ilk yarıda gole çok yaklaştık. Özellikle Hamit'in şutları Ukrayna kalesini çok zorladı. Ev sahibi takım ise sert futboluyla oyunumuzu bozmaya çalıştı. Ukraynalı oyuncuların sert darbeleri sürekli sakatlıklarla uğraşan Milli Takımımız'da bir sakatlık daha olur mu sorusunu akıllara getirdi. İleri ucumuzda görev yapan Tuncay ve Nihat'ı ilk yarıda topla buluşturmakta çok zorlandık. Arda Turan da bir kaç pozisyon dışında beklenen etkinliği sağlayamayınca ilk yarıda aradığımız golü bulamadık. Ukrayna ise ilk yarıda kalemizde neredeyse hiç etkili olamadı.
SERCAN VE CEYHUN OYUNDA...
A Milli Takımımız karşılaşmanın ikinci yarısına iki oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının başarılı isimlerinden Ayhan Akman ile henüz tam hazır olmadığı görülen Nihat Kahveci yerlerini genç oyuncular Sercan Yıldırım ve Ceyhun Gülselam'a bıraktı. Milli Takımımız ilerleyen dakikalarda Tuncay-Kazım, Gökhan Gönül-Sabri, Nuri-Halil Altıntop ve Arda-İsmail Köybaşı değişikliklerine gitti.
SHEVCHENKO GİRDİ, GOLLERİMİZ GELDİ...
Ukrayna ikinci yarıya 4 oyuncu değişikliği ile başladı. En tehlikeli gol ayakları Shevchenko ve Nazarenko ile birlikte Milevskiy ve Husyev oyuna dahil olurken, Gai, Homenyuk, Seleznyov ve Kalinichenko kenara geldi. Bu oyuncu değişiklikleri ile birlikte Ukrayna ikinci yarının başında daha baskılı olarak gözükürken, gollerimiz ardı ardına geldi. Ukrayna'nın bu değişiklikleri savunmasının gücünü düşürdü ve Ay-Yıldızlılarımız da güzel ataklarla farka koştu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
1. dakikada Hamit'in pasıyla ceza alanına giren Tuncay'dan önce kaleci Shovkovskyy yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.
21. dakikada Arda'nın mükemmel pasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Ayhan, meşin yuvarlağı kaleciye nişanlayınca milli takımı bir golden etti.
29. dakikada Hamit'in ceza alanı dışından yerden sert şutunda top kaleci Shovkovskyy'den döndü. Dönen topu savunma ceza alanı dışına atarak tehlikeyi önledi.
40. dakikada yine Hamit'in ceza alanından sert şutunda top kalecide kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
55. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Tuncay'ın ceza alanı içinden şutunda top yandan auta çıktı.
58. dakikada Sercan'ın pasıyla ceza alanına giren Tuncay'ın vuruşunda kaleciden dönen top yine bu futbolcuya çarparak ağlara gitti ve Milli Takım 1-0 öne geçti.
62. dakikada Arda'nın soldan ortasında ceza alanı içinde iyi yükselen Servet, kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.
64. dakikada Sercan'ın soldan ortasında Nuri ceza alanı içinde topu kontrol ettikten sonra Hamit'in önüne bıraktı. Müsait durumdaki Hamit, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Milli Takım farkı 3'e çıkardı: 3-0.
90. dakikada Shevchenko'nun ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta top kaleci Volkan'da kaldı ve (A) Milli Futbol Takımı sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Stat: Valeri Labonovskiy
Hakemler: Darko Ceferin, Andrej Kokolj, Milan Kogej (Slovenya)
Ukrayna: Shovkovskyy, Mandziuk, Kucher, Tymoschuk, Rusol (Dk. 46 Chygrynskyy), Gay (Dk. 46 Nazarenko), Homenyuk (Dk. 46 Milevskyi), Seleznov (Dk. 46 Yarmash), Shevchuk (Dk. 46 Shevcehnko), Rotan, Kalinichenko (Dk. 46 Gusiev)
Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül (Dk. 80 Sabri), Servet Çetin, Gökhan Zan, Hakan Balta, Ayhan (Dk. 46 Ceyhun), Nuri (Dk. 82 Halil), Hamit, Arda (Dk. 86 İsmail), Tuncay (Dk. 68 Kazım), Nihat (Dk. 46 Sercan)
Goller: Dk. 58 Tuncay, Dk. 62 Servet, Dk. 64 Hamit (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 76 Servet, Dk. 80 Nuri (Türkiye), Dk. 88 Shevchenko (Ukrayna)
__________________
Click the image to open in full size.

Konu Vedat_Okyar_Kalbimizde tarafından (12-08-2009 Saat 22:17 ) değiştirilmiştir..
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla