Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2009, 08:13   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Borsada inanılmaz dalgınlık

Reysaş Lojistik'in sahibi Rıfat Vardar yanlışlıkla tam 6 milyon 101 bin 845 adet şirket hissesini İMKB'de sattı.




Bu işlemin ardından 3.56 liradan işlem gören hisseler 2.90 liraya kadar geriledi.
Yanlışlıkla satılan hisseler şirketin toplamının yüzde 10'una denk geliyor.
Reysaş'ın en büyük hissedarı Rıfat Vardar tarafından az önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"14.08.2009 tarihinde Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş hise senetleri ile ilgili olarak 2.90-3.50 fiyat aralığından 6.101.845 adet satış işlemi internet üzerinden sehven tarafımdan gerçekleştirilmiştir."

İMKB YETKİLİSİ: İŞLEM İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş hisselerinin yanlışlıkla satılmasıyla ilgili işlem iptalinin söz konusu olmadığı bildirildi.
Reysaş Taşımacılık Lojistik’in ortaklarından Rıfat Vardar’ın yanlışlıkla 6 milyon 101 bin 485 adet şirket hissesini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) satmasıyla ilgili olarak A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan İMKB yetkilisi, işlemin yanlışlıkla yapıldığını herkesle birlikte öğrendiklerini, daha önce kendilerine bir başvuru olmadığını söyledi. (aa)
Yetkili, "Burada yapılacak bir şey yok. Yanlışlıkla her gün bir sürü işlem oluyor. İşlem iptali söz konusu değil" dedi.
Bu tür işlemlerin sonuçları da ağır olduğu için kolay kolay işlem iptaline gitmeyi çok özendirmediklerini ifade eden yetkili, şunları kaydetti:
"Bize işlem iptali ile ilgili talep de gelmedi. Zaten gelse bile belli koşulları sağlayıp sağlamadığına bakıp ona göre karar verilir. İşleyen piyasada da kolay kolay böyle bir kararı vermek mümkün değil. Burada muhatabımız üye olur, yatırımcı üyeyi bilgilendirir. Üyeden de herhangi bir başvuru olmadı. Seanstan sonra bir başvuru olabilir. Ancak bu dakikadan sonra artık sonuçlanmaz."
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla