Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2009, 18:12   #5
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

12 Dev Adam Avrupa Şampiyonası Finalleri yolunda emin adımlarla ilerliyor.Milli takım İngiltere'de katıldığı GameOn Basketbol Turnuvası'nın ilk maçında İsrail'i 85-69 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.
Oğuz Savaş attığı 22 sayıyla maçın yıldız olurken, Ömer Aşık ise 15 sayı, 8 ribaunt, 4 blokluk performansıyla parmak ısırttı. Ersan İlyasova'nın 10 sayı, 6 ribauntla oynadığı maçta Semih Erden 8, Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan ise 7'şer sayıyla maçı tamamladılar.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan maçın yıldızı Oğuz Savaş, "Bizim ilk ciddi hazırlık maçımızdı. Bugün iyi oynadık ilk hazırlık maçımız olmasına rağmen, iyi mücadele ettik hem de iyi oyun sergiledik sahada. Turnuvada iki maçımız kaldı. Onları inşallah daha iyi performansla oynayıp, hazırlık turnuvasında eksiklerimizi görüp, iki maçımızı da kazanarak Türkiye'ye döneriz" dedi.
Milli Takımlar Antrenörü Bogdan Tanjevic ise basın toplantısında İsrail gibi güçlü bir takımı yendikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Benim için iyi bir sonuçtu. İsrail gibi yetenekli, hızlı ve tecrübeli oyunculara sahip bir takımı yenmek kolay değil. Takımımın aldığı sonuçtan dolayı çok memnunum" dedi.
Tanjevic, yasaklı madde kullandığının tespit edilmesi üzerine kadrodan çıkartılan Kerem Gönlüm'le ilgili sorulan bir soruya ise, "Kerem benim joker oyuncumdu. Ancak bugün oynayamadı. Kerem çok iyi bir oyuncu. Durumunun bir an önce netlik kazanmasını istiyorum" dedi.
Önümüzdeki sezon NBA takımlarından Toronto Raptors forması giyecek olan milli takım kaptanı Hidayet Türkoğlu ise karşılaşma sonrası İHA'nın sorularını yanıtladı. Hidayet, İyi bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Her geçen gün form grafiğimizi çıkış içerisinde. Bugün de iyi bir maç oynadık, iyi mücadele ettik. Bize yakışan bir neticeydi bugün. Bu turnuva, Hem Efes Cup, hem de Polonya öncesi iyi bir sınav olacaktır. İnşallah bir fire vermeyiz. Form grafiğimizi en iyi seviyeye çıkarıp Polonya'ya öyle gitmek istiyoruz" dedi. Takımın şu anki havasının çok iyi olduğunu vurgulayan Hidayet, "Şu anda hava çok iyi Allah bozmasın. Herkesin morali iyi. İyi bir hava, arkadaşlık, dostluk ve birliktelik var" diye konuştu.
Hidayet, milli basketbolculardan Mehmet Okur'un kadroda olmamasını ise, "Mehmet Okur benim çok iyi bir arkadaşımdır. Türkiye'yi yurt dışına en iyi temsil eden insanlardan biridir. Ancak bazı nedenlerden dolayı milli takıma giremiyor. Fakat, şu anda kadroda bulunan insanların üstünde durulması gerekiyor" diyerek yanıtladı.
Hidayet, amacının milli takımda en iyi performansı sergileyip Toronto'ya gitmek olduğunu da belirterek, "Şu an milli takımdayım, milli formayı giyiyorum. Amacım burada performansımın en iyisini gösterip takım arkadaşlarımla birlikte iyi bir hava yakalayıp burada iyi bir başarı elde etmek. Burada elde edeceğim başarı benim Amerika'da da işimi kolaylaştıracaktır" dedi.
A Milli Takım, GameOn Turnuvası'ndaki ikinci maçını bugün TSİ 19.30'da ev sahibi Büyük Britanya ile yapacak.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla