Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2009, 13:27   #1
selo_master
 
selo_master - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dikkat!...Bu Hakem Sarvan'ın Himayesinde!

17.08.2009 14:23:00
Dün gece Fenerbahçe’nin ofsayt olan ilk golünde bayrak kaldırmayan Adil Sinem’in, 2007 yılında Beşiktaşlı Nobre’nin nizami golünü iptal edişinden dolayı kokartının iptal edildiği ortaya çıktı:
Dün akşam oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçının 70. dakikasında maç 0-0 berabere devam ederken Emre Belözoğlu'nun rakip kaleye çektiği şut kaleci Petkoviç'in ellerinden dönüp ofsayt pozisyonundaki Colin Kazım'ın önüne geldi ve bu oyuncunun vuruşu ile top Sivasspor ağlarına gitti.

Click the image to open in full size.Herkes maçın yardımcı hakemi Adil Sinem'in ofsayt bayrağı kaldırmasını beklerken, ilginç bir şekilde Adil Sinem gol işareti verip orta alana doğru koştu...
Bunun üzerine maçın hakemi M. Kamil Abitoğlu gol kararı verdi ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti!

İşte bu büyük hatayı yapan yardımcı hakem Adil Sinem İzmirli ve bu yapmış olduğu hata onun ilk vukuatı değil!

İki sezon önce 15 Eylül 2007 tarihinde Ankara'da oynanan Ankaraspor-Beşiktaş Süper Lig maçı 0-0 berabere devam ederken 89. dakikada Beşiktaşlı Nobre kafası ile topu nizami bir şekilde Ankaraspor ağlarına göndermişti.

Maçın hakemi Vedat Yüksel tam gol kararı verecekken yine bu yardımcı hakem Adil Sinem ilginç bir şekilde bayrağını kaldırıp Nobre'nin topu eli ile Ankaraspor ağlarına gönderdiğini söyleyip Beşiktaş'ın nizami bir golünü iptal ettirmiş ve iki puan kaybetmesine sebep olmuştu!
Maçtan sonra Beşiktaş yönetimi bir hayli bağırıp isyan etmişti.

O dönemde FIFA yardımcı hakemi olan Adil Sinem zamanın MHK Başkanı Hilmi Ok tarafından Ocak 2008 yılında yapılan yeni FIFA listesine alınmamış ve bırakılmıştı!

Adil Sinem'in iptal ettirmiş olduğu Beşiktaş'ın golü yüzünden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in baskısı sonucunda o pozisyonda hiçbir günahı olmayan hakem Vedat Yüksel'e şu anda görevde olan Oğuz Sarvan MHK'sı tarafından bir buçuk yıldır maç verilmiyor!

Ancak asıl suçlu olan ve FIFA kokartı alınan İzmirli yardımcı hakem Adil Sinem ise Oğuz Sarvan tarafından çok önemli maçlara gönderilip ligin kaderi ile oynamaya devam ediyor!

En çok dikkati çeken husus ise Oğuz Sarvan'ın göreve geldiği 2008 Şubat ayından bu yana İzmirli Adil Sinem'in sekiz tane Fenerbahçe maçında görev yapmış olması!

Böylesine sorunlu bir yardımcı hakemin MHK Başkanı tarafından özellikle Fenerbahçe maçlarında görevlendirilmesi herkesin kafasını karıştırmaya devam ediyor!
Gölge Hakem
Click the image to open in full size.
(*) Medyaspor.com!

Konu selo_master tarafından (17-08-2009 Saat 13:32 ) değiştirilmiştir..
selo_master Ofline   Alıntı ile Cevapla