Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2009, 14:45   #1
sergen38
DiYaRıN KaRTaLı
 
sergen38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Kıran kırana pazarlık

Yıldıray Baştürk'ün İran asıllı menajeri Reza Fazili, "Şu noktada Yıldıray transferine bitti gözüyle bakmak yanlış olur. Transferde netleştirmemiz gereken noktalar var." dedi.




Alman futbolunun yetiştirdiği önemli yıldızlar arasında yer alan Yıldıray Baştürk'ün Beşiktaş'a transferi konusunda netleştirilmesi gereken noktalar bulunuyor. Almanya 1. Lig ekibi Stuttgart'ta forma giyen Yıldıray'ın İran asıllı menajeri Reza Fazili, "Şu noktada Yıldıray transferine bitti gözüyle bakmak yanlış olur. Transferde netleştirmemiz gereken noktalar var."diye konuştu.

Beşiktaş ile bir süredir görüştüklerini kaydeden Reza Fazili, Stuttgart'tan başka bir takıma gitmesinin Yıldıray için futbolculuk kariyerindeki son transfer olabileceğini hatırlatarak"Bu nedenle dikkatli davranmamız gerekiyor. İşi bir oldu bittiye getirmek istemiyoruz. Bu noktada Yıldıray da temkinli. Son bir kaç günde transfer konusunda önemli bir gelişme olmadı. Önümüzdeki günlerde ne olur şimdiden bir şey söyleyemem." dedi.

Öte yandan 30 yaşına giren Yıldıray'ın hangi şartlarla olursa olsun Stuttgart'tan ayrılmak gibi bir acelesi bulunmadığı öğrenildi.

2007-2008 sezonunda Hertha Berlin'den Stuttgart'a gelen ve yaşadığı uzun sakatlık dönemleri nedeniyle takımında sadece 30 maçta forma giyebilen Yıldıray Baştürk'ün şu anki takımıyla sözleşme şartları oldukça uygun.

Geçtiğimiz sezon uzun süre sakatlık yaşadığı için psikolojik olarak rahat olmadığını dile getiren Yıldıray'ın yakın çevresine, "Stutgtart'a bu kadar zarar vermek istemiyorum. Sözleşmem sürerken transfer olayım da biraz da kulüp para kazansın. Böylece Stuttgart'a olan borcumu biraz ödemiş olurum." dediği öğrenildi.
Henüz 17 yaşında iken Bochum forması ile Almanya 1. Ligi'nde oynamaya başlayan Yıldıray, daha sonra gittiği Bayer Leverkusen ve Hertha Berlin takımlarında büyük başarılara imza atmıştı.

Yıldıray Bochum formasıyla 104, Leverkusen formasıyla 73 ve Hertha Berlin forması ile 71 defa Almanya 1. Lig maçında oynadı. 45 defa da Türkiye A Milli Takımı'nda yer alan Yıldıray 1997 ila 2007 arasındaki on yıllık dönemde Almanya'nın en iyi orta saha futbolcularından biri olarak gösterildi.

2002 yılında Bayer Leverkusen forması ile Şampiyonlar Ligi finalinde de yer aldı. Yıldıray Baştürk Zonguldaklı bir maden işçisinin oğlu olarak Almanya'nın Herne kentinde 24 Aralık 1978'de dünyaya geldi.

Yıldıray da futbol alt yapısını Altıntop kardeşler gibi Wattenscheid 09 takımında aldı. 1987 ila 1997 yıllarında aralıksız on yıl bu kulübün alt yapısında oynadı.

__________________

Click the image to open in full size.
sergen38 Ofline   Alıntı ile Cevapla