Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-08-2009, 16:29   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yok Böyle Prim

Milliler, gelecek hafta Estonya ve Bosna Hersek ile karşılaşıyor. Terim'in öğrencileri şayet bu iki karşılaşmayı da kazanırlarsa pirim olarak bir servet kazanacaklar!
2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde gelecek hafta önce Estonya ile Kayseri'de, ardından da Bosna Hersek'le Sarayevo'da karşı karşıya gelecek ulusal futbol takımımızın, rakiplerini yenip, final umudunu son 2 maça taşıması halinde 5 milyon dolar başarı primi alacağı öğrenildi.

FUTBOLCU BAŞINA 200 BİN DOLAR Türkiye Futbol Federasyonu'nun henüz resmi olarak açıklamadığı, ancak ilk yönetim kurulu toplantısı sonrası onaylanacak bu rakam, Estonya ve Bosna galibiyetlerinin ardından futbolculara peşin olarak ödenecek.

Federasyona yakın kaynakların doğrulamadığı bu dudak uçuklatan prim miktarının TFF'deki bazı yöneticilerce Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolculara açıklandığı ve bu saatten sonra rakam üzerinden 'geri dönüş' olmayacağı da öne sürüldü.

Henüz teknik direktör Fatih Terim'in onayı alınmadığı için de kamuoyuna açıklanmayan bu rakamın, kadroya çağrılacak futbolculara galibiyet halinde paylaştırılacağı ve futbolcu başına 180 ile 200 bin dolar arasında bir rakamın denk geldiği vurgulandı.

Ulusal Futbol Takımımız'a, 2010 final şansını sürdürmeleri halinde ödenecek bu prim, 2008 yılında İspanya'nın Avrupa Şampiyonluğu primine yaklaştı. Cumhuriyet'in haberine göre İspanya Futbol Federasyonu, şampiyon olan futbolculara aldıkları süre göz önünde bulundurulup 150 ile 214 bin euro arası bir prim vermişti.

Yine 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olup bronz madalya kazanan ulusal futbol takımımıza dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 200'er bin dolar başarı ödülü ve birer adet Mercedes marka jip verdiği için eleştirilmiş, ciplerin yaklaşık 15'er bin dolarlık ÖTV ve KDV'si TBMM'de günlerce konuşulmuştu.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla