Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-08-2009, 18:03   #1
KanKokusu
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Farklı Görüşler !..

Beşiktaş`ta gündem bugün çok yoğundu. Arjantinli oyuncu Delgado`nun sözleşmesinin dondurulması, Tabata`nın Beşiktaş`a transferinin son noktaya gelmesi ve genç golcü Batuhan`ın takımda kalacağının açıklanması sabah saatlerinden itibaren siyah-beyazlı taraftarları ekranlara, bilgisayar ve radyo başına bağlayan haberler oldular.

HABER1903 olarak Sinan Vardar, Süleyman Eren, Ali Gültiken ve Hayri Ülgen gibi birbirinden değerli isimlerle bu konuları değerlendirdik.
İşte o röportajlar :

- SİNAN VARDAR -


HABER1903 : Delgado`nun sözleşmesi donduruldu. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?

SİNAN VARDAR: Delgado`nun kontratının Ülker`den alınması bir yanlışlıktı. Sakat olduğundan haberleri vardı. Tabii ki yeni bir yabancı futbolcu alınacak.

HABER1903 : Tabata`nın transferi söz konusu. Bunun için neler düşünüyorsunuz?

SİNAN VARDAR : Haberler doğruysa ve Tabata gelirse Beşiktaş`a ilaç olur. Mali konulara şu anda girmek istemiyorum ama Beşiktaş`ın Tabata`yı alması şık olur. Şimdi Beşiktaş`ın ileriye dönük bir oyuncuya zaten ihtiyacı vardı. Ben daha önce Manisaspor`dan Sezer`in alınması gerektiğini söylemiştim ama Tabata da ilaç olur.

HABER1903: Batuhan`ın takımda kaldığı resmi siteden duyuruldu. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

SİNAN VARDAR : Batuhan`ın takımda kalması çok iyi oldu. Yeniden iddia ediyorum, Batuhan kadroda yer alırsa 20-25 gol atar. Sakatlığı da geçti çünkü. Antrenmanlara da başladı.

- SÜLEYMAN EREN -

HABER1903 : Delgado`nun sözleşmesi donduruldu. Ve Beşiktaş`ın Tabata ile anlaştığına dair haberler var. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?

SÜLEYMAN EREN : Ben 2-3 ay önce de söyledim. Arkadaşlarıma, çevremdekilere, herkese "Bekleyin 31 Ağustos`a kadar. Göreceksiniz mutlaka bu Tabata bir şekilde bize çakılacak" dedim.
Bu İsmail Köybaşı transferinin devamındaki bir olaydır. Ben nasıl İsmail`in transferini içime sindiremedim bunu da sindiremeyeceğim. İsmail Köybaşı genç, tamam alınsın, alınmasın demiyorum ama verilen para ve üzerine Serdar Kurtuluş`un verilmesi kabul edilemez bir olay. Ben bu olayı Başkan açıklamalı dedim. Ben o transferdeki harcamayı kabullenemiyorum. Hatta ben o transferde Mustafa Denizli`yi de şiddetle eleştiriyorum. Yani Beşiktaş`ı seven birisi başkana dur der. Başkan dur ya bu çocuk bize lazım tamam ama bu paralar verilmez. Varsa paramız önce çocukların geçen seneden kalan alacaklarını ödeyelim demeliydi. İnşallah bu Tabata olayı da gerçekleşmez. Oradan da Beşiktaş`a bir çakma olacak çünkü.
Başkan`ın devam ettiği kimse çıkmasın politikasının son halkasıdır bu. İşte iki gün şak şak yapacak taraftar. Bir 10 milyon avro da oraya gidecek. İnanılmaz bir tablo. Fenerbahçe`deki Aziz Yıldırım taktiğini uyguladığı için başkan bu hallere geldik zaten. Dolayısı bu kimse çıkmasın taktiği ile yapılmış bir transfer bu.

HABER1903 : Tabata Beşiktaş`ta başarılı olabilir mi?

SÜLEYMAN EREN : Tabata belki Beşiktaş`ta oynar ama o maliyetle Brezilya`dan 10 tane futbolcu alınır. Ne yapmış Tabata, Gaziantepspor`u uçurmuş mu yani? İnşallah bu transfer gerçekleşmez ve Beşiktaş bu borç kamburuna girmez.
Bu nasıl bir iş ben anlamıyorum. Ocak ayında kim kurban olacak. 9 yabancı olunca kimi yollayacaklar. Bu nasıl bir transfer stratejisidir. Bu nasıl bir transfer harcamasıdır? Bu nasıl bir ekonomik düzenlemedir? Hepimiz sanayi ile uğraşıyoruz. Türkiye`nin şartları ortada. Başkan kendi şirketinde böyle kötü bir yönetim gösterebilir mi?

HABER1903: Batuhan`ın takımda kaldığı resmi siteden duyuruldu. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

SÜLEYMAN EREN : Batuhan bizim çocuğumuz. Geçmişte hata yapabilir. Hepimizin çocuğu var. Onu yönlendireceksin sadece. O kulüp yönetiminin sorunudur, zora sokuldu. Ondan faydalanacaksın.
İbrahim Kaş mesela. Ben bire bir şahidim o olaya. Geldi kulübe 400-500 milyar lira para alacaktı çocuk. Konuşmadılar, ciddiye almadılar çocuğu. Bu parayı sana verirsek, alt yapıdaki diğer oyuncularda ister demişler sadece. Sonra da gitti. Bu sene hangi şartlarda alındığını da hepimiz biliyoruz. Bütün bunları üst üste koyarsak hangisini söyleyeyim.
Bunlara ses çıkaracak, dik duracak bir yönetici arkadaşımız yok mudur? Yönetim kurulundaki arkadaşlar hepsi arkadaşlarım, hepsine de söyledim, Başkana sahip çıkmayı bırakın, Beşiktaş`a sahip çıkın dedim. Ne korkudur bu. Beşiktaş hepimizin. bilinmeyen borçlar bilinenlerden çok fazla.

-ALİ GÜLTİKEN -


HABER1903 : Delgado`nun sözleşmesi donduruldu. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?

ALİ GÜLTİKEN : Delgado`nun dondurulması uzun süredir gündemde. Geleceği ile ilgili de bir belirsizlik var. Ameliyatından sonra geri dönüşü ne kadar sürer o da belli değil. Devre arasında geleceği ihitmali üzerinde durursak, o zaman tabi eldeki yabancılarla ilgili olarak devre arasında bir sıkıntı yaşanacak. Gerçi Delgado`nun ne tür bir maliyet ile sözleşmesinin dondurulduğu da çok önemli.

HABER1903 : Tabata`nın transferi söz konusu. Bunun için neler düşünüyorsunuz?

ALİ GÜLTİKEN : Tabata Beşiktaş takımında iyi bir performans ortaya koyabilir mi bu çok önemli. Rakipleriniz çok daha önemli isimler transfer ederlerken, sizin Tabata transferinizin Beşiktaş takımına ne kadar katkısı olur tabi o da çok tartışılacak bir konu. Ayrıca bu konu yine dönüp dolaşacak bu oyuncunun maliyetine gelecek. Çünkü İsmail Köybaşı transferinin de üzerinde hala çok soru işaretleri var. Onlar hala tam net açıklanmış değiller. Beşiktaş`ın İsmail için vermiş olduğu inanılmaz rakamlar çok önemli soru işaretleri oluşturuyor. Şimdi aynı kişilerle Tabata transferinin yapılacak olması da transferden öte başka soruları da gündeme getirecektir.

HABER1903: Batuhan`ın takımda kaldığı resmi siteden duyuruldu. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

ALİ GÜLTİKEN : Normal şartlar içerisinde genel kanaat Batuhan`ın takımda tutulması yönünde değildi. Ama bu kamuoyunun baskısı ve Beşiktaş`ta bir takım sıkıntıların gelişmesi ile mecburen bir karar alındığı kanaatindeyim ama bu kararın Beşiktaş adına çok olumlu olduğunu düşünüyorum.
Batuhan`ın burada kendisi adına yapması gereken şeyler var. Batuhan`ın kendisini çok iyi değerlendirip, bundan önceki hatalarını gözden geçirmesi lazım. Bundan sonrası için çok özverili ve terbiyeli bir şekilde çalışması lazım. Batuhan gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Tüm şartlar doğru çizgiye gelirse ortaya önemli bir kazanç çıkar Beşiktaş açısından. Ben Batuhan`a inanıyorum futbolculuk açısından.

- HAYRİ ÜLGEN -


HABER1903 : Delgado`nun sözleşmesi donduruldu. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?

HAYRİ ÜLGEN : Delgado kaç yıldır Beşiktaş`ın içerisinde ancak gerektiği kadar Beşiktaş`a yardımcı da olamadı, başarılı da olamadı. Beşiktaş yönetimi kendisine kaptanlık bile verdi. Ancak Delgado bu konuda bile başarılı olamadı. Onun altında bile ezildi. Sözleşmesini Beşiktaş alınca da bir rahatlama oldu. Bu rahatlama olunca da Delgado, hırsını inancını yitirdi. Bunlar profesyonel oyuncular. Beşiktaş`ı sevmezler, parayı severler. Onun için Beşiktaş takımında sakat oldukları için oynamazlar. Babasının da Beşiktaş camiası hakkında konuşması çok yanlış bir olay. Ben bundan sonra Delgado`nun Beşiktaş`ta kalmasını kendi adıma istemem. Neden istemediğimi de söyleyeyim size. Hiç bir futbolcunun babası gelip kulübü suçlayamaz. Bu çok ağır birşey. Şu anda donduruldu. İnşallah daha sonra da gönderirler. Beşiktaş kulübü büyük bir camiadır. Fertler ancak ona hizmet ederler. O camia için konuşamazlar. Bunun için de babasını yadırgıyorum.

HABER1903 : Tabata`nın transferi söz konusu. Bunun için neler düşünüyorsunuz?

HAYRİ ÜLGEN : Ben burada ilk olarak sizin kanalınız ile söylüyorum. Bu sezon başından beri konuşulan bir olaydır. Yalnız İsmail`in de Gaziantep`ten gelişinden dolayı iki tane Gaziantepliyi almamak için bugüne kadar böyle bir olayı yansıtmadılar.
Geçen hafta biliyorsunuz Tabata kırmızı kart gördüğü için Beşiktaş karşısında oynayamayacak. Dün Beşiktaş başkanı ve Gaziantepspor başkanı yan yana geldiler. Bir sohbet içindelerdi. Bu sohbetin içeriğinde Tabata transferi de vardı. Ama maçlardan önce bazı olaylar olmasın diye konuşulmaz. Ama ben Tabata`nın Beşiktaş`a geldiğini hissedenlerdenim.

HABER1903: Batuhan`ın takımda kaldığı resmi siteden duyuruldu. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

HAYRİ ÜLGEN : Bunu Mustafa Denizli daha önce de söylemişti. Batuhan 3 hafta sonra bizimle çalışmalara başlayacaktır diye. Batuhan çok iyi bir futbolcu. Hakan Şükür`den daha yetenekli bir oyuncu. Yalnız ben Batuhan`dan ve ailesinden şunu istiyorum; lütfen susun ve oğlunuzun da ağzını kapatın. Eğer Batuhan ayakları ve yüreği ile oynarsa Hakan Şükür`den sonra bu ülkeye gelmiş en büyük oyuncu olur.

Röportajlar : İLKER EZİBAY / HABER1903
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla