Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2009, 17:53   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Panzere Çarptık 67-74

Click the image to open in full size.
A Milli Basketbol Takımımız, Efes Pilsen World Cup'taki ikinci maçında Almanya'ya 76-67 mağlup oldu.
Efes Pilsen World Cup'ta A Grubu'nda mücadele eden A Milli Takımımız, Almanya'ya 74-67 mağlup olarak grupta üçüncü sırayı aldı.
Karşılaşmaya ilk maçta hiç forma şansı bulamayan Fatih Solak ile başlayan milliler, savunmadaki sertlik sayesinde hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla üstünlüğü ele geçirdi. Ömer Onan ve Kerem Tunçeri ikilisinin skorer oyunlarıyla farkı yediye kadar çıkaran ay-yıldızlılar, iki oyuncunun da faul problemine girmesiyle hücumdaki dengeli oyunundan uzaklaştı. Bu noktada antrenör Bogdan Tanjeviç, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Fatih Solak dörtlüsünü aynı anda sahaya sürerek uzun bir beş tercihine gidince, Almanya milli takımımıza karşı hareketli oyuncularıyla sayılar buldu ve ilk çeyrek 24-24 eşitlikle tamamlandı.
İkinci çeyrekte Engin Atsür'ün oyuna girmesiyle çift oyun kuruculu sisteme dönen milli takımımız, savunma düzeninden uzaklaştı. Almanya'nın sert oyunu karşısında hücumda oldukça zorlanan ay-yıldızlılar, bu çeyrekte yalnızca 13 sayıda kalınca ilk devre 41-37 Almanya üstünlüğüyle tamamlandı.
Türkiye, ikinci yarıya çok daha farklı başladı. Rakibin sertliğine aynı şekilde karşılık veren milliler, hücumda çembere daha çok hücum edince faul çizgisinden sayılar bulmaya başladı. Aradaki farkı kapatmayı başaran milli takımımız, Ersan İlyasova'nın çabalarıyla 55-53 öne geçmeyi başarsa da, çeyreğin son saniyesinde Konrad Wysocki'nin üçlüğü Almanya'nın dördüncü çeyreğe önde girmesini sağladı.
Son periyotta ideal beşini bulan milli takım, Hidayet Türkoğlu'nun liderliğinde oyun konsantrasyonunu arttırınca, yeniden öne geçmeyi başardı. Ancak ay-yıldızlılar bu noktadan sonra agresif oyun tarzından vazgeçip, hücumda erken atışları tercih edince Heiko Schaffartzik'in üçlüğüyle Almanya tekrar üstünlüğü yakaladı. Milli takımımız karşılaşmanın son bölümünde de hücumda düşük şut yüzdesini sürdürünce, Almanya maçı 74-67 kazandı.
Karşılaşma boyunca %31 saha içi isabetiyle oynayan A Milli Takım'da 17 sayı kaydeden Ömer Onan maçın en skorer ismi olurken, Ersan İlyasova 12 sayı, 9 ribaund ve 3 top çalma üretti. Almanya'da ise bir dönem Türkiye'de forma giyen Jan Jagla 16 sayı, Heiko Schaffartzik de 12 sayıyla öne çıkan isimler oldular.
Türkiye, Cumartesi günü saat 16:00'da B Grubu üçüncüsüyle Efes Pilsen World Cup'ta beşincilik maçına çıkacak.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla