Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2009, 23:58   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
En büyük Barcelona: 1-0

Click the image to open in full size.

UEFA Süper Kupası'nda son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile son UEFA Kupası'nın sahibi Shakhtar Donetsk karşı karşıya geldiler.
Normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada Barcelona 115. dakikada Pedro Rodríguez Ledesma'nın kaydettiği golle mücadeleden galip ayrıldı ve UEFA Süper Kupası'nın sahibi oldu.
Mücadelenin normal süresinde her iki takımda birbirlerine gözle görülen bir üstünlük kuramazken Barcelona'nın son dakikalardaki gol bulma isteğide sonuç vermedi ve takımlar 90 dakikayı 0-0 eşitlikle tamaladılar. Barcelona takımında Arjantinli yıldız Lionel Messi uzaktan şutlarla kaleyi yoklarken Inter'den transfer edilen Zlatan Ibrahimovic karşılaşmaya ilk 11'de başladı.
90 dakikası 0-0 sona eren karşılaşmada 15'er dakikadan iki uzatma devresine gidildi. Uzatma dakikalarının ilk dakikalarında takımlar birbirine üstünlük sağlayamadılar ve ikinci uzatma dakikasına da 0-0 eşitlikle girdiler. Uzatmalarının 115. dakikasında Barcelona'nın iki genç yeteneği sahneye çıktı. Shakhtar ceza sahasının solundan topla ilerleyen Pedro Rodríguez Ledesma, ceza sahası çizgisinde bekleyen Messi'ye pasını attı. Messi topla buluştuktan sonra içeriye hareketlenen Pedro'ya harika bir ara pası attı ve kaleci ile karşı karşıya kalan Pedro topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi.
Öte yandan Barcelona bu galibiyetle 2008/2009 sezonundaki 5. kupasını kazanmış oldu. Barcelona'nın 2008/2009 sezonunda kazandığı kupalar şu şekilde; La Liga şampiyonluğu, Copa del Rey, İspanya Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla