Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-09-2009, 08:31   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim:"Herkesi yenebilecek güçteyiz"

(A) Milli Futbol Takımı hocası Fatih Terim zorlu Estonya maçı öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NTV Spor'da, Fuat Akdağ ve Rıdvan Dilmen'in sunduğu Not Defteri'nin konuğu Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim oldu.

Gruptaki geçen maçların değerlendirmesini yaparak konuyu açan Fatih Terim “İkinci İspanya maçı 4-5 olabilirdi ama 2-1 bitti. Oynadığımız maçların kasetlerini izliyoruz insan daha da hayıflanıyor İspanya maçı için. Kaçırdığımız pozisyonlar oluyor ama benim en çok aklımda kalan maç oradaki ve buradaki İspanya maçıdır. Grupta oynadığımız maçlarda İspanya’daki maçta 15 dakika hapis olduk. Ama İstanbul’daki maç daha farklıydı. Ben çocuklara inanıyorum bundan sonra ki maçlarda” diye konuştu -FATİH TEKKE KONUSU-

Fatih Tekke’nin kadroya alınmaması sorularını da cevaplayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim “Fatih Tekke ile başladım Avrupa Şampiyonasına. Fatih’e forma ve şans vermiş birisiyim. Milli takım ne zaman açıklansa Fatih’in ismi gündeme geliyor. Milli takım rahatça kritik edilebilecek bir yer. Yıldıray da bizimle olmuştur. Yarın bir gün yine çağırabiliriz. Fatih’in futbolculuğuna ve karakterine asla bir şey söylemem yarın bir gün lazım olursa yine çağırırım. Benim kimseyle problemim yok. Burada en realist cevabı Hamit verdi. Daha çok çalışmak gerekir dedi. Hamit çok sağ duyulu bir futbolcu. Birilerini almadığınız zaman durum farklı oluyor. Fatih’in beklentisine de saygı duyuyorum. Trabzonspor’dan yeri geldi 7 futbolcu aldığım oldu o zamanlar kimse çıkıp bir şey söylemiyordu. Bu sorular bitmiyor maalesef. O gelir, bu gelir, şu gelir, şu gider sonuçta bu Milli Takım.” dedi
-MOTİVE ETMEK-

Teknik direktörün takımı motive etme olayına da değinen Terim “Teknik direktör motive ediyor o olmaz ise kazanamayız diyorlar, ama bu yolda çok emeği geçen insanlar oluyor. Sadece soyunma odasında ki futbolcuya konuşmayla olmuyor. Kendiniz önce motive olmanız gerekiyor. Bu bütünün parçası motivasyondur ama bu hepsi bir toplamın içindedir. Kazandığımız zaman hep biz. Ama kaybettiğimiz zaman teknik direktör. İnsanı idare etmek kolay değil. Bu idare işi oldukça zor. Aldığım almadığım oynattığım oynatmadığım futbolcularımın hepsi benim evladımdır. Futbolcunun işi çok zordur. Hepsinin alnındaki ter helaldir. Bu gencecik omuzlara kaybedildiği zaman destek olmak gerekir. Avrupalı gibi değil bizim çocuklarımız. Hadi yenildik yemeğe gidelimle olmuyor. Futbolcularıma saygı duyuyorum. Onları kendi evlatlarımdan ayırt etmiyorum.” dedi.
-HERKESİ YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ-

Futbolcularının bu döneme çok iyi hazırlandıklarını belirten Fatih Terim “Henüz toplantı yapmadım. Maçların ne getireceğinin idrakı içindeler bu yüzden mutluyum. Bosna maçını, 7 kişinin sarı kart sınırında olması, sakatlıklarda var bunları düşünüyoruz hep. Aynı anda çok şeyin kararının verilmesi ortamındayız. Ama bugün baktım ki hiç bir şey söylemeden futbolcularım bu işini bilincine varmışlar bu da beni mutlu ediyor. Biz herkesi her yerde her zaman yenecek güçteyiz. Maçlarımızın çoğunu dışarıda oynadık. Biz her yerde başa baş oynarız. Bosna maçında 3 puan gerekiyor. Yenilirsek zorlaşır ve hatta imkansızlaşır. Sakatlıklardan çektiğimizi hiç bir antrenör çekmemiştir. 10 tane sakat geldiği olmuştur zaman içinde. Şu anda sakatlığı bulunan Hamit için uğraşıyoruz ama iyiye doğru gidyor. Cuma günü karar vereceğiz Hamit’e.” diye konuştu.

-İTALYA İLE ARAMIZDA YAŞANMIŞ BİR AŞK VAR-

Yeniden kulüp antrenörlüğüne ve İtalya’ya dönüp dönmeyeceği şeklindeki sorulara ise Terim “Yaşanması gerekenler yaşanıyor hiç bir pişmanlığım yok. İyisiyle kötüsüyle yaşıyorsunuz. İtalya’ya B’ye döneceğim diye bir şey söylemedim. İtalya ile aramızda yaşanmış bir aşk var. İtalya’ya bir gün dönebilirim antrenörlük kariyerimde olabilir. Sadece Milli takım kampında olan birisi değilim. Federasyonda Türk futbolu için neler yapılabilir onların çalışmasını yapıyorum. Tabii ki kulüp trafiğini yapmayı özlüyor insan ama şu anda hiç şikayetçi değilim. Milli Takımda gençlerimiz ve Türk futbolunun geleceği için neler yapılabilir onun çalışmasını yapıyorum.” diye cevap verdi.

-BASİT YERDE DEĞİLİZ-

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard’ın Türk futbolu için “Çok şey var ama hiç bir şey tam değil” açıklamasına da değinen Fatih Terim “Çok kısa süre içinde büyük aşamalar yapıldı 10 sene içinde. Türk futbolu çok değişken olmuştur. Belki anormal başarılar elde edilmedi ama Türk futbolu kavramı veya Avrupalının algılaması var. En azından bugün bir çok takımı kendimizin üstüne koymuyoruz. Bu bir aşamadır. Bir takım eksikler var doğru söylemiş Rijkaard ama bunlar giderilmeyecek eksiklikler değil. Biz nerelerdeyiz bunu bilsek çok daha çabuk aşama yaparız. Biz çok önemli yerlerdeyiz basit yerde değiliz. En önemli şey senkronize olmaktır. Biz senkronize olamıyoruz. Her şey var ama biz bir araya gelemiyoruz. Biz paçadan çekmeleri bırakmalıyız biz birbirimize dayanak vermeye devam edelim birbirimiz için çare olalım destek olalım. Ne olduğumuzu iyi bilmeliyiz.” dedi.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla