Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2009, 12:48   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kerem Gönlüm Milli Takımda Yerini Alamayacak

Beko Basketbol Ligi final serisinde yapılan doping kontrolünde yasaklı maddeye rastlanan milli basketbolcu Kerem Gönlüm'ün B numunesi de pozitif çıktı.
Tecrübeli basketbolcu, Avrupa Şampiyonası'nda milli takımdaki yerini alamayacak.
Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasında oynanan Beko Basketbol Ligi final serisinin 5. maçından sonra Kerem Günlüm'e yapılan testte, yasaklı "cathene" maddesine rastlanmıştı.
Bunun üzerine milli takım kadrosundan çıkarılan deneyimli oyuncu, Basketbol Federasyonu'na dilekçe vererek "B" numunesinin de açılmasını talep etmişti. Bugün ikinci numune de açıldı. Kerem Gönlüm'ü temsilen 2 doktorun da katıldığı ikinci testin sonucu da pozitif çıktı.
Yıldız basketbolcu 7 Eylül'de başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda milli takımdaki yerini alamayacak.
Ayrıca basketbol federasyonu konuyla ilgili hukuki süreç başlatacak. Hukuk Kurulu tarafından toplantıya çağırılacak Kerem Gönlüm, savunmasını verecek. Verilen savunmayı değerlendirecek Hukuk Kurulu, sporcuya verilecek cezayı belirleyecek. Bu noktada Kerem Gönlüm cezayı kabul edecek ya da itiraz hakkını kullanacak. İtiraz ettiği takdirde dosya tahkime gidecek ve verilecek kararın ardından ceza kesinleşmiş olacak.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla