Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-09-2009, 11:46   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Boşnak Futbolcuların Türkiye Yorumu

2010 Dünya Kupası yolunda Türkiye ile kader maçına çıkacak olan Bosna Hersek'in yıldız futbolcuları, çarşamba günü oynanacak zorlu karşılaşmayı değerlendirdi.
Boşnak oyunculardan Dzeko ve Muslimovic temkinli açıklamalarda bulunurken, Admir Vladavic ise oldukça iddialıydı.
A Milli Futbol Takımımız, 2010 Dünya Kupası elemelerindeki kader maçını çarşamba günü Bosna Hersek ile oynayacak. Bitime 3 maç kala grupta 11 puanla 3. sırada yer alan ay yıldızlı ekibimiz, 15 puanla ikinci durumdaki rakibini yenip, sonraki karşılaşmalarda puan kaybetmesini bekleyecek. Zenica kentinde oynanacak maç bizim olduğu kadar, Bosna Hersek için de tarihi önem taşıyor.
Dün Saraybosna Havalimanı'nda konuşma imkanı bulduğumuz Bosna Hersek Milli Takımı futbolcuları da aynı şeyi düşünüyor: "Çarşamba günkü karşılaşma, bizim için yüzyılın maçı olacak."
Ermenistan deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyetle finallere katılma şansını artıran Bosna Hersek Milli Takımı, dün öğleden sonra geldiği Saraybosna'da büyük coşkuyla karşılandı. Kafileyi karşılamak üzere havalimanına gelen yüzlerce Bosnalı, futbolcularını omuzlarda taşımak için birbirleriyle yarıştı.
Elimizdeki avantajları sonuna dek kullanacağız
Geçen sezon attığı gollerle Wolfsburg'un Almanya şampiyonu olmasını sağlayan Bosna Hersek'in en önemli gol silahı Edin Dzeko, Dünya Kupası'na katılacaklarına yürekten inandığını söyledi. Türk Milli Takımı'nın kaliteli bir ekip olduğunu kabul ettiklerini, ancak kendilerinin de yakaladıkları avantajı sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Dzeko, "Türkiye ile oynayacağımız maç belki de 2010 Dünya Kupası elemelerindeki en zorlu ve heyecanlı karşılaşma olacak. Bu, öyle bir maç ki, yüzyılda bir gelir. İnanın biz şu an Türk Milli Takımı'nın iki katı heyecanlıyız. Çünkü, bu grupta ikinci olursak, tarihimizde ilk kez Dünya Kupası'na katılacağız. Türk Milli Takımı'nda Emre, Tuncay ve Arda gibi üst düzey futbolcular; bunu biliyoruz. Fakat biz de bu kadar yaklaştığımız Dünya Kupası'na katılma şansını bırakmamaya kararlıyız" diye konuştu.
Keşke birlikte gidebilseydik
Ermenistan maçında Bosna Hersek'in ikinci golünü kaydeden Zlatan Muslimovic, "Gönlümüz kardeş ülke Türkiye ile birlikte gruptan çıkmayı arzu ediyordu, fakat olmadı. Kader bizi karşı karşıya getirdi" diyerek başladığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:
"Dünya Kupası finallerine kalarak Bosna Hersek tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Biz buna sadece takım olarak değil ülke olarak inandık. Saha ve seyirci avantajı bizde. Edin Dzeko'nun da dediği gibi, bu bizim için yüzyılın maçı olacak. Ancak Fatih Terim'den korktuğumu itiraf etmeliyim. Terim gibi usta bir teknik direktör böylesine önemli bir maç için mutlaka özel bir taktik geliştirmiştir."
Siz şansınızı Belçika maçında kaybettiniz
Admir Vladavic ise Dzeko ve Muslimovic'den daha iddialı bir üslup kullanarak şöyle dedi: "Türkiye şansını Belçika maçında kaybetti. O maçı kazansaydı, şimdi her şey farklı olabilirdi. Finallere katılma şansı ayağımıza kadar geldi. Bu fırsatı kaçırmayacağız. Türkiye'yi mutlaka yeneceğiz. Skor tahmininde de bulunabilirim; 2-0 kazanırız. Estonya'nın bile iki gol attığı bir Türk Milli Takımı'na bizim gol atmamamız mümkün değil."

__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla