Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-09-2009, 01:08   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yüksek Tansiyon Hafızaya Zararlı

Amerikalı araştırmacılar, yüksek tansiyonu olan kişilerin hafıza problemlerine daha yatkın olduğunu ortaya çıkardı.
Nöroloji isimli tıp dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, araştırmacılar yüksek tansiyonu olan kişilerin hafızayla ilgili problemleri olduğunu ve bunun zihinsel değerin düşüklüğü olarak isimlendirilebileceğini açıkladılar. Bu çalışmanın yüksek kan basıncı ve hafıza problemleri arasındaki ilişkinin incelendiği, bugüne kadar yapılan en kapsamlı araştırma olduğu belirtildi.
Yüksek tansiyonun önlenebildiğini ya da tedavi edilebildğini belirten Alabama Üniversitesi’nden araştırmacılar, bunamanın habercisi olabilen zihinsel değer düşüklüğünü de potansiyel olarak önleyebileceklerini söylediler.
Felç geçirmeyen 45 yaş ve üzerindeki yaklaşık 20 bin kişi üzerinde çalışan araştırmacılar, bu kişilerin yüzde 7’sinden fazlasının hafıza problemlerine sahip olduğunu ve hemen hemen yarısının yüksek tansiyon ilacı kullandığını kaydettiler.
Yüksek tansiyon değerlerinin 14/9 olduğunu belirten araştırmacılar, bu verilerin yüksek tansiyonun zihinsel düşüş için risk faktörü olduğunu, ancak neden-sonuç ilişkisini anlamak için daha fazla araştırmanın gerekli olduğunu da sözlerine eklediler.
Amerikan Kalp Derneği’ne göre Amerika’da her üç kişiden birinde yüksek tansiyon var. Belirti vermediği için, birçok insanın farkında olmadan yüksek tansiyonla yaşadığı belirtiliyor. Araştırmacılar, kontrol altına alınmayan yüksek tansiyonun felç, kalp krizi, kalp ya da böbrek yetmezliğine yol açabileceğini söylediler.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla