Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2009, 22:51   #1
Cagla
TEK AŞK BEŞİKTAŞK
 
Cagla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Adams Londra'da liderlik koltuğuna oturdu

Nate Adams (ABD) cumartesi gecesi Red Bull X-Fighters World Tour 2009’un Londra’daki beşinci ayağında 18000 seyirci önünde ipi göğüsledi. Son şampiyon Mat Rebeaud (İSV) ise, Londra'nın meşhur Battersea elektrik santrali önündeki bu parkurda kötü bir düşüş yaşadı ve Mat’in artık şampiyonluk unvanını koruma ihtimali kalmadı.

Muhteşem bir seyirci önünde dünyanın 12 en iyi FMX sporcusu eskiden bu dev metropole elektrik sağlamakta olan termik santrali tekrar hayata döndürdü. X-Fighters sezonunun Londara’daki bu son ayağında yalnızca dört pilotun şampiyonluk şansı var: Nate Adams (ABD), Robbie Maddison (AUS), Eigo Sato (JPN) ve Mat Rebeaud (İSV).

“Bu, kariyerimdeki en büyük başarı. Şampiyon olacak kişi tarih kitaplarına geçecek. Üzerimde hissettiğim baskı çok büyüktü. Dünyanın en iyi sürücülerine karşı kazanmak zorundaydım.” diyordu finalde 17 yaşındaki “Lastik Çocuk” lakaplı Yeni Zelandalı genç çaylak Levi Sherwood’u da yenerek ipi göğüsleyen 25 yaşındaki Phoenix’li (ABD) sürücü Nate Adams.

2008 şampiyonu İsviçreli sürücü Mat Rebeaud, çeyrek finalde Superkicker hareketi sırasında gereğinden fazla döndü ve dik tümseğe çarptığı bu kazadan sadece çürükler, sıyrıklar ve patlak bir lastikle kurtulduğu için çok şanslıydı.


Cuma günkü eleme turundaki düşüşünden ötürü sakat olan Eigo Sato da çeyrek finalde mücadeleyi bırakmak zorunda kaldı ve Avustralya’nın muzaffer savaşçısı Robbie Maddison yarı finale kaldı, fakat bu turda karşılaştığı yarışın asıl galibi Nate Adams’a elendi.


Bu yılın Red Bull X-Fighters etkinlikleri bu sporu bir yukarı seviyeye taşıdı. FMX tarihindeki ilk Double-Backflip Cameron Sinclair (AUS) tarafından icra edildi ve toplamda 200000 seyirci Mexico City’de (MEK) Calgary’de (KAN), Fort Worth’ta (ABD), Madrid’de (İSP) ve Londra’da FMX tribünlerini doldurdu.

SONUÇLAR

1. Nate Adams (ABD),
2. Levi Sherwood (YZL),
3. Dany Torres (İSP),
4. Robbie Maddison (AUS),
5. Jeremy Stenberg (ABD),
6. Mat Rebeaud (İSV),
7. Eigo Sato (JPN),
8. Mike Mason (ABD),
9. André Villa (NOR),
10. Thomas Pagés (FRA),
11. Adam Jones (ABD),
12. Chris Birch (İNG)

ŞAMPIYONA SIRALAMASI

1. Nate Adams (ABD),
2. Robbie Maddison (AUS),
3. Eigo Sato (JPN),
4. Mat Rebeaud (İSV),
5. Dany Torres (İSP),
6. Levi Sherwood (YZL),
7. Jeremy Stenberg (ABD),
8. Cameron Sinclair (AUS),
9. Thomas Pagès (FRA),
10. André Villa (NOR)
Cagla Ofline   Alıntı ile Cevapla