Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2009, 07:40   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kriz moralleri de bozdu

Click the image to open in full size.

Kriz moralleri de bozdu

Finansal kriz sanayi üretimi ve istihdamın yanı sıra halkın moralini de eritti. Yapılan bir araştırmaya göre Türk halkının morali önceki yıllara göre yüzde 36 azaldı.


İSTANBUL (A.A) - Millward Brown'un, krizde tüketici davranışları araştırmasına göre, Türkiye'de geçen yıla oranla kişisel finans durumunun yüzde 14 daha kötü olduğu, ülke ekonomisinin yüzde 44 daha kötüye gittiği ve halkın moralinin ise diğer yıllara oranla yüzde 36 daha bozuk olduğu ortaya çıktı.
İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, Romanya olmak üzere toplam 9 ülkede gerçekleştirilen Pazar Araştırma Şirketi Millward Brown Idea Blog çalışmasına, Türkiye'den de 132 kişi düzenli katılım gösterdi. Araştırma krizde, Avrupa ülkelerindeki tüketiciler ile Türk tüketicinin arasındaki davranış farklılıklarını ortaya koydu. Araştırmaya göre, Türkiye'de geçen yıla oranla kişisel finansal durumu yüzde 14, ülke ekonomisi ise yüzde 44 daha kötüye giderken, halkın morali diğer yıllara oranla yüzde 36 daha fazla "bozuk".Araştırmaya göre tüketiciler ilk tercihlerini değiştirmemiş görünüyor. Ancak, premium markaların, ''ilk tercih'' skorlarında ciddi düşüşler söz konusu.
Araştırma sonuçlarından biri de gelirler yüzde 51 aynı kalırken, harcamaların yüzde 44 arttığı gerçeği. Geçen yılın aynı dönemlerine kıyasla harcamalarda yüzde 26 ile en fazla tasarruf ise eğlence sektöründe görüldü.


Kriz moralleri de bozdu - Mynet Haber
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla