Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2009, 12:54   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TRT'den 2010 Eurovizyon için henüz teklif yok

TRT, 2010 Eurovizyon finalleri için bugüne kadar hiçbir sanatçıya teklif götürülmediğini bildirdi.


TRT’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Eurovizyon 2010 yarışması için Türkiye adına katılacak isimlerin zikredildiği ifade edilerek, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
TRT’nin 2010 Eurovizyon finalleri için “titiz” bir çalışma başlatarak, Türkiye’yi en biçimde temsil edecek olan sanatçıyı belirleyeceği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“TRT kurumunun müzik ve televizyon uzmanları sanatçı tespiti yaparken, birçok kriteri değerlendirdikten sonra sanatçıya teklif götürmektedirler. 2010 Eurovizyon finalleri için bugüne kadar hiçbir sanatçıya teklif götürülmemiştir. Hal böyleyken, basın organlarında bazı sanatçılara yönelik çıkan ‘Eurovizyon teklifi yapıldı’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. TRT’nin gündeminde olmayan sanatçılar için, ‘Eurovizyona gidiyor’ şeklinde yapılan haberler kamuoyunu yanıltıp, uluslararası bir yarışmanın ciddiyetine zarar vermektedir. 2010 Eurovizyon finalleri için resmi ya da gayri resmi biçimde hiçbir sanatçıya teklif götürülmemişken bazı sanatçıların ve basın organlarının bu durumun tersi bir tavır sergilemesi esefle karşılanmaktadır. TRT, Eurovizyon için belirlediği kriterlere uygun sanatçıyı önümüzdeki haftalarda kamuoyuna açıklayacaktır. Kurumumuz, belirlenecek olan sanatçıdan 3 beste isteyip bu bestelerden birini seçerek Eurovizyon finalleri için çalışmaları başlatacaktır.”
ANKA


TRT'den 2010 Eurovizyon için henüz teklif yok - Mynet Haber
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla