Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-09-2009, 22:51   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Singapur'da Zaferin Adı: Hamilton

Click the image to open in full size.
Lewis Hamilton, pole pozisyonundan başladığı Singapur Grand Prix'de üstün bir performans sergileyerek, F1'in ikinci gece yarışında zafere ulaşan isim oldu.

Formula 1 Singapur GP'sinden kareler için tıklayın

Yarışı başarıyla götüren Toyota pilotu Timo Glock ikinci olurken, Fernando Alonso podyuma çıkarak, sıkıntılı günler geçiren Renault'ya moral verdi.
Sebastian Vettel önde sıralarda verdiği mücadelede pitten geçme cezası alarak zafer şansını bitirirken, Nico Rosberg de aynı akıbeti yaşadı. Vettel, cezaya rağmen yarışı dördüncü sırada tamamladı.
Yarıştan en karlı çıkan isimlerden biri de şampiyona lideri Jenson Button oldu. 11. cepten start alan Button, takım arkadaşı ve şampiyonadaki en büyük rakibi Rubens Barrichello'nun bir sıra önünde, beşinci olarak kritik puanlar aldı. İngiliz pilot böylece, sezonun bitimine üç yarış kala puan farkını 15'e çıkarmış oldu.
Hamilton yarışa temiz bir start alarak, açık bir liderlikle başladı. Start anında herhangi bir kaza yaşanmazken, Rosberg Vettel'in gerisine düştü, bu arada Alonso da Vettel'i geride bıraktı.
Ancak Alman pilot, ilk virajda Alonso'yu sıkıştırmayı başardı ve bu durumdan yararlanan takım arkadaşı Mark Webber'e dördüncülük için Alonso'ya saldırma imkanı sağladı. Alonso mücadeleden galip ayrılmasına rağmen Red Bull pilotu daha sonra eski dünya şampiyonunu geçti, Alonso'nun Webber'le mücadelesi sırasında geniş almasından faydalanan, Timo Glock da Renault pilotunu geride bıraktı ve böyle Alonso iki sıra birden kaybetmiş oldu.
Glock ve Alonso, ilk bölümde, ilk üçteki rakiplerinin hızına ayak uyduramadı. Rosberg ise Hamilton'la arasının üç saniyeden daha fazla açılmasına müsaade etmedi. Vettel ise Rosberg'i iki saniye kadar geriden takip etti.
Rosberg, ilk pit stopunun ardından piste dönüşünden sonra geniş alıncaya kadar yarış liderliği için ciddi bir tehdit oldu. Williams pilotu, çıkış alanını sağdan taraftan bordürlerin üzerinden geçince ceza aldı.
Daha sonraki dakikalarda Force India pilotu Adrian Sutil, kendisinden çok daha yavaş hızdaki Toro Rosso pilotu Jaime Alguersuari'yi geçmeye çalışırken spin attı. Bu arada Nick Heidfeld Sutil'in aracına çarpınca her iki Alman pilot için de yarış bitmiş oldu.
Rosberg'in güvenlik aracının piste girmesiyle kaybı büyürken, güvenlik aracı periyodu sonrasında Vettel, orta bölümde hafif yakıt yüküyle Hamilton'ın arkasına yerleşti. Vettel, 38 turda pite girinceye kadar Hamilton'ı takip etti.
Ancak Alman pilot, pit alanından hızlı geçince pitten geçme cezası aldı ve Hamilton böylece senenin ikinci galibiyetini rahat bir şekilde kazanmış oldu.
Rosberg ve Vettel'in ön sıralardaki yerlerini kaybetmesinden sonra yarışın ikinci bölümünde Alonso'dan ikinci sırayı kapan Glock böylece Bahreyn'den bu yana ikinci kez takımına bir podyum finiş kazandırmış oldu. Zor günler geçiren Renault da, sezonun ilk podyumundan dolayı moral kazandı.
Kağıt üzerinde şampiyonluk şansı süren Mark Webber ise, birinci virajda, bitime 15 tur kala fren problemi nedeniyle kontrolü kaybederek bariyerlere girdi. Bu arada beşinci sırada yarışan Barrichello dahil bazı pilotlar güvenlik aracı ihtimaliyle pite girdi. Ancak kırmızı bayrak yerine sarı bayraklar kaldırıldı ve Barrichello'nun bu hesabı kendisine şampiyonluk yolunda çok önemli puanların kaybına neden oldu. Böylece kendisini iki sıra arkasında 6 saniye geriden takip eden Button, hafif depoyla beşinci sıraya yükseldi.
Bu arada pitten çıkan Vettel de süper soft lastiklerle çok hızlı şekilde pitten geçme cezasının kaybını minimize etmeyi başardı.
Her iki Brawn pilotu frenlerde bir problem yaşamamak için beş ve altıncı sıralara razı olurken, Heikki Kovalainen ve Robert Kubica, McLaren ve BMW'nin skorer isimleri oldu.

Ferrari ise sönük bir yarış geçirdi. Kimi Raikkonen, Kubica ve Kazuki Nakajima'nın ardında 10. sırada finiş görürken, Force India pilotu Tonio Liuzzi ile yarış boyu mücadele eden takım arkadaşı Giancarlo Fisichella 13. oldu.
Glock Toyota'yı podyuma taşırken, takım arkadaşı Jarno Trulli ise, sıralama turlarındaki hayal kırıcı sonucun ardından, sönük startla ancak 12. olabildi.

Sonuçlar:
Poz Pilot Takım Zaman
1. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1s56:06.337
2. Glock Toyota (B) + 9.634
3. Alonso Renault (B) + 16.624
4. Vettel Red Bull-Renault (B) + 20.261
5. Button Brawn-Mercedes (B) + 30.015
6. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 31.858
7. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 36.157
8. Kubica BMW Sauber (B) + 55.054
9. Nakajima Williams-Toyota (B) + 56.054
10. Raikkonen Ferrari (B) + 58.892
11. Rosberg Williams-Toyota (B) + 59.777
12. Trulli Toyota (B) + 1:13.009
13. Fisichella Ferrari (B) + 1:19.890
14. Liuzzi Force India-Mercedes (B) + 1:33.502
En hızlı tur: Alonso, 1:48.240
Yarış Dışılar
Pilot Takım Tur
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) 48
Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 48
Webber Red Bull-Renault (B) 46
Sutil Force India-Mercedes (B) 24
Heidfeld BMW Sauber (B) 20
Grosjean Renault (B) 4
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla