Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2009, 10:03   #1
MeHLiKa
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Amerikalılar Mevlana belgeseli çekti

Konya'ya gelen iki Amerikalı televizyoncu, Mevlana Müzesi ile kentin diğer tarihi mekanlarında hazırladıkları belgesel için çekimler yaptı.

American Public Television (APT) adına Mevlana Müzesi'nde çekimler yapan Kell Kearns ve Cynthia Lukas, belgesel tarzında hazırlanacak film için müze yetkililerinden Mevlana hakkında bilgi aldılar.
Yaklaşık 2 haftadır Konya'da bulunduklarını ifade eden Kell Kearns, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu süre içinde kentte düzenlenen başta Konya 6. Uluslararası Mistik Müzik Festivali olmak üzere çeşitli etkinliklere katıldıklarını belirtti.
Bu etkinliklerde Mevlana'nın felsefesini ve dünya barışı adına verdiği mesajlarını öğrenmeye çalıştıklarını anlatan Kearns, ''Ayrıca çekimlerimiz sırasında bize yardımcı olan yetkililerden de Mevlana felsefesi hakkında geniş bilgiler aldık. Bu bilgiler ışığında Mevlana Müzesi'nin her bölümünde ayrı ayrı çekimler yaptık'' dedi.
-BELGESEL FİLM ABD TELEVİZYONUNDA YAYINLANACAK-
Kearns, sadece Mevlana Müzesi değil, Konya'da bulundukları süre içinde kentin diğer önemli tarihi ve turistik mekanlarında da çekimler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Bunlardan özellikle İnce Minare, Karatay Müzesi ve Beyşehir'deki Eşrefoğlu Camii'ni uzun ve detaylı şekilde görüntüledik. Bu eserlerin hepsi gerçekten tam anlamıyla bir şaheser. Tüm bu yapılara hayran kalmamak mümkün değil. Çekimlerimizi Amerika'ya döndüğümüzde montajlayıp belgesel bir film haline getireceğiz. Daha sonra da bu film televizyonda yayınlanacak.''
Konya Müze Müdürü Yusuf Benli de söz konusu iki televizyoncunun Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü bilgisi dahilinde Konya'daki müzelerde çekimler yaptıklarını bildirdi.
Çekim yapılan müzelerle ilgili bilgiler verdiklerini dile getiren Benli, ''Hazırlanan film Amerikan televizyonunda yayınlanacakmış. Bu tür yayınların Mevlana ve verdiği mesajlar ile Konya kültürünün dünyaya duyurulmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla