Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2009, 23:39   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kadın Sesi Yararlıy(mış) :D

Kadın sesinin bitkilerin daha hızlı büyümesini sağladığı saptandı.

Britanya Kraliyet Bahçecilik Derneğinin (RHS) yaptığı araştırmadaClick the image to open in full size. kadın bahçıvanların seslerinin domates fidelerinin daha çok büyümesini sağladığı gözlemlendi.


Daily Telefraph’ın haberine göreClick the image to open in full size. RHS’nin Surrey’deki bir bahçesinde nisanda başlayan deneydeClick the image to open in full size. John Wyndham’ın “The Day of the Triffids”Click the image to open in full size. Shakespeare’in “Yaz Gecesi Rüyası” ve Charles Darwin’in “Türlerin Kökeni” adlı eserlerinden parçalar çeşitli kişiler tarafından okunarak kayıt yapıldı.
10 domates fidesiyle yapılan deneydeClick the image to open in full size. bu kayıtlar fidelerin saksılarına iliştirilen kulaklık vasıtasıyla bitkilere dinlettirildi. Kontrol grubu olarak 2 domates fidesine ise hiçbir şey dinlettirilmedi.

Bir ay süren deneyin sonucundaClick the image to open in full size. kadın sesi dinletilen fidelerin erkek sesi dinletilenlere oranla ortalama 2Click the image to open in full size.5 santimetre daha fazla uzadığı belirlendi.

Hatta bazı erkek sesleri o kadar başarısız oldu kiClick the image to open in full size. bu seslerin dinletildiği fideler “sessizlik içinde büyümeye bırakılan” kontrol grubundaki fidelerden bile daha az büyüdü.


*Alıntı*
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla