Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2009, 11:01   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arsenal'li Türk'ten Milli Takım Sitemi

Click the image to open in full size.
Kısa süre önce İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal iye 2011 yılına kadar profesyonel sözleşme imzalayan 17 yaşındaki Türk futbolcu Oğuzhan Özyakup ilk kez konuştu.


İki hafta sonra Nijerya'da başlayacak olan Gençler Dünya Kupası hazırlıkları için Hollanda'da bulunan genç yetenek, Türk milli takımından bugüne kadar hiç davet elmadığını söyledi.
Arsenal'in genç oyuncusunun verdiği röportaj şöyle:
-Oğuzhan, henüz 17 yaşında olmana rağmen büyük başarılara imza atmaya başladın. Kısa süre önce de Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzaladın. Neler hissediyorsun?
"Ailemin, akrabalarımın, arkadaşlarımın ve spor camiasının desteği olmasaydı bu başarıyı yakalayamazdım. Öncelikle onlara teşekkür ederim. Bu imza benin için gurur verici bir olay, çok mutluyum"
- Profesyonellik imzasını atarken Arsenal teknik direktörü Arsene Wegner, senin yanındaydı ve seni ilk tebrik eden kişi de oydu. Sana neler söyledi?
"Bana çok güvendiğini söyledi. Hatta bir ara bana 'Oğuzhan, sen geleceğin büyük bir futbolcusu olabilirsin. Onun için senin yanındayım. Sana çok güveniyorum. Ama unutma ki başarılı olman için çok çalışmalısın' dedi. O anda çok duygulandım ve gururlandım"
- Bundan sonraki hedefin nelerdir?
"Şu anda tek bir hedefim var. O da Arsenal'in A takımında top koşturmak. Bunu da başaracağıma inanıyorum ve onun için çalışıyorum."
- Yaklaşık 5 yıldır Hollanda Genç Milli takımlarının formasını giyiyorsun. Hatta kaptanlıklarını da yapıyorsun. Türk Milli takımının neden formasını hiç giymedin. Ay yıldızlı formayı giymek istemedin mi?
"Nasıl istemem, her Türk genci gibi tabii ki bende istedim. Ama inanın bugüne kadar hiçbir kimseden bir davet almadım. Aslında davet ederler diye çok bekledim ama olmadı. Demek ki onların gözünde yeterli değilmişim. Şimdi Hollanda Milli takımı için ter döküyorum. Burası da benim için ikinci bir vatan sayılır."
- Senden geleceğin Zinedine Zidane'si olarak bahsediliyor. Sen hangi futbolcuyu kendine örnek aldın?
"İlk olarak futbolu bırakan futbolculardan Zidane'yi kendime örnek aldım. Şu anda ise faal futbolculardan Arsenal'li Cesc Fabregas'ı örnek alıyorum"
- İngiltere'de, bir İngiliz ailenin yanında yaşıyorsun. Ailenden uzakta olmak zor olmuyor mu?
"Ailemle sık sık görüşüyoruz. Benim için zor olmuyor. Zaten benim tek bir düşüncem var o da Futbol"
Oğuzhan Özyakup'un Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzalamasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen baba Muzaffer Özyakup ise küçüklüğünden beri oğluna destek verdiğini kaydederek, "Oğuzhan'ın futbolcu olacağına 9 yaşında karar vermiştim. Çünkü o yaşlarda futbolcu ışığını yansıtmaya başlamıştı" dedi.
Baba Özyakup Türkiye Futbol Federasyonu'na çok kırgın olduklarının altını çizerek, "Vatanını, ülkesini seven bir baba olarak aslında çok kırgınım. Türk Futbol Federasyonu'ndan bugüne kadar bizi hiçbir kimse ne aradı ne de sordu. Oğuzhan küçüklüğünden beri ay yıldızlı milli takım formasını giyip, onunla yatıp onunla kalkardı. Eğer bugün Oğuzhan, Türk milli takımının formasını giymiyorsa, bunun tek bir suçlusu var. O da onu görmemezlikten gelenlerdir" diyerek Türk Futbol Federasyonu'na sitem etti.
Hollanda'da ikamet eden Trabzon'lu gurbetçi ailenin tek erkek çocuğu olan Oğuzhan Özyakup 1992 yılında Kuzey Hollanda'nın Zaandam kentinde doğdu. Çok küçük yaşlarda Zaandam kentindeki amatör kulüplerden Hellas Spor'da futbola başlayan Özyakup, ilk olarak AZ Alkmaar'ın alt yapısına transfer oldu. Yaklaşık bir yıl önce de oradan İngiltere'ye transfer olan genç yetenek kısa süre önce Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşmeye imza atmıştı. Oğuzhan Özyakup'un Türk Milli takımı formasını giyme şansı devam ediyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla