Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-10-2009, 17:48   #1
Vedat_Okyar_Kalbimizde
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Görevimiz bitmiştir"

"Görevimiz bitmiştir"

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Ermenistan maçı öncesinde düzenlene basın toplantısında son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Terim konuşmasına şöyle başladı: "Yazılanları okuyorum, yorumları dinliyorum ve bunlara güüyorum. Siz ve bu ülke beni aşağı-yukarı çok uzun zamandır tanıyorsunuz. Ben bir şey söyleyince bundan dönmem, ayrılma ve veda kelimesinin anlamı çok açıktır."
"GÖREVİMİZ BİTMİŞTİR"
"Başkan Yazıcı çok doğru söylüyor, Sercan'ın sakatlığı vardı ve oynaması halinde ağır bir sakatlığı olur dedim. Başkanımız ile bunu konuştum sabah ama bana kimse ne olduğunu sormuyor. Benim adıma herkes düşünüyor ve ifade ediyor. Ancak Fatih Terim basit ve anlaşılır bir şey söyledi. Bir turnuvaya başladık bunu güzel bir şekilde bitirelim istedim. Bu nedenle yarın veda maçım olduğunu söyledi. Bu da ayrılmanın, görevine devam etmemenin Türkçe açıklamasıdır. Arkadaşlarımız bunu farklı şekilde yorumluyor, bana soran ve teyit ettiren yok. Sayın Başkan'a da soran yok. Daha başka şeyler de söylüyorduk ama bunun gereği yok. Başka bir şekilde de görevin devamı yok. Bu alınmış bir karardır ayrıca çok da profesyonelcedir. Görevimiz bitmiştir, değerli başkan ve yönetimimiz de kabul etmiştir. Maçımız bittikten sonra zaten bazı şeyleri pazartesi günü daha geniş bir açıklama yapacağım. Onun dışında başka şeyin imkanı yok."
"HİZMETİMİZ ÖMÜR BOYU DEVAM EDECEK"
Fatih Terim, bir soru üzerine şöyle konuştu: "Galatasaray'da çalışmıyacağım demiştim ve söylediklerimi yerine getiriyorum. Arkadaşlarımla beraber çok önemli zaferlere imza attık. Bir arkadaşım şunu söylemişti, zaferler hasarsız kazanılmaz. Biz de onları böyle düşünelim, bunları da hasar olarak düşünelim. Türk Futbolu'na hizmetimiz ömür boyu devam edecek. Görevler bırakılır, başkaları gelir onlara yardımcı olunur ama futbolumuza yardımı her şekilde yaparım. Şu anda bulunduğum konum bilgimin, birikimimin, yaşımın, sağlığımın en önemli çağındayım. Bu nedenle başka taraflarda gelişim veya yeni bir rol biçme olmaz. Bu nedenle her şeyin kararını ben veririm ama arkadaşlarımızın bazı düşünceleri oluyor."
"HATIR NEDENİYLE DEVAM ETTİM"
Mahmut Özegener ile konuşması ile ilgili de Terim şunları şöyledi: "Gerek Mahmut Özgener gerekse diğer yönetim kurulu üyeleri her zaman, özellikle son bir iki ayda 'Hocam devam edelim' dediler. Maçın öncesinde Mahmut Bey soyunma odasına geldi, 'Hocam ricam ediyorum kalın' dedi, ben de 'Başkanım bakarız' dedim ama tamam demedim. Tabii ben yarın maçtan sonra da bırakabilirdim. Ben EURO 2008'den önce de bırakmıştım ama hatır nedeniyle devam ettim. Daha evvel konuştuğumuz gibi bundan sonra da konuşacağız. Maçtan sonra Mahmut Başkanla görüşmedik."
"KİMSEYE DARGIN VE KIRGIN DEĞİLİM"
Terim sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben açıklamak istediğim şeyleri veya sizin açıklamam gereken şeyleri elimden geldiği kadar açıklıyorum ama bazı şeyleri pazartesi günü açıklayacağım. Giderken de en doğru şeyleri söylemeliyiz, Türk Futbolu'na bir katkı sağlamalıyız.
Türkiye antrenörler cemiyeti de bir açıklama yapar heralde, onlar da maçı bekliyordur. Kimseye dargın ve kırgın değilim. Daha hoca görevde herkesden basın yorum aldı, kırgın olsam basına kırgın olurdum. Kimsenin konuşması ya da yazısı gözümüzden kaçmıyor. Ben yanlış anlaşılmaktan kaçındığım için fazla konuşmadım. Bu da benim basın toplantım değil, FIFA'nın maçtan önce istediği basın toplantısı. Benden sonra da Arda, Rüştü ve Tuncay ile beraber olacaksınız."
ERMENİSTAN MAÇI İLE İLGİLİ
Maçın berabere biteceği ve dostluk kazanacağı yönündeki haberlere Terim şu yanıtı verdi: "Siz başbakanlık muhabiri misiniz? Memnun oldum. İsteriz ki her ülke dost olsun, ilk Ermenistan maçı öncesinde de tarihten gelen çatışmanın bu genç omuzlarda bitirilmemesini rica etmiştim, yine aynı şeyi söylüyorum. Dostluğun hem saha içinde hem saha dışında hareket etmek ister, maçın berabere biteceğini düşünmek bile Türk Milli Takımı'na dikkat etmemek demektir. Spora olan ilginiz için teşekkür ederiz ama futbolda öyle şey olmaz. Sahanın içinde sadece kazanmak isteyen bir Türk futbolcusu grubu vardır ve olacaktır."
"ERTUĞRUL BENİM TALEBEM"
Terim, kendisinden sonra göreve Ertuğrul Sağlam'ın gelmesiyle ilgili olarak "Ertuğrul benim hem talebem hem de antrenörlüğe başlamasında her zaman emeği olanlardan bir tanesiyim, kendisini de takdir ederim. Teklif olup olmaması benim bilgim dahilinde değil. Başkan ve yönetimin de inanılmaz bir çabası var, boşluk olmaması yönünde. Ben kendi alanıma kimseyi karıştırmamayı prensip edindim, uzun yıllardır siyasetin futbolun içinde olmasından sıkıntı duyan bir insanım, bizim konumumuzda böyle bir şey olmaz ama bir ülke sorununda veya bir kaç ülkeyi ilgilendiren önemli konularda da benim bilgim buna yetmez. Kendi siyasilerimize sonsuz güvenim var, onlar bu imzayı atıyorsa mutlaka bir bildikleri vardır diyorum" dedi.
Terim, tercihinin yerli mi, yabancı hoca mı olacağı yönünde şunları söyledi: "Bu Futbol Federasyonu'nun tasarrafundadır ama ben kayıtsız şartssız Türk Hoca'dan yanayım. Yabancıya da itirazım yok, saygı duyuyorum ama benim şahsi görüşüm Fatih Terim olarak, Türk antrenöründen yana, bunu her yerde her zaman dile getirdim. Bu sakın ola ki yanlış anlaşılmasın. Tüm yabancı arkadaşlarımız da bizim dostumuz, ülkemizde çalışanlar da."
"TERİM TEKNİK ADAM OLARAK YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"
Bundan sonra ne yapacaksınız sorusuna ise Terim şu yanıtı verdi: "Uzun yıllar önce Türkiye'de çalışmayacağım dedim yerine de getiriyorum. Doğru mu, yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Zaten bir şey ispat etmeme gerek yok, bundan kimin zarar ya da fayda gördüğünü blmiyorum. Belirli bir dönem basına geçip bilgi ve tecrübelerimi paylaşabilirim. Futboldan kopmayacağım, Allah'ın bana verdiği bu yeteneği uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Bir şeyi yapacak olursam çok çabuk da bir yere başlayabilirim. Fatih Terim, teknik adam olarak yoluna devam edecektir. Yarın maçta görüşmek üzere, çok güzel ve centilmence bir maç olduğuna eminim."


13.10.2009
Kaynak : Sporx.com
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla