Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2009, 11:25   #1
Vedat_Okyar_Kalbimizde
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye Finale Yükseldi!..

Adana'da süren Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası yarı final karşılaşmasında Türkiye, İngiltere'yi 75-69 yenerek finale yükseldi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'ndaki müsabaka öncesi Murat Kekilli'nin şampiyona için hazırladığı ''Haydi Türkiye'' marşı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı marş ve şarkılarla seyirciler coştu.

Maçın ilk periyotu karşılıklı basketlerle 23-22 İngiltere lehine sonuçlandı. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan İngiltere, devreyi de 2 sayı farkla 39-37 önde kapadı.

Üçüncü periyota hızlı başlayan ay-yıldızlılar, üst üste kazandığı sayılarla İngiltere'yi yakaladı. Özellikle Özgür Gürbulak ve Ferit Gümüş'ün basketleriyle Türkiye, periyot sonuna doğru 7 sayı öne geçti. Milli takım, periyotu 56-50 galibiyetle kapadı. Son periyotta da üstünlüğünü koruyan Türkiye, zaman zaman farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Karşılaşmayı 75-69 kazanan Türkiye finale yükselirken, oyuncular büyük sevinç yaşadı.

Bu arada, maçta 40 sayı yapan Özgür Gürbulak ise en skorer oyuncu oldu.

Maç sonrası oyuncularını kutlayan antrenör Sedat İncesu, final müsabakasını da kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar ise takımı kutladığını belirterek, ''Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu en azimli sporculara sahip. Bu daha bir başlangıç. Dünya ismimizi daha çok duyacak'' diye konuştu.

Türkiye, İtalya ile yarın 14.30'da Yüreğir Serinevler Spor salonunda final maçına çıkacak.

Öte yandan, İngiltere ile Polonya ise üçüncülük için karşılaşacak.
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla