Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2009, 16:03   #1
Vedat_Okyar_Kalbimizde
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ermenistan maçı UEFA manşetinde

Ermenistan maçı UEFA manşetinde

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Türkiye-Ermenistan maçını birlikte izlemesini, ''Barış İçin Futbol-Bursa'da 3 Başkan'' başlıklı haberiyle manşetten duyurdu. UEFA'nın internet sitesinde, Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası elemelerinde Ermenistan'ı 2-0 yendiği maça, 2 ülkenin cumhurbaşkanının yanı sıra, UEFA Başkanı Platini'nin de katıldığını anlatan bir haber yer aldı.
''Platini, Bursa'da iki ülke için de tarihi önemi olan Türkiye-Ermenistan maçına katıldı'' denilen haberde, geçen hafta İsviçre'de Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin başlaması ve sınır kapılarının açılmasını öngören protokolün imzalanmasına atıf yapıldı. Platini'nin, maçı Gül ve Sarkisyan ile birlikte izlediği ifade edilirken, UEFA Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan'ın da protokol tribününde yer aldığı kaydedildi.
Türkiye'nin Ermenistan ile geçen yıl Eylül ayında Erivan'da yaptığı maça da yer verilen haberde, ''Tarihi bir an olarak görülen, iki ülke cumhurbaşkanının maçta el sıkışması, sporun, insanları biraraya getiren önemli bir araç olduğunu gösterdi'' ifadeleri kullanıldı.


15.10.2009
Kaynak : AA
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla