Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2009, 02:32   #1
bobo38
 
bobo38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kurtlar Vadisi`nin şıtandart Kazım`ı hedef büyüttü



Click the image to open in full size.


Kurtlar Vadisi`nin şıtandart Kazım`ı hedef büyüttü

Kurtlar Vadisi`ne girdikten sonra getirdiği şıtandart replikleriyle izleyicilerin gönlüen taht kuran Kazım Çarman, ilginç hayat hikayesini ve hedeflerini anlattı.



Röportaj:Cemil Baysal
Fotoğraflar:Krekulovic Milan

Tüm dönemlerin en fazla izlenen dizisi olma unvanına erişen, yayınlandığı akşam tüm sokakların boşalmasına neden olan, Türkiye dışında Türk vatandaşlarının yaşadığı tüm dünya ülkelerinden takip edilen Kurtlar Vadisi dizisinin önemli oyuncularından Kazım Çarman, İsviçre diyalekti şıtandart sözleriyle diziye espri katmayı başardı.

Kazım Çarman her ne kadar Türk izleyicilerin yeni yeni tanımaya başladığı bir yüz olsa da biz uzun zamandır tanıyoruz. Yıllarca İsviçre`de kendine ait bir güvenlik firması bulunan, ünlü iş adamlarının, mankenlerin ve siyasetçilerin yakın korumalığını yapan 1973 Kahramanmaraş doğumlu Kazım Çarmen, 9 yaşından beri İsviçre`nin Olten ilçesi yakınlarında yaşadı. Çarman, araba tamirciliği mesleğini bitirdikten sonra silahlı koruma, değerli eşya taşıma, konvoy koruma, limuzin kullanma, düşmanı tanıma, insan psikolojisi gibi konuların eğitiminin verildiği 2 yıllık Uluslararası Yakın Koruma okulunu bitirdi.

5 beyzbol sopasını ayağıyla kırdı
İki kız çocuk babası Kazım Çarman, boş zamanlarında sürekli koşu, vücut geliştirme ve kickboks yapıyor. 8 yıl boyunca profesyonel kickboks yapan Kazım Çarman, 3 defa İsviçre, 2 defa Avrupa şampiyonu oldu. Dünyada aynı anda 5 beyzbol sopasını ayağıyla kıran tek sporcu olan Kazım Çarman, sahip olduğu özelliklerle yerli ve yabancı yapımcıların dikkatini çekmiş. İsviçre`de halen çok sayıda ünlü zengin iş adamının yakın özel korumalığını yapan Kazım Çarman, son dönemlerde çeşitli filmlerde de yer aldı. Liechtenstein`da çekimleri devam eden Yugoslav yapımı Şampiyon adlı filmde rol alan Kazın Çarman, dünyaca ünlü Kickboks şampiyonu Don `The Dragon` Wilson ile birlikte oynayacağı `Triade` adlı aksiyon sinema filminden sonra yeni çekilmeye başlanan `Kurtlar Vadisi` dizilerinde de rol almaya devam ediyor.

Silvester Stallone`yi de korudu
Ünlü iş adamları, sporcular, mankenler, siyasetçiler ve film oyuncularının yıllardır yakın korumalığını yapan Çarman bugüne kadar; rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, Kurtlar Vadisi oyuncuları, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Nejat Uygur, Levent Kırca, Haluk Levent gibi isimlerin dışında yabancı; Anastasia, Sylvester Stallone gibi isimlerin de İsviçre seyahatlerinde yakın korumalığını yaptı. Sıkça ikinci vatanı İsviçre`ye seyahat eden Kazım Çarman, geçtiğimiz günlerde fitnes salonunda Post Haber Müdürü Cemil Baysal`ın sorularını cevaplandırdı.

-Harıl harıl çalışıyorsun. Senaristler sezon bitince özel bir beslenme programı veriyor mu size?
Hayır. Ancak herkes kendisine bakıyor.

-Önümüzdeki haftalarda dizide neler olacak bize bazı tüyolar verebilir misin?
Senaryo günlük ve saatlik. Bizim elimize ulaştığı için inan biz de senaryo önümüze gelinceye kadar bilmiyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim. Önümüzdeki dönemlerde bomba gibi aksiyon sahneleriyle izleyiciler beni görecekler. Önümüzdeki haftalarda patlayacağım aksiyon sahneleri geliyor diyebilirim.

-Memati ile daha mı iyi anlaşıyorsunuz?

Bu soru sıkça soruluyor bana. Aslında ben her ne kadar İstanbul`a gitmiş olsam da benim için gurbet sayılır. Çocukluktan beri İsviçre`de yaşadım. Tüm ekip ve arkadaşlar beni kabullendi ve çok yardımcı oldular. Destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Ayrım yapmıyorum. Ekip içindeki tüm arkadaşlarla aram çok iyi. Ancak tabii Memati ile bizim dizideki beraberliğimiz, rolümüz daha fazla olduğu için seyirci bu şekilde yorumluyor.

- Türkçe ile ilgili anlayamadığım sıkıntılar oluyor mu bazen?
Yazılan kelimelerin bazılarını anlayamadığım anlar oluyor. Türkiye`de standart kelimesi bizim İsviçre`de biliyorsun şıtandart deniliyor. Senaristlerde benim bu sözlerimden esinlenerek rol içinde bu sözlere yer verdiler. Çok esprili de oluyor.

- İstanbul gibi dev bir metrolpolde yaşıyorsun. Ancak bir yönün var, ne sigara ne alkol kullanmıyorsun. Bunu nasıl başardın?
Yıllardır sürekli profesyonel dövüş ve değişik vücut sporları yaptım. Yaşım 36. Bugüne kadar başardıklarımın hiçbirini ve bu formumu asla sigara kullansaydım yakalayamazdım ve burada olamazdım. Sigara ve alkol kullansaydım farklı yollara giderdim.

- Hedefin neresi?
Türkiye içinde aksiyon dalında ödül alıp daha sonra Hollywood`a doğru ilerlemek.

Memati ile sıkça görmeye alıştığımız Memati-Kazım diyaloglarından Kazım`dan bazı şıtandart replikleri:

-Memati, silah sattığı Araplarla limanda el sıkıştıktan sonra: Adamlara bak. İki silah sattık diye elimizi sıkmaya gelmişler Kazım.

Kazım: Abi demek ki adamların şıtandardı var.

Başka bir sahne...Kazım, Bulut`un korumasını arar, aldığı cevap ise kendisini hiç memnun etmemiştir.

Kazım: Abi yok.

Memati: Nasıl yok Kazım?

Kazım: Şıtandart yok ki memlekette abi. İnsan hiç korumasına nereye gittiğini söylemez mi?

Memati: Söylemek zorunda mıyız lan?

Bu defa Memati ve Kazım evlilik hakkında konuşur.

Kazım: Abi, evlilik insanın hayatına şıtandart getirir.

Şıtandart kahvaltı

Memati: Kazım ne yapıyorsun orada?

Kazım: Kahvaltı hazırlıyorum abi.

Kazım kahvaltıyı hazırlayıp tek bir tabak keloxu masada bekleyen Memati`nin de önüne koyar.

Tuhaf tuhaf bakan Memati: Bu kedi maması lan bu Kazım?
Kazım: Kahvaltı abi..

Memati: Hıyarı göster Kazım...domatesi, biberi, zeytin, peynir, kaşar nerede?

Kazım: Abi o saydığın vitaminlerin hepsi bunun içinde var.

Memati: Bu kadar zamandır yanımdasın Kazım. Hiç vitamin peşindeymişim gibi geldi mi sana?

Kazım: Abi benim şıtandar kahvaltım bu.

Memati: Başlatma ulan şıtandartına..
__________________
Basta bir büyük yoksa kardeslerin arasinda kavga vardir
Kavga Varsa Kan Vardir
Kan Varsa Ölüm Vardir
Ölüm Varsa Silah Vardir
Silah Varsa Para Vardir
Para Varsa Güc Vardir
Gücün Oldugu Yerde....Savas Vardir










bobo38 Ofline   Alıntı ile Cevapla