Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2009, 12:35   #6
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Linux Game's :

Standart Loki [ Linux Game's ]
Loki'nin Linux dünyasına kattığı oyunlar gerçekten bilgisayar başında zevkle vakit geçirmenizi sağlayabilir. Yalnız Gelecek Linux 1.1 ile birlikte gelen Nvidia sürücülerinin 3D hızlandırıcı özelliği olmadığı için bu yazıda 3D destekli sürücülerin sisteme nasıl kurulacağını, sonra da oyunları indirip ne şekilde hazırlık yapacağımızı öğreneceğiz.
Ön hazırlıklar
Her şeyden önce 3D destekli bir Loki oyununu oynamak için Nvidia sürücülerine ihtiyacımız var. Bu nedenle Nvidia firmasının ürettiği chipsetlerin bir tanesini kullanan ekran kartına (TNT, TNT2, GeForce2, GeForce3) sahip olmalısınız.

Bu özelliklere sahip kartların dışında kalan kartlar uyum sağlamayacaktır.

Sürücülerin indirilmesi için "www.nvidia.com" adresinden NVIDIA_GLX-1.0-2313.i386.rpm ve NVIDIA_kernel-1.0-2313.rh71up.i386.rpm dosyalarını alın. Sırasıyla aşağıdaki komutları uygula***** bunları sisteminize kurun.

rpm -i NVIDIA_kernel-1.0-2313.rh71up.i386.rpm
rpm -i NVIDIA_GLX-1.0-2313.i386.rpm

Bu işlemleri root (yetkili kullanıcı) üzerinden yapmanız gereklidir.

Ayarlar
Kurulumdan sonra X Window grafik arayüzü tarafından açılış sırasında okunan /etc/X11/XF86Config-4 yapılandırma dosyası üzerinde biraz değişiklik yapmamız gerekecektir. Bunun için şu satırları bulun ve Driver "nv" yazan satırı Driver "nvidia" olarak değiştirin.

Section "Device"
# no known options
Identifier "RIVA TNT"
Driver "nv"
VendorName "RIVA TNT"
BoardName "RIVA TNT"

Aynı zamanda Module bölümünde ise, Load "glx" satırı bulunmalı, Load "dri" ve Load "GLcore" satırları ise bulunmamalıdır. Bir satırı silmek için basitçe o satırın başına # karakteri getirmek yeterlidir.

Bu işlemleri de yaptıktan sonra X Window'u yeniden çalıştırmanız halinde Nvidia açılış ekranı karşınıza gelecek ve daha önce izlediğiniz yollardan grafik ortama geçebileceksiniz.

LOKI Oyunları
Loki'nin çıkardığı oyunların hemen hemen yarısı sadece 3D grafik kartlarında çalışır. Ayrıca bu kartların yukarıda aktardığımız şekilde hızlandırıcı özelliğe sahip olmaları gerekir. 3D hızlandırıcı isteyen oyunlara örnek olarak,

* Soldier of Fortune
* Descent III
* Heretic II
* Heavy Gear II
* Myth II: Soulblighter
* Mindrover

Rune sayılabilir. Bunların dışında kalan Loki Linux oyunlarının oynanması için Nvidia hızlandırıcılı sürücülerin yüklenmesine gerek yoktur. Hızlandırıcı istemeyen oyunlara örnek olarak

* Kohan: Immortal Sovereings
* Civilization: Call to Power
* Simcity 3000
* Solitaire
* Railroad Tycoon
* ...

verilebilir. Tüm bu oyunlara ilişkin detaylı bilgilere
http://www.lokigames.com/products/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Loki oyunlarını indirmek için küçük bir yazılım kullanır. Ücretsiz dağıtılan bu program yardımıyla çok kolay bir şekilde oyunların indirilmesi ve kurulumu mümkündür. Bunun için öncelikle
http://www.lokigames.com/products/demos.php3 adresine gidin ve herhangi bir yansı adresinden loki_demos-full-1.0e-x86.run programını (17 Mb) indirin, ardından çalıştırın:

sh loki_demos-full-1.0e-x86.run

Bu program çalıştırıldığı zaman bir kaç basit sorudan sonra hangi oyunları bilgisayara yüklemek istediğinizi soracaktır. Seçiminize göre gerekli tüm bileşenler yüklenecek ve dilediğiniz Loki oyununu oynayabileceksiniz.

Loki oyun yükleyicisi, hem KDE, hem de GNOME menüleri altına kendisini yerleştirecektir. Bu sayede bir kaç tıklamayla KDE -> Oyunlar -> Loki Games programını çalıştırmak olanaklı hale gelir.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla