Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2006, 12:15   #1
Barisozgur
 
Barisozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry Kezman katil ruhlu mu?

Kezman Çetnik (Sırp Çeteleri) mi?
Click the image to open in full size.
29.08.2006
F.Bahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman gündem konusu olmaya devam ediyor.
Kezman'ın Türkiye'ye gelmesinden sonra Sırp golcünün geçmişte yaşadığı bir gol sevincine olan tepkiler çığ gibi büyüyor. Kezman'ın geçmişi Türkiye'de kurcalanmaya başladı bir kere..

Milli maçlardan sonra Kezman'ın parmaklarıyla yaptığı işaretin altında yatan anlam su yüzüne çıktıkça yıldız futbolcuya yapılan eleştiriler artıyor. 27 yaşındaki golcü isim Sırbistan Karadağ - Bosna Hersek maçından sonra attığı golün ardından Bosna tribünlerine önünde 'çetnik' işareti yapıp gol sevincini yaşamıştı. Bu yüzden Kezman'ın Çetnik terörü olarak tanımlanan Sırp Milliyetçiliği daha çok gündeme gelecek.

ÇETNİK = SIRP ÇETELERİ

Peki Nedir Kezman'ın künyesinde yer alan 'Çetnik' işareti ile gol sevinci ve anlamı?

Çetnik monarşi isteyen Sırp çetelerine verilen isim. İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlar ile işbirliği yapan ve katliam yapan, Bosna Hersek ile yaşanan savaşta 200 bin Bosnalıyı öldüren Sırp grupları kendilerini 'çetnik' olarak tanımlıyordu. Türkiye'nin kardeş ülkesi olan Bosna Hersek'te o kadar insanı öldüren gruplara saygısını 'hata' yapıp yeşil sahalara taşıyan Kezman, Türkiye'de problem olacak mı?

Spor yazarı Haşmet Babaoğlu'da NTV'de yayınlanan 90 dakika programında Kezman'ın çetnik işaretine değinerek çarpıcı açıklamalar yapmıştı.
Barisozgur Ofline