Konu: Pes 2010
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2009, 13:22   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Pes 2010

Sanki gerçekten futbol oynuyormuşcasına bir gerçekçilik...

Click the image to open in full size.

Konami'nin "Winning Eleven" ismiyle başlayan, 5'inci serisi itibariyle "Pro Evolution Soccer" olan oyunseverlerin bağımlı olduğu Pro Evolution Soccer 2010 beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Ntvmsnbc'nin haberine göre, Electronic Arts'ın FIFA serisi her ne kadar muhteşem bir pazarlama stratejisine sahip olsa da, oyunseverler için Pro Evolution Soccer kısaca "daha iyi".

Oynanabilirliği en tecrübesiz oyuncudan en tecrübeli oyuncusuna kadar keşfe açık olan PES serisi tüm futbol oyunlarına devrim niteliğinde yenilikler getiriyor.

Oyunun menüsü ve genel seçimleri diğer PES oyunlarına alışkınlar için aynı. Ancak oyunun kapsamı oldukça genişlemiş; Türkiye'den Sivasspor da artık PES 2010'un takımları arasında.

PES 2009'un eksiklerinden olan oyuncuların gerçek suratları, PES 2010'da yer bulmuş. Örneğin Arda Turan hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar gerçek.

Elbette kadrolarda eksiklikler yok değil; yakında bir data-up date'i gerçekleşecektir ama şimdilik Galatasaray'da Elano, Beşiktaş'ta Matteo Ferrari, İnter Milan'da Sneijder gibi son gerçekleşen transferlerde eksiklikler gözümüze çarptı. Yani oyunun başında sizin yapacağınız değişiklikler sonrasında Serkan Çalık Manchester City'de, Elano Galatasaray'da oynayacak.

Data up date gerçekleşir gerçekleşmez futbolcuların son hallerine, ana menüden SYSTEM SETTINGS - Download'a tıklayarak kavuşabilirsiniz.

Real Madrid, Barcelona ve İnter Milan'ın Dünya futbolundan tüm yıldızları kadrolarına katmaları diğer takımlarla karşılaşmalarını zor kılıyor.

Maçlarınızı özellikle bilgisayara karşı yapıyorsanız, bu sefer karşınızda daha zeki biri var. Kaleciler gerekli vakitlerde ileri çıkabiliyor, Messi gibi futbolculardan top çalmak oldukça zor, ve gol yollarında daha başarılı.

Oyunda karakter yaratmada çok şaşırtıcı bir yenilik var; o da oyunun PC versiyonunda web kameranızla fotoğrafınızı çekerek oyuncunun suratına entegre edebiyorsunuz. Community ve Online seçenekleriyle de arkadaşlarınıza karşı ya da internet üzerinden diğer PES2010 oyuncularıyla oynayabiliyorsunuz.

Gallery altında bulunan Track Record'daki görevleri yerine getirerek bir çok klasik milli takımlarla ve klasik oyuncularla da oynayabilirsiniz.

EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK OYUN OYNANIŞINDA
PES 2010'daki en büyük değişiklik ise oyun oynanışında. Artık ulaşacağı yerde bir futbolcu olduğunu bilmeden pas veremiyorsunuz. Koşturup giderken top kontrolünüz düşüyor ve attığınız ortaların anlamı oldukça değişiyor. Özellikle klasik olarak kanattan koşturup orta gol yaratmaya çalışırsanız, daha fazla düşünerek hareket etmeniz gerekiyor.

Şut yollarında özellikle İbrahimoviç gibi oyuncular ise fark yaratıyor. Standart gol vuruşları artık neredeyse yok ve oyuncunuz kalitesine göre değişik bir şekilde şut atıyor. Oyunun tanıtımında da kullanılan Lionel Messi ve Fernando Torres ise doğaüstü yeteneklere sahip.

Pro Evolution Soccer 2010 bir futbol oyunundan beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyor. Bir an evvel oynayıp uzmanı olun, turnuvalarda şampiyonluğu kimseye bırakmayın.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla