Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-11-2009, 19:21   #3
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rize'de milli seferberlik!

Tarihinde ilk kez bir futbol milli maçına ev sahipliği yapacak olan Rize'de adeta seferberlik ilan edildi. Tüm caddeler Türk bayraklarıyla süslendi, Valilik ve Belediye 17.00'deki milli maça gidebilmeleri için memurlara işten erken çıkma izni verdi.
2011 Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçında yarın Rize'de oynanacak olan Türkiye - Estonya karşılaşması öncesi Rizeliler kolları sıvadı.
Tüm caddeleri Türk bayraklarıyla donatılan Rize'de Valilik ve Belediye'de çalışan işçi ve memurların yarın saat 17.00'deki maça yetişmeleri için işten erken çıkmalarına izin verilecek. Belediye otobüsleri, memurları ve vatandaşları Yeni Rize Stadı'na ücretsiz taşıyacak.
Belediyenin seslendirme sistemi bulunan otobüsü ise, marşlar eşliğinde köyleri dolaşacak ve vatandaşları maça davet edecek. Rize Belediyesi ayrıca yarın stadyumda 5 bin adet Türk bayrağı dağıtacak ve tribünlerin kırmızı - beyaz olması sağlanacak.
BAŞKAN BAKIRCI KADINLARI MAÇA DAVET ETTİ
Rize'nin Ak Partili Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bugün Rizespor taraftar dernekleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda bir açıklama yaparak tüm Rizeliler'i maça davet etti.
Bakırcı, "Yarın ilimizde resmi olarak ilk defa bir milli futbol müsabakasına ev sahipliği yapacağız. Maça tüm hemşerilerimi eşleriyle birlikte davet ediyorum. Ben de eşimle birlikte maçta olacağım" dedi.
Bakırcı, belediye çalışanlarının yarınki maçı izleyebilmelerini sağlamak amacıyla işten erken çıkmaları yönünde karar aldıklarını da belirterek, "Belediyemizin araçları ile memurlarımızı stadyuma ulaştıracağız. Ayrıca parti teşkilatımız da tüm ilçelerin maça gelmesini sağlamak için çalışma yapıyor. Yüzümüzün akıyla bu işten çıkacağız. A milli maçlar için alt yapı oluşturacağız" dedi.
ESTONYALILAR HORON OYNADI
Başkan Bakırcı, Cumhuriyet Meydanı'nda taraftar derneklerinin üyeleri ile birlikte kemençe eşliğinde horon oynadı. Bu sırada şehirde gezintiye çıkan Estonya Ümit Milli Takımı oyuncuları önce bir süre horonu izledi, ardından davet üzerine alana girerek horona eşlik etti. Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile horon oynayan Estonya Milli Takımı oyuncuları ellerinde Türk bayrakları ile "En büyük Türkiye" sloganları atan Rizelileri de ilgiyle izledi.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla