Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2009, 11:34   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte 32 Takım(2010 Dünya Kupası Finalistleri)

2010 Dünya Kupası için artık nefesler tutuldu. Turnuvaya katılacak 32 takım da belirlendi. Artık geri sayım resmen başladı.

11 Haziran'da start alacak ve 11 Temmuz'da sonlanacak dev turnuva 9 farklı şehirde, 10 statta gerçekleştirilecek. Büyük yıldızları bu heyecan veren turnuvada izlemek futbolseveri mest edecek. Şimdi sizi kısa bir tura davet ediyoruz. Turnuvaya katılma hakkı kazanan takımlar yakında mercek altına yatırılacak. İşte finalistler, takımlar hakkında kısa hatırlatmalar. Türkiye'de de futbol hayatına devam eden birçok ismi yazın Afrika semalarında göreceğiz.


HOLLANDA
Avrupa Elemeleri'nde 8 maçta 24 puan alarak finaller öncesi hırsını gösteren Hollanda 9. kez yer alacağı Dünya Kupası'nda şampiyon olarak ilk kupasına uzanmak istiyor. 1974 ve 1978'de ard arda iki finalde de mutlu sona ulaşamayan Portakallar uzun senedir başarıya hasret. FIFA sıralamasında 3. sırada bulunan Hollanda'yı Bert van Marwijk çalıştırıyor. Yıldızlar topluluğu Hollanda'da Giovanni van Bronckhorst, John Heitinga, Khalid Boulahrouz, Afellay, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Kuyt, Babel, Robin van Persie, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar ve daha fazlası var.
Click the image to open in full size.


SLOVAKYA
Çekoslavakya'nın dağılmasından sonra 1993 yılından beri Slovakya olarak mücalede ediyorlar. Slovakya, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti gibi iki güçlü ekibi geride bırakarak, grubunu lider tamamladı ve 2010 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na mücadele edecek. Kadrosunda bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Miroslav Karhan'ı da bulunduran mavi beyazlıların, Róbert Vittek, Marek Hamšík, Martin Škrtel gibi yıldızları da bulunuyor. Beşiktaş forması giyen Holosko ve A.Gücü kalecisi Štefan Senecky'nin de Slovakya kadrosunda yer alması bekleniyor.
Click the image to open in full size.



ABD
Amerika'da popülerlik seviyesi çok yüksek olmayan futbol, 1970'lerden bu yana gelişmesini sürdürürken, son 5 Dünya Kupası'na da katılma başarısı gösteren ve 2010'da da serisini sürdürecek olan Milli Takım, büyük başarılara imza atıyor. FIFA sıralamasında 11. sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri, Meksika'nın 1 puan önünde grubunu lider tamamlayarak kupaya katılmaya hak kazandı. Kadrosunda Landon Donovan gibi çok büyük bir yetenek bulunduran Birleşik Devletler, kadrosunda Clint Dempsey, Freddy Adu, DaMarcus Beasley, Oguchi Onyewu, Eddie Johnson ve Jonathan Spector gibi ülke dışında oynayan oyuncuları da bulunduruyor.
Click the image to open in full size.



FİLDİŞİ SAHİLİ
Afrika futbolunun son yıllardaki en büyük çıkış yapan ülkesi olan Fildişi Sahili, yani Didier Drogba ve arkadaşları finallerde sürpriz yapmaya en yakın takımlardan biri. 2006 yılında Almanya'daki finallere katılarak ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele eden Fildişi Sahili şu anda FIFA sıralamasında 21.durumda. Boşnak çalıştırıcı Halilhodzic'in başında olduğu Fildişi Sahili (Filler)'de takımdaki oyuncuların tamamına yakını önemli liglerde görev yapıyor. G.Saraylı Abdul-Kader Keita'da bunlardan biri. Takımın en dikkat çekici yıldızları ise Kalou, Drogba, Zokora ve Yaya Toure.
Click the image to open in full size.



GANA
Kaptanlığını Fenerbahçe ile sorunlu bir birliktelik geçiren Stephen Appiah'ın yaptığı Gana turnuvada mücadele edecek 6 Afrika ülkesinden biri. FIFA sıralamasında 38. sırada yer alan 'Siyah Yıldızlar' lakaplı Gana 2. kez Dünya Kupası finallerinde yer alacak. Afrika temsilcisi ilk kez 2006 yılında Almanya'da Dünya Kupası'nda mücadele etmiş ve son 16'ya kalarak önemli bir başarı elde etmişti. Gyan, Essien ,Sulley Ali Muntari takımın önemli oyuncuları. Gana'yı başarıya taşımaya çalışacak hoca ise Sırp isim Milovan Rajevac. Tecrübesiz isim ilk ciddi büyük turnuvasını yaşayacak.
Click the image to open in full size.



MEKSİKA
FIFA sıralamasında 18. sırada yer alan Meksika'yı, tecrübeli teknik adam Javier Aguirre çalıştırıyor. Yeşil beyazlılar, geçirdikleri sancılı bir dönemin ardından grubunda Amerika'nın 1 puan gerisinde, ikinci sırada yer alarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Dünya Kupası'nda en büyük derecesi 1970 ve 1986'daki çeyrek finaller olan Meksika'nın kadrosunda, Guillermo Ochoa gibi herkesi etkileyebilecek genç bir kaleci ile büyük patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen Giovani dos Santos gibi yetenekler ile Omar Bravo, Pavel Pardo, Marquez, Torrado gibi tecrübeli isimler yer alıyor.
Click the image to open in full size.



NİJERYA
'Süper Kartallar' lakaplı Nijerya, Dünya Kupası'nın renkli takımlarından biri. FIFA sıralamasında 23. durumda bulunan Nijerya, Kamerun'un ardından en başarılı ikinci Afrika ülkesi. 1994 yılında 5. sıraya kadar yükselen Nijerya'nın, 1998'de yükseldiği ikinci turun haricinde bir başarısı bulunmuyor. Teknik direktörlüğünü Shaibu Amodu'nun Nijerya, Nairobi'de Kenya'yı 3-2 mağlup etmesi ve Tunus'un da kaybetmesiyle birlikte 2010 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Kadrosunda Martins, Kanu, Mikel John Obi, Taye Taiwo, Yobo ve Yakubu gibi yıldızlar bulunuyor.
Click the image to open in full size.



İTALYA
'Gök Mavililer' olarak bilinen İtalya, her zaman gerek Dünya Kupası, gerekse Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gözlerin üzerinde olduğu bir ülke oldu. 1934, 1938, 1982 ve 2006'da Dünya Kupası'nı kazanan İtalyanlar, teknik direktör Marcello Lippi yönetiminde 'Son şampiyon' unvanını korumak istiyor. İrlanda ve Bulgaristan'ın da yer aldığı ele grubunu yenilgisiz lider olarak tamamlayan İtalya; Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino ve Antonio Di Natale gibi yıldızlarıyla eski gücünden uzak gibi görünse de; kupayı yeniden kaptan Cannavaro'nun elinde yükseltmek istiyor..
Click the image to open in full size.



ALMANYA
Brezilya ve İtalya ile birlikte turnuvanın en tecrübeli takımlarından biri olan Almanya son Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmıştı. 1954, 1974, 1990 yılında şampiyon olarak önemli başarılar elde eden Panzerler FIFA sıralamasında 5. sırada bulunuyor. Kaptanlığını Michael Ballack ve teknik direktörlüğünü Joachim Löw'ün yaptığı Almanya 2002'deki final, 2006'daki 3.lük başarısından sonra artık kupayı kaldırmak istiyor. Türk futbolseverlerin sıkı bir şekilde takip edeceği isim ise Mesut Özil. Türkiye yerine Almanya formasını tercih eden büyük yetenek bu turnuvada çok iyi şeyler yapabilir.
Click the image to open in full size.



AVUSTRALYA
Türkiye'den G.Saraylı futbolcu Harry Kewell'ın da finallerde formasını giymesi beklenen Avustralya FIFA sıralamasında şu anda 24. sırada. Hollandalı çalıştırıcı Pim Verbeek'in yönettiği Avustralya 3. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Almanya 2006'da gruptan çıkarak son 16 mücadelesi veren Avustralya'da milli oyuncuların birçoğu ülke dışında futbol hayatlarına devam ediyor. 37'lik kaleci Mark Schwarzer, tecrübeli defans oyuncusu Lucas Neill, Harry Kewell, Tim Cahill, Mark Bresciano'nun yan sıra G.Birliği'nde oynayan Bruce Djite ve Antalyasporlu Mile Jedinak da tanıdık isimler.
Click the image to open in full size.



KAMERUN
Afrika'nın en başarılı ülkesi olarak kabul edilen Kamerun, 1982, 1990, 1994, 1998 ve 2002'nin ardından 2010'da yeniden Dünya Kupası'nda mücadele verecek. 1990 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ve bu konuda Afrika'da tek olan Kamerun, 2000 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya ve 4 kez Afrika Uluslar Kupası kazandı. Teknik direktörlüğünü ünlü çalıştırıcı Paul Le Guen'in yaptığı Kamerun'un kadrosunda ülkemizde top koşturan Rigobert Song, Souleymanou Hamidou, Deumi ve Saidou'ya ek olarak Samuel Eto'o, Geremi, Achille Emana gibi yıldızlar bulunuyor.
Click the image to open in full size.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla