Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2009, 11:38   #2
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YENİ ZELANDA
1982 Dünya Kupası'nın ardından 28 yıl sonra, 2010 yılında ilk kez bu arenada boy gösterecek olan Yeni Zelanda, eleme mücadelesinde Bahreyn'i 0-0 ve 1-0'lık skorlarla saf dışı bırakarak kupaya katılmaya hak kazandı. Teknik direktörlüğünü Ricki Herbert'in yaptığı Yeni Zelanda'nın en bilinen oyuncuları ise Blackburn Rovers forması giyen Ryan Nelsen, bir dönem Hollanda'da Roda'da oynayan Ivan Vicelich ve Celtic için top koşturan Chris Killen. Yeni Zelanda, 2009 yılında FIFA Konfederasyon Kupası'nda da gruptan çıkamamıştı. Yeni Zelanda turnuvanın renkli takımlarından biri olacak.
Click the image to open in full size.


İSPANYA
2010 Dünya Kupası'nda gözlerin büyük bir kısmı da son Avrupa Şampiyonu İspanya'da olacak. İspanya bu başarının üstüne çıkabilecek mi? F.Bahçeli futbolcu Daniel Güiza'nın da formasını giydiği İspanya 13. kez finallerde ve kupada en iyi başarısı 1950 yılında elde ettikleri 4.'lük. FIFA sıralamasında 2. sırada yer alan İspanya finaller öncesi elemelerde Türkiye'nin de yer aldığı 5. grupta 10'da 10 yaparak 30 puanla grubu lider bitirmişti. La Roja (Kırmızılar) lakaplı İspanya'nın başında Del Bosque bulunuyor. Kuşkusuz herkesin gözü ise bebek yüzlü golcü Torres'te olacak.
Click the image to open in full size.



BREZİLYA
Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı olan Brezilya Güney Afrika'da yapılacak turnuvada da favori. 1958, 1962, 1970, 1994, 2002 yıllarında kupaya uzanarak bu coşkuyu 5 kez yaşayan Brezilya'nın başında Carlos Dunga var, takımın kaptanı ise Lucio. CONMEBOL elemelerinde çok iyi bir performans sergileyememesine rağmen 18 maçta 34 puanla lider tamamlayan Brezilya'da açıklanacak kadro merakla bekleniyor. Fenerbahçelilerin gözü Andre Santos'ta, Galatasaraylıların ise Elano'da olacak. FIFA sıralamasında 1. sırada yer alan Brezilya kadrosunda yıldız olmayan oyuncu yok. Bunların başını ise Kaka, Robinho, Adriano çekiyor.
Click the image to open in full size.



SIRBİSTAN
FIFA Dünya sıralamasında 20. sırada bulunan Sırbistan; 2006 yılından bu yana Sırbistan Milli Takımı olarak mücadele ediyor. Daha önce Yugoslavya, ardından Sırbistan & Karadağ olarak veren mavi beyazlılar, ayrılığın ardından yoluna böyle devam etti. Sırbistan, Fransa ve Romanya gibi dişli takımların bulunduğu eleme grubunda müthiş bir performans sergiledi ve grubunu lider tamamlayarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Dünya futboluna Predrag Mijatovic, Savo Milosevic, Vladimir Yugovic gibi yetenekler kazandıran Sırbistan'da, gözler Nikola Zigic Marko Pantelic, Dejan Stankovic ve Nemanja Vidic gibi yıldızlarda olacak.
Click the image to open in full size.



İNGİLTERE
Bu turnuvaya oldukça hırslı ve iddialı hazırlanan takımlardan biri de İngiltere. 13. kez finallerde yer alacak İngiltere 1966 yılında uzandığı şampiyonluktan sonra 40 yılı aşkın bir süredir hiçbir önemli başarı elde edememişti. İtalyan çalıştırıcı Fabio Capello ile kimlik değiştiren ve disipline yönelen İngiltere FIFA sıralamasında 7. sırada bulunuyor. İngiltere Avrupa Elemeleri'nde 6. grubu 10 maçta topladığı 28 puanla lider tamamlamıştı. Capello'nun forvet seçimleriyle bir anlamda kaderi belirlenecek İngiltere'de John Terry, Steven Gerrard, Frank Lampard, Rio Ferdinand ve Wayne Rooney yine takımın kalbi olacak. İngilizler büyük özlemi dindirebilecek mi?
Click the image to open in full size.



DANİMARKA
Dünya futboluna Morten Olsen, Michael Laudrup, Peter Schmeichel gibi yetenekler kazandırmış olan Danimarka, Portekiz ve İsveç'in önünde grubunu lider tamamlayarak Dünya Kupası'na katılma başarısı gösterdi. Kupaların her zaman renkli takımlarından olmayı başaran bu kuzey ülkesi, 1992'de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı, 1995'te de FIFA Konfederasyon Kupası'nı kazanmıştı. Dünya Kupası'nda en büyük başarısı 1998'de elde ettiği çeyrek final olan Danimarka'nın kadrosunda, Daniel Agger, Nicklas Bendtner gibi genç yıldızların yanında Jon Dahl Tomasson, Dennis Rommedahl ve Christian Poulsen gibi tecrübeli isimler yer alıyor. Takımın başında ise 1970-1980 yılları arasında Danimarka formasını sırtına geçirmiş Morten Olsen var.
Click the image to open in full size.



GÜNEY KORE
Dünya Kupaları'nın değişmez takımlarından biri olan Güney Kore 8.kez finallerde yer alma başarısını elde etti. 2002 yılında Japonya ile ortaklaşa düzenledikleri Dünya Kupası'nda Kore 4. olarak tarihinin en iyi başarısına uzanmıştı. Huh Jung-Moo'nun çalıştırdığı Kore Cumhuriyeti'nin kaptanlığını çoğu futbolseverin beğeniyle takip ettiği Manchester United'lı futbolcu Park Ji-Sung yapıyor. Lee Young-Pyo, Lee Chung-Yong, Cho Won-Hee, Park Chu-Young, Lee Dong-Gook takımın önemli oyuncularının başını çekiyor. Asya Kaplanları lakabıyla Kore Cumhuriyeti FIFA sıralamasında ise 48. sırada.
Click the image to open in full size.



JAPONYA
Asya'nın güçlü ekibi Japonya 4. kez finallerde. 2002 yılında son 16'ya kalan Japonya FIFA sıralamasında 40. durumda bulunuyor. Japonya'yı Takeshi Okada çalıştırıyor. 80'lerin Japonya'sında futbolcu olarak görev yapan Okada 1998 Dünya Kupası'nda da takımın başındaydı. Japonya'nın en ünlü oyuncusu La Liga ekiplerinden Espanyol forması giyen Shunsuke Nakamura. Hasebe ve takımda yaklaşık 13 yıldır forma giyen Nakazawa ise futbolseverler için Japonya denildiğinde ilk akla gelen oyuncular. Mavi Samuray lakaplı Japonya 2001 yılında Konfederasyon Kupası'nda final oynamıştı.
Click the image to open in full size.



PARAGUAY
Daha önce 7 kez finallerde yer alan, kupanın tecrübeli takımlarından Paraguay bu turnuvada futbolseveri yalnız bırakmayacak. FIFA sıralamasında 21. sırada yer alan Latin ekibi 1986, 1998, 2002 yılındaki turnuvalarda son 16'ya kalmıştı. La Albirroja (Beyaz ve Kırmızı) lakabıyla Paraguay'ı Arjantinli teknik adam Gerardo Martino çalıştırıyor. Cardozo, Christian Riveros, Caceres, Nelson Haedo Valdez takımda ünü yüksek isimlerden bazıları. Elemelerde 33 puanla final biletiini kapan Paraguay'ın turnuvadaki en büyük kozu ise sakatlık sorunu yaşamaz ise Santa Cruz.
Click the image to open in full size.



ŞİLİ
Dünya Kupası'ndaki en büyük başarısı 1962'de elde edilen üçüncülük olan Şili, 200 yılındaki Sidney Olimpiyatları'nda bronz madalya almasının ardından bir büyük organizasyonda adını duyuramadı. 2010 Dünya Kupası için Güney Amerika elemelerinde müthiş ötesi bir performans gösteren ve lider Brezilya'nın 1 puan gerisinde averajla ikinci sırayı alarak kupaya katılan Şili, dünya futboluna ismini yeniden hatırlatmak amacında. Yakın geçmişinde Marcelo Salas ve Ivan Zamorano gibi çok büyük iki golcü çıkarmış olan Şili'nin kadrosunda, Beşiktaş'tan tanıdığımız Rodrigo Tello, bir dönem F.Bahçe'de oynayan Claudio Maldonado da yer alıyor.
Click the image to open in full size.



HONDURAS
1982 yılının ardından Dünya Kupası'nda ikinci kez mücadele edecek olan Honduras, eleme grubunda Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'nın ardından, Kosta Rika'nın averajla önünde yer alarak kupaya katılmaya hak kazandı. Teknik direktörlüğünü Reinaldo Rueda'nın yaptığı ekip, Amado Guevara kaptanlığında kupada başarılı olmak istiyor. Oyuncularının büyük bölümü kendi liginde oynayan Honduras'ın kadrosunda en çarpıcı isim ise, Inter forması giyen golcü oyuncu David Suazo. Nufüsü 10 milyonu bulmayan bu ülke turnuvanın en şaşırtıcı ekiplerinden biri olacak.
Click the image to open in full size.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla