Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2009, 11:42   #3
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KUZEY KORE
2010 Dünya Kupası'nın sürpriz takımlarından biri de Kuzey Kore olacak. Daha önce tarihinde birz 1966 yılında mücadele eden Kuzey Kore o dönemde çeyrek final oynayarak tarihe geçmişti. Tam adıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni Kim Jong-Hun 43 yıl sonra finallere taşıyan teknik direktör oldu. Mütevazi kadrosuyla Kuzey Kore'de güncel kadroda en fazla mili olan futbolcu ise 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Kim Yong-Jun. Ağırlığı yurt içinde forma giyen oyunculardan kurulu Kuzey Kore Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore'nin yer aldığı eleme grubunu 8 maçta topladığı 16 puanla lider tamamlamıştı.
Click the image to open in full size.


İSVİÇRE
Dünya Kupası'ndaki en büyük derecesi 1934, 1938, 1954'te elde ettiği çeyrek final olan İsviçre; Yunanistan, Letonya ve İsrail'in bulunduğu gruptan lider çıktı ve Afrika'da boy gösterme şansını kazandı. Teknik direktörlüğünü tecrübeli çalıştırıcı Ottmar Hitzfeld'in yaptığı İsviçre'de; Hakan Yakin, Eren Derdiyok, Gökhan İnler gibi Türk asıllı oyuncular da yer alıyor. Takım kaptanlığını Alexander Frei'nin yaptığı kırmızı beyazlılar, Senderos, Barnetta, Nkufo, Behrami ve Ludovic Magnin gibi yıldızlara da sahip.
Click the image to open in full size.



ARJANTİN
Dünyanın en başarılı milli takımlarından biri olan Arjantin, 1978 ve 1986'da Dünya Kupası'nı, 14 kez Copa America'yı, 1992'de Konfederasyon Kupası'nı kazandı ve 2004 ile 2008'de Olimpiyatlar'da şampiyon oldu. Fransa ile birlikte FIFA'nın üç büyük organizasyonunu (Dünya Kupası, Konfederasyon Kupası, Olimpiyatlar) kazanan tek ülke olan Arjantin, efsanevi oyuncu Diego Maradona'nın teknik direktörlüğünde yaklaşık 14 yıllık hasretini bitirmek için mücadele edecek. Kadrosu tamamen yıldız oyunculardan oluşan Arjantin'de, 2010 Dünya Kupası'nda gözler Messi, Agüero ve Tevez'de olacak. Bakalım efsane Maradona bir kez daha tarihe geçebilecek mi?
Click the image to open in full size.



GÜNEY AFRİKA
Turnuvanın ev sahibi ekibi FIFA sıralamasında 85. sırada. Güney Afrika 3. kez Dünya Kupası finallerinde boy gösterecek. Bafana Bafana (Çocuklar, çocuklar) lakaplı ülkeyi finallerde Brezilyalı teknik adam Carlos Alberto Parreira yönetecek. Ev sahibi ülkede Benni McCarthy, Aaron Mokoena (kaptan), Elrio van Heerden, Tsepo Masilela, Steven Pienaar takımın önemli isimlerinden. Güney Afrika 1998 ve 2002'de mücadele ettiği Dünya Kupası'nda gruptan çıkma başarısı gösterememişti.
Click the image to open in full size.



CEZAYİR
Cezayir 1982 ve 1986 Dünya Kupası'nın ardından 24 sene sonra yeniden finallerde olacak. Afrika Kıtası Elemeleri'nde Mısır ile grupta puan/averaj/attığı/yediği gollerin aynı olması sonucu Cezayir ekstra bir play-off oynayarak bu final için bileti almıştı. Yazid Mansouri'nin kaptanlığını, Rabah Saadane'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Cezayir FIFA sıralamasında 29. sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlı ekibin kadrosunda Nadir Belhadj, Karim Ziani, Rafik Saïfi gibi isimler var. Öte yandan Cezayir turnuvadaki tek Arap takımı da olacak. Kuzey Afrika ekibinin lakabı ise "Çöl Tilkileri".
Click the image to open in full size.



YUNANİSTAN
2010 Dünya Kupası vizesini Ukrayna ile oynadığı play-off maçlarının ardından kapan Yunanistan 2004'de tattığı Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından bu başarının devamını getiremedi. 2006 Dünya Kupası'na katılamayan Yunanistan EURO 2008'de de ilk turda elenmişti. İkinci kez Dünya Kupası finalinde boy gösterecek Yunanistan FIFA sıralamasında 16. sırada yer alıyor. Teknik direktörlüğünü Otto Rehhagel, kaptanlığını Giorgos Karagounis'in yaptığı komşunun kadrosunda Sotirios Kyrgiakos, Kostas Katsouranis, Angelos Charisteas, Theofanis Gekas gibi önemli isimler var. Tek Dünya Kupası deneyimini 1994'te yaşayan Yunanistan'ın o yıl teknik adamlığını Alketas Panagoulias yapıyordu. EURO 2004'de defansif futboluyla şampiyon olan ve antipati toplayan Yunanistan'da futbolseverin ahı son yıllarda bir hayli etkili olmuş durumda.
Click the image to open in full size.



PORTEKİZ
Avrupa Kıtası'nda elemeleri play-off ile aşan takımlardan biri de Portekiz oldu. Cristiano Ronaldo'nun oynamadığı iki maçta Bosna Hersek'i mağlup eden Portekizliler dünya kupasına göz kırptı. Teknik direktörlüğünü Carlos Queiroz'un yaptığı Portekiz denince akla ilk olarak Cristiano Ronaldo geliyor. FIFA sıralamasında 10. sırada bulunan Portekiz kadrosunda bir çok yıldız olmasına rağmen kişisel yeteneklere dayalı bir oyun oynamıyor. Dünya Kupası tarihinde 1966'da üçüncülük, 2006'daki turnuvada dördüncülük elde eden Portekiz 5. kez finallerde mücadele edecek. Büyük yıldızların olduğu takımda Deco, Joao Moutinho, Simao Sabrosa, Nani, Miguel Veloso gibi yetenekleriyle önplanda. Mega star Cristiano Ronaldo ise turnuva oyuncusu da olduğunu artık bir şekilde mutlaka kanıtlamak zorunda.
Click the image to open in full size.



SLOVENYA
Avrupa Kıtası Elemeleri'nde play-off'ta Rusya'yı eleyen Slovenya büyük coşkuyla Dünya Kupası vizesini aldı. FIFA sıralamasında 49. sırada bulunan Slovenya ilk kez 2002 yılında Dünya Kupası'na katılmıştı. Kore-Japonya'nın düzenlediği o turnuvada Slovenya ilk turu geçememişti. Çok fazla büyük turnuva deneyimi olmayan Slovenya kuşkusuz turnuvaya katılan sürpriz takımlar arasında yer alıyor. Teknik direktörlüğünü Matjaz Kek'in yaptığı Slovenya veteran ve gençlerden kurulu kadrosuyla dikkat çekiyor. Inter forması giyen 19'luk Rene Krhin ve golcü Milivoje Novakovic göz önünde olan isimler. Udinese'nin kalecisi Samir Handanovic'te Slovenya için ter döküyor.
Click the image to open in full size.



FRANSA
FIFA sıralamasında 9. sırada yer alan Fransa Raymond Domenech'in teknik direktörlüğünde elemeler boyunca çok sıkıntı yaşadı. Play-off'ta İrlanda'yı Henry'nin topu eliyle kontrol etmesiyle eleyen Fransa 2006 Dünya Kupası'nda finalde İtalya'ya kaybetmişti. 13. kez Dünya Kupası finallerinde yer alacak Fransa kupada tek şampiyonluğuna 1998'de ev sahipliğini yaptığı turnuvada uzanmıştı.1958 ve 1986'da turnuvayı üçüncü tamamlayan Fransa'da kaptanlık pazubandı muhtemelen son Dünya Kupası deneyimini yaşayacak Thierry Henry'de olacak. Yoann Gourcuff, Hugo Lloris, Samir Nasri, Bafetimbi Gomis tecrübeli Fransa kadrosunda geleceğe ışık tutan genç yıldızlar. Uzun süredir iyi futbol oynayamıyor diye eleştirilen Fransa'nın favori gösterilmeyeceği bir Dünya Kupası'nda nasıl bir performans göstereceği muamma.
Click the image to open in full size.



URUGUAY
Dünya Kupası tarihinin unutulmaz takımlarından biri olan Uruguay çok ama çok eskideki mazisini arıyor. 1930 ve 1950 yılında şampiyonluğa uzanan Uruguay'ın turnuvada yakın geçmişteki en büyük başarısı 1970 yılında oynadığı yarı finaldi. Oscar Tabarez'in çalıştırdığı Uruguay'da kaptan Türk futbolseverin ve özellikle Fenerbahçelilerin yakından tanıdığı Diego Lugano. 29 yaşındaki ismin yanı sıra FIFA sıralamasında 25.durumda bulunan Uruguay'da kadroda Martin Caceres, Diego Godin, Diego Forlan, Jorge Fucile gibi yetenekli isimler bulunuyor. Takımın en büyük beklenti içinde olacağı futbolcu ise formda golcü Luis Suarez olacak.
Click the image to open in full size.



__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla