Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2009, 13:04   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rashid Ramzi'nin Madalyası Elinden Alındı

Click the image to open in full size.
Pekin-2008'de doping yaptığı aylar önce kesinleşen, 1500 metrenin altın madalyalı ismi Bahreynli Rashid Ramzi'nin madalyası elinden alındı. Kararın verildiği merciye yakın bir kaynağın, AP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında (A) ve (B) numunelerinde yasaklı ''EPO'' maddesinin daha gelişmişi olan ''Continuous Erythropoietin Receptor Activator''a (CERA) rastlanan Ramzi, altın madalyasından oldu.
Bu durumda oyunlarda gümüş madalya kazanan Kenyalı Asbel Kipruto Kiprop, altın madalya alırken, Yeni Zelandalı Nicolas Willis gümüşe, dördüncü olan Fransız Mehdi Baala da bronz madalyaya yükseldi.
Fas doğumlu Ramzi, 3:32,94'lük derecesiyle Bahreyn'e atletizmdeki ilk olimpiyat madalyasını kazandırmıştı. Ramzi'nin yanı sıra erkekler yol yarışlarının gümüş madalyalı bisikletçisi İtalyan Davide Rebellin, Alman bisikletçi Stefan Schumacher, Yunan atlet Athanasia Tsoumeleka, Hırvat atlet Vanja Perisic ile Dominik Cumhuriyeti'nden halterci Yudelquis Contreras, Pekin-2008'in doping yapan diğer sporcularıydı.
Yol yarışlarının gümüş madalyalı ismi İtalyan bisikletçi Rebellin'in madalyası da dün geri istendi. Rebellin'in verdiği numunelerde de yasaklı ''CERA'' maddesi bulunmuştu.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla