Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-11-2009, 14:39   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Henry: Maç tekrar edilmeli

Fransız golcü futbolcu Thierry Henry, İrlanda maçı için adaletli çözümün maçın tekrar oynanması gerektiği olduğunu belirtti.


2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off müsabakasında karşı kaşıya gelen Fransa ile İrlanda'nın maçında Fransız golcü futbolcunun William Gallas'a attırdığı gol öncesi topu eliyle düzeltmesiyle ilgili olarak bir açıklama da olayın kahramanından geldi.

Thierry Henry yaptığı açıklamada, hilekar biri olmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını ifade ederek, "Top oldukça hızlı geliyordu. Kontrol etmek için içgüdüsel bir harekette bulundum. Hiçbir zaman topu elle kontrol ettiğimi inkar etmedim. Bunu maçtan sonra İrlandalı oyuncular, hakem ve medyaya da söyledim" dedi.

"Bu durumdan oldukça utanıyorum" diyen Fransız yıldız, "Tabi ki en adaletli çözüm bu maçın tekrar oynanmasıdır. Ancak durumun kontrolü bende değil. Biz kazandık ama İrlanda için gerçekten çok üzgünüm. Onlar, fazlasıyla Güney Afrika'da olmayı hak ettiler" diye konuştu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, maçın tekrarı ya da herhangi bir skor değişimi olmayacağını bildirmişti.

Tartışmalara konu olan play-off müsabakasında, Fransa deplasmanda oynadığı ilk maçta 1-0 galip gelmiş, evindeki ikinci maçın büyük bir kısmını 1-0 mağlup götürürken, uzatma dakikalarında Thierry Henry'nin elle topu düzelttiği pozisyon sonucu Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirmiş ve Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı.

Kaynak: Posta
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla