Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-12-2009, 12:11   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Genç Melis'in Büyük Başarısı

Click the image to open in full size.
Club İstanbul&ENKA Uluslararası Tenis Akademesi'nin 16 yaşındaki oyuncusu Melis Sezer, Avustralya Açık Grand Slam Gençler Turnuvası'na ana tablodan katılmaya hak kazanan ilk Türk tenisçi oldu.
Club İstanbul&ENKA Uluslararası Tenis Akademisi'nden yapılan açıklamada, Florida'da devam eden Eddie Herr ITF Juniors G1 turnuvasında, 3. tura yükselen Melis Sezer'in, bu başarısıyla 2010 Ocak ayının sonunda oynanacak olan Avustralya Açık Grand Slam Gençler Turnuvası'na ana tablodan katılmayı garantilediği bildirildi.
Melis Sezer, Eddie Herr ITF Juniors G1 turnuvasında, ana tablo 2. tur maçında ITF Juniors dünya sıralamasında 35. sırada bulunan Ukraynalı Elina Svitolina'yı 3 saat 20 dakika süren zorlu bir maç sonunda 6-3, 2-6 ve 7-6'lık setlerle 2-1 yenerek üçüncü tura çıkmayı başardı. Melis, çeyrek finale çıkma mücadelesinde yarın dünya sıralamasında 10. sırada bulunan Rus Daria Gavrilova ile karşılaşacak. Gavrilova, bu yıl Fransa Açık Gençler Turnuvası'nda final oynamıştı.
Şu anda dünya gençler sıralamasında 89. sırada bulunan 16 yaşındaki Melis, bu turnuvada bugüne kadar ki başarısıyla 2010 Ocak sonunda oynanacak olan Avustralya Açık Grand Slam Gençler Turnuvası'na ana tablodan katılmayı garantilemiş oldu.
Melis Sezer, bu yıl yine junior kategorisinde Wimbledon Tenis Turnuvası'nda elemelerde oynayan ilk Türk tenisçi olmuş, elemelerde ilk maçında turnuvaya veda etmişti.
Melis'e, Florida'daki turnuvada, akademi antrenörlerinden David Gaves eşlik ediyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla