Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2009, 14:55   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte 16 Takım

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları tamamlandı ve bir üst tura çıkan takımlar ile gruplarını 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olan takımlar belli oldu.
Salı günü oynanan maçlarda;
Şampiyonlar ligi (A) Grubu'nda Bordeaux topladığı 16 puanla lider olarak bir üst tura çıkmayı başarırken, Bayern Münih İtalya'da Juventus'u 4-1 mağlup ederek grubu ikinci sırada tamamladı.
İtalyan temsilcisi Juventus bu sezonki Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ise grupa '0 puan' çekerek tarih sayfalarındaki yerini aldı.
(B) Grubu'nda ise Manchester United 13 puanla lider, CSKA Moskova ise 10 puanla ikinci olarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura kalmayı başardı. Almanya temsilcisi Wolfsburg ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
(C) Grubu'nda İspanyol temsilcisi Real Madrid topladığı 13 puanla grubunu lider olarak tamamladı.
İtalyan temsilcisi AC Milan ise İsviçre'nin vasat takımlarından Zürih karşısında iki maçta 5 puan kaybetmesine rağmen Marsilya'yı geride bırakarak ikinci sıraya oturdu ve Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükseldi.
Marsilya ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.
(D) Grubu'nda ise Chelsea, 14 puan toplayarak grubunu lider olarak tamamladı. 12 puan toplayan Porto ise grubunda ikinci sıraya oturarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselmeye hak kazandı.
Atletico Madrid ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı ikili averaj sayesinde garantiledi. APOEL ile 3 puana sahip olan Atletico Madrid (0-0, 1-1) deplasmanda rakibi karşısında aldığı 1-1'lik sonuç ile Avrupa serüvenine devam etmeyi sürdürdü.
Çarşamba günü oynanan maçlarda ise;
(E) Grubu'nda Fiorentina, Liverpool'u deplasmanda 2-1 yenerek grubunu 15 puanla lider tamamladı. Fiorentina'nın ardından 13 puanla Lyon ikinci, 7 puanla Liverpool da üçüncü oldu.
Fiorentina ve Lyon, yollarına Şampiyonlar Ligi'nde devam edebilecekken; Liverpool ise UEFA Avrupa Ligi'yle yeni bir sayfa açacak.
(F) Grubu'nda çok dramatik anlar yaşandı. Dinamo Kiev deplasmanına konuk olan Barcelona, rakibini Messi'nin 86. dakikada attığı süper frikik golüyle devirirken; Avrupa'nın da dışına etti. Katalan temsilcisi 11 puanla grubun lideri oldu.
Grupta Barcelona'nın ardından 9 puanlı Inter ikinci sırayı, 6 puanlı Rubin Kazan ise üçüncü sırayı aldı.
(G) Grubu'nu İspanyol temsilcisi Sevilla 13 puanla lider tamamlarken; sahasında Unirea Urziceni'yi 3-1 mağlup eden Stuttgart; rakibini geçerek ikinci sırayı aldı ve bir üst tura yükseldi.
Stuttgart deplasmanında ikinciliğini kaybeden Unirea Urziceni, üçüncü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. İskoç Glasgow Rangers ise grubu 2 puanla son sırada tamamladı.
(H) Grubu'nda ise liderliği daha önceden garantileyen Arsenal, Olimpiakos deplasmanında 1-0 mağlup olsa da; grubu 13 puanla birinci sırada tamamladı. Arsenal'in ardından 10 puanla Olimpiakos ikinci olarak bir üst tura yükseldi.
Grupta UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde ise oldukça enteresan bir an yaşandı. Sahasında Hollanda temsilcisi Alkmaar ile 1-1 berabere kalan Standart Liege, bu golü son dakikada Milli kaleci Sinan Bolat ile buldu. Sinan'ın attığı bu gol, Standart Liege'nin grubu 5 puanla üçüncü sırada tamamlamasını ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmesini sağladı. Alkmaar ise Avrupa'ya veda etti.
GRUPLARDAN YÜKSELEN TAKIMLAR:
(A) Grubu: Bordeaux, Bayern Münih
(B) Grubu: Manchester United, CSKA Moskova
(C) Grubu: Real Madrid, Milan
(D) Grubu: Chelsea, Porto
(E) Grubu: Fiorentina, Lyon
(F) Grubu: Barcelona, Inter
(G) Grubu: Sevilla, Stuttgart
(H) Grubu: Arsenal, Olimpiakos
UEFA AVRUPA LİGİ'NE KATILAN TAKIMLAR:
(A) Grubu: Juventus
(B) Grubu: Wolfsburg
(C) Grubu: Marsilya
(D) Grubu: Atletico Madrid
(E) Grubu: Liverpool
(F) Grubu: Rubin Kazan
(G) Grubu: Unirea Urziceni
(H) Grubu: Standart Liege
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla